Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Njemački veleposlanik u Šibeniku

U pratnji zamjenika gradonačelnika Franka Vidovića i Petra Baranovića, a u sklopu programa boravka u Šibensko-kninskoj županiji, veleposlanik Savezne Republike Njemačke dr. Bernd Fischer sa suradnicima Ralfom H. Mayerom, vojnim izaslanikom i Wolfgangom Raschka, voditeljem ASB-ovog Ureda za Jugoistočnu Europu u Hrvatskoj, posjetio je pogon Zagrebmontaže na Poduzetničkoj zoni Podi u Šibeniku. Veleposlanika i suradnike dočekali su direktor Poduzetničke zone Podi Jakov Terzanović, te član Uprave Zagrebmontaže Alen Čović. Veleposlanik se sastao s čelnim ljudima Zagrebmontaže Grupe, te je bilo riječi o projektima ZM Grupe u Njemačkoj, ali i u drugim europskim zemljama.

  28.01.2010. 14:02h


Sutra nastava u osnovnim školama Grada Šibenika

Sutra , 29. siječnja 2010. godina, sve osnovne škole na području Grada Šibenika radit će normalno. Đacima putnicima, koji zbog mogućih problema u prometu neće doći na nastavu, izostanak će biti toleriran i opravdan.

  28.01.2010. 12:48h


Sastanak na temu uređenja infrastrukture u staroj gradskoj jezgri

Zamjenik gradonačelnika Franko Vidović održao je sastanak sa predstavnicima: HEP-a Šibenik, Stipom Klarićem, HT-a Šibenik, Tomislavom Pervanom, Vodovoda i odvodnje, Željkom Štrkaljom, Konzervatorskog odjela Šibenik, Mirom Škugorom i Živanom Stošić, Regionalne razvojne agencije, Dragom Matićem, pročelnicom za gospodarstvo Šibensko-kninske županije Marlenom Flojgl i pročelnikom za komunalne djelatnosti i gospodarstvo Grada Šibenika Zvonkom Zaninovićem, na temu: Projekti uređenja infrastrukture u staroj gradskoj jezgri i priprema dokumentacije za strukturne fondove.

  27.01.2010. 14:18h


Danas nema nastave u osnovnim školama

 Zbog trenutnih vremenskih neprilika, posebice zbog poledice i niskih temperatura, kao i nepovoljne prognoze do kraja današnjeg dana, nastava u svim osnovnim školama na području Grada Šibenika jutros je prekinuta. Nastave neće biti u poslijepodnevnoj smjeni, dok će odluka o održavanju nastave tijekom sutašnjeg dana biti naknadno donešena, o čemu će roditelji i učenici biti pravodobno obaviješteni.

  27.01.2010. 08:45h


Održana 14. sjednica Gradonačelnikovog kolegija-gradonačelnik zahvalio medijima na podršci

Uoči prelaska na Dnevni red današnje sjednice Gradonačelnikovog kolegija, gradonačelnik se uvodno osvrnuo na događanja vezano uz brojne istupe gradske vlasti protiv najava mogućeg ukidanja područnih službi kao i ukidanja radnih mjesta FINE, pošte, policije i trgovačkog suda u Šibeniku, te nakon održane sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj je raspravljano o istom mogućem scenariju. „Evidentno je da je došlo do prvih pozitivnih pomaka u tom smislu, te bih ovim putem želio zahvaliti i predstavnicima medija koji su nas podržali u našim nastojanjima kako bi se šibenski glas što dalje čuo, te se nadam da će nas u tom smislu pratiti i dalje.“, kazao je gradonačelnik, te nastavio „Još prošli tjedan Hrvatska pošta d.d je donijela odluku o otvaranju novog poštanskog ureda u središtu Šibenika i to za male pakete i pošiljke,

  26.01.2010. 10:59h


Novoizabrani predsjednik Josipović u posjetu Šibeniku

Novoizabrani predsjednik Republike Hrvatske prof.dr. Ivo Josipović boravi danas u Šibeniku, te se tom prigodom susreo s gradonačelnikom Grada Šibenika dr. Antom Županovićem i županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom koji su mu, prije svega, čestitali na izbornoj pobjedi. Župan i gradonačelnik zahvalili su dr. Josipoviću na posjeti te kazali kako se nadaju njegovoj potpori i ubuduće, te ga kratko upoznali s aktualnim gradskim i županijskim projektima. „Ovo jest moj prvi, ali naravno ne i zadnji posjet Šibeniku“ naglasio je prof. dr. Josipović, te obećao pomoć i županu i gradonačelniku u daljnjem radu naravno u okviru predsjedničkih ovlasti, te kazao: „Završetkom izbora ja imam samo jednu stranku a to je Hrvatska i moj Ured će vam biti na raspolaganju u rješavanju naših zajedničkih problema, jer uspjeh županije i grada je i moj uspjeh, ali i obrnuto.“

