Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

23. i 24.1. besplatne kino ulaznice za sve Šibenčane

Jedan od najvećih događaja u filmskom, društvenom i kulturnom životu grada Šibenika u posljednjih nekoliko godina održat će se ovog petka, 22. siječnja u trgovačkom i zabavnom centru Dalmare. Naime, u petak s početkom u 20 sati svečano će biti otvoren najnoviji multipleks CineStar – CineStar Šibenik, jedno od najsuvremenijih te tehnički najopremljenijih multipleks kina u Hrvatskoj i regiji. Tom prigodom bit će prikazano čak pet različitih filmova, raspoređenih u pet dvorana od kojih će jedan biti i Knjiga iskupljenja (The Book of Eli), novi avanturistički spektakl redatelja braće Hughes s oskarovcem Denzelom Washingtonom i Garyjem Oldmanom u glavnim ulogama.   Raspored filmova po dvoranama na svečanom otvorenju CineStara Šibenik: Dvorana 1: Građanin opasnih namjera (Law Abiding Citizen) Dvorana 2: Sherlock Holmes (Sherlock Holmes)

  21.01.2010. 14:05h


Sastanak na temu Obonjan Rivijera nije održan

Svjesni činjenice da ORCOgrupa odnosno Sunačni Hvar nisu u objektivnoj mogućnosti realizirati projekt Obonjan Rivijera, Grad Šibenik, odnosno gradonačelnik, nastoji u mirnom postupku pokrenuti razgovore s predstavnicima Sunčanog Hvara. U želji da se razgovori uistinu i pokrenu s konačnim ciljem mirnog rješenja problema, Grad Šibenik je preko odvjetničkog ureda zatražio sastanak s predstavnicima Sunčanog Hvara, odnosno odvjetničkog ureda Josipa Madirazze, te je danas trebao biti i održan sastanak u Uredu gradonačelnika. Sastanak nije održan jer se predstavnici Sunčanog Hvara, odnosno njihove odvjetničke kuće, nisu odazvali pozivu, no gradonačelnik i dalje očekuje pozitivnu reakciju druge strane u smislu razgovora i mirnog rješavanja problema.Ukoliko do razgovora o mirnom razrješenju ne dođe u primjerenom roku, gradonačelnik je odlučan interese Grada Šibenika brani pravnim putem u zakonitom postupku. 

  21.01.2010. 11:44h


Konferencijom za novinare najavljeno spektakularno otvaranje Cinestara

U subotu, 23. siječnja, u sklopu trgovačkog centra Dalmare, svoja će vrata svim zainteresiranim posjetiteljima otvoriti Cinestar Šibenik, najavljeno je danas na konferenciji za novinare kojoj je nazočio i šibenski dogradonačelnik Franko Vidovića.Kako se u Šibeniku posljednja filmska projekcija održala 2004. godine, CineStar Šibenik pripremio je svečano otvaranje koje bi prema riječima člana uprave Blitz- Cinestara Hrvoja Krstulovića svim Šibenčanima, ali i široj okolici, ostati u pamćenju. Svečano otvaranje CineStara Šibenik održat će se 22. siječnja s početkom u 20 sati. Dogradonačelnik Vidović izrazio je zadovoljstvo što će Šibenčani moći ponovo uživati u kinoprojekcijama te najavio suradnju Grada Šibenika sa Cinestarom u mnogima promotivnim akcijama koje uključuju školsku djecu.

  20.01.2010. 18:46h


Ne parkirajte od Vanjskog do nadvožnjaka

Mole se građani i svi sudionici u prometu da u sljedeća dva dana ne parkiraju svoja vozila na trotoaru od Vanjskog do nadvožnjaka iznad Gimnazije, radi završnog  pregleda gradilišta radova na kolektoru. Također napominjemo kako će promet na navedenom pravcu biti pušten u petak nakon službenog otvaranje.  

  20.01.2010. 14:06h


Rampom regulirano parkiralište na Poljani-novi način naplate prometa u mirovanju

Sukladno Odluci gradskog vijeća o korištenju gradskih parkirališta, koja je u ovoj godini stupila na snagu, od danas će parkiralište na Poljani biti rampom regulirano i radit će 24-sata.   U novoj podjeli javnih parkirališta Poljana je definirana kao «B zona» i kao takva radit će 24 sata 7 dana u tjednu i imat će slijedeći cjenik parkirališnih usluga: Od 01. lipnja do 01. rujna svaki započeti sat parkiranja koštat će 10 kuna (uključivo PDV), s tim da će se u vremenu od 24:00h do 07:00h plaćati samo prvi sat parkiranja. Ostatak godine svaki započeti sat parkiranja koštat će 5 kuna (uključivo PDV), s tim da će se u vremenu od 21:00h do 07:00h plaćati samo prvi sat parkiranja.   «Vjerujem kako će ovaj način regulacije i naplate parkiranja na središnjem gradskom trgu – Poljani doprinijeti boljoj prometnoj situaciji u centru grada, osobito što se tiče prometa u mirovanju.

  19.01.2010. 10:30h


Sastao se organizacijski odbor za pripremu karnevala

U Šibenskom kazalištu  danas je održan sastanak organizacijskog odbora za pripremu ovogodišnjeg karnevala, koji Grad Šibenik organizira u suradnji s Društvom Naša djeca  i udrugom Arlekin, uz sudjelovanje svih dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, limenih glazbi , mažoretkinja, te brojnih  drugih  udruga i građana.   Meštru od maškara, Mati Gulinu, ključeve grada gradonačelnik Šibenika, dr. Ante Županović, predat će u subotu, 6. veljače , točno u podne, na trgu ispred Gradske vijećnice. Tog dana bit će organizirane i «male maškare» u kojima će sudjelovati djeca i odgajatelji iz svih vrtića Grada Šibenika.   Središnji događaj bit će velika pokladna povorka koja će u utorak, 16. veljače u 15 sati krenuti s Baldekina prema Poljani.

  15.01.2010. 14:20h


Šiibenska Dubrava buduće sjedište hrvatske banke gena ornitofaune

Na inicijativu predstavnika Udruge sokolarskog centra, Alemke Škugor i Emilija Menđušića, danas je u Uredu župana održan sastanak na temu stvaranja hrvatske banke gena ornitofaune. Stvaranje genske banke je jedna od strateških odrednica Nacionalne strategije očuvanja biološke i krajobrazne raznolikosti koju je donio Hrvatski sabor 28. studenog 2008. godine. Sastanku su nazočili zamjenik župana Zoran Smolić, dogradonačelnik Šibenika Petar Baranović, ravnatelj Državnog zavoda za zaštitu prirode Davorin Marković i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Šibensko-kninske županije Anita Babačić Ajduk. Naime, kako je kazao g. Emilio Menđušić Udruga sokolarski centar je u travnju 2009. godine pokrenula projekt stvaranja DNK banke ptica grabljivica.

  14.01.2010. 16:22h


Otvorene ponude za izgradnju OŠ Meterize

Danas su otvorene ponude pristigle u otvorenom postupku javne nabave za izgradnju Osnovne škole Meterize i trodijelne sportske dvorane, za koji je nadmetanje oglašeno u Narodnim novinama i Elektroničkom oglasniku javne nabave još 24. studenog 2009. Dokumentaciju za nadmetanje i dodatnu dokumentaciju preuzelo je četrdeset tvrtki, a pristiglo je ukupno sedamnaest ponuda. Otvaranju ponuda, pored predstavnika Grada Šibenika, nazočili su i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, te će kao ovlašteni predstavnici naručitelja, nakon pregleda ponuda u zakonskom roku, donijeti odluku o odabiru ponuditelja. Inače, nadmetanjem su obuhvaćeni zemljani radovi, građevinski radovi, te radovi na elektroinstalacijama, strojarskim i vodovodnim instalacijama škole, čija sveukupna neto površina iznosi 4.597,80 m2

  13.01.2010. 13:52h


Na 13. sjednici Gradonačelnikovog kolegija raspodijeljena sredstva za sport i kulturu

Grad Šibenik je na današnjoj 13. sjednici Gradonačelnikovog kolegija, na kojoj je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika mr.sc. Goran Grguričin, raspisao natječaj za dodjelu studentskih stipendija za 2010. godinu. Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju studenti  koji se školuju u RH na sveučilišnim preddiplomskim, integriranim i stručnim studijima, te sveučilišnim diplomskim i stručnim specijalističkim diplomskim studijima, kojima je osnivač Republika Hrvatska. Grad će tako dodjieliti 16 studentskih stipendija a od ove godine po prvi put će se stipendirati deficitarna zanimanja.  Pored ovih novih 16 stipendija, Grad već sada stipendira 58 studenata, te je u Proračunu za 2010.godinu osigurano 600.000,00 kuna za ovu namjenu.

  13.01.2010. 