  22.01.2010. 14:40h


Puštanjem u promet Ulice Put Gimnazije završen projekt izgradnje kolektora Socijalno-Gimnazija

U nazočnosti direktora Sarđen d.o.o. Marka Sarađena kao izvođača radova, direktora Vodovoda i odvodnje d.o.o. Frane Malenice, te predstavnika Županijske uprave za ceste, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović pustio je danas u promet Ulicu Put Gimnazije koja povezuje Šubićevac sa središtem grada. Time je završena izgradnja kolektora Socijalno-Gimnazija, projekta koji, u ukupnom iznosu od 15 milijuna kuna, zajednički financiraju Grad Šibenik sa četranest milijuna i Županijska uprava za ceste s milijun kuna.  Gradonačelnik je zahvalio izvođaču radova na razumijevanju u kašnjenju Grada Šibenika u ispunjenju financijskih obveza i to zbog poznatih nasljeđenih dubioza kao i na korektno odrađenom poslu i što se tiče kvalitete radova, ali i rokova izvršenja posla.

  22.01.2010. 11:59h


Šibenik dobiva novi poštanski ured

Nakon brojnih istupa gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića protiv najava mogućeg ukidanja područnih službi kao i ukidanja radnih mjesta pošte, policije i trgovačkog suda u Šibeniku, te nakon održane sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj je raspravljano o istom mogućem scenariju,  Hrvatska pošta d.d donijela je odluku o otvaranju novog poštanskog ureda u središtu Šibenika. Odluku Uprave HP-a gradonačelniku je priopćila direktorica Divizije mreža u HP Marijana Miličević i potpredsjednik HP Božo Marjanović na današnjem sastanku u Uredu gradonačelnika. „Zahvaljujem na dobrm vijestima, a posebice na činjenici što je Uprava HP-a očito preispitala svoju poslovnu politiku u Šibeniku i što je donesena odluka na zadovoljstvo kako Uprave HP-a,tako i mene osobno, ali ono što je najvažnije na zadovoljstvo građana Grada Šibenika“, kazao je gradonačelnik.

  21.01.2010. 20:16h


Novoizabrani predsjednik dr.sc. Ivo Josipović u Šibeniku

U petak, 22. siječnja, u 12.30 sati izabrani predsjednik RH dr. sc. Ivo Josipović susrest će se sa županom Šibensko - kninske županije Goranom Paukom u Uredu župana, a u 12.45 s gradonačelnikom Grada Šibenika dr. Antom Županovićem u Uredu gradonačelnika. Izjavu za medije novoizabrani predjsednik dat će nakon oba posjeta. U 13.30 sati u Kazališnoj kavani susrest će se s pročelnicom za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živanom Podrug te predstavnicima kulturnih institucija i ustanova - Draganom Zlatovićem, Jasenkom Ramljak, Gojkom Lambašom, Milivojem Zenićem, Pavlom Rocom, Božidarom Bausom, Brankom Viljcem, Vojmirom Rošom, Željkom Petrešom, Darkom Gulinom. U 20.25 sati izabrani predsjednik RH dr. sc. Ivo Josipović pridružit će se svečanosti otvaranja multipleks kina CineStar.    

  21.01.2010. 20:05h


Gradonačelnik primio unuka Sime Matavulja

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović primio je g. Marca Matavulja, unuka poznatog šibenskog književnika Sime Matavulja, koji sa suprugom Stacey boravi u Šibeniku. G. Matavulj je izvijestio gradonačelnika kako su on i supruga došli radi rješavanja poslova obiteljskog nasljeđa, te da su mnoge vrednote donirali Državnom arhivu u Šibeniku, Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića i Muzeju grada Šibenika. Također je kazao kako rodnu kuću Sime Matavulja u Varoši (pokraj dječjeg vrtića Građa) namjeravaju prodati, no želja im je da ostavština njihovih predaka bude u funkciji javnog dobra. U tom smislu, Gradu su ponudili kupnju kuće u kojoj bi bio smješten šibenski težački dom, tim više što je i šibenska kapa „rođena“ u njoj.

  21.01.2010. 14:46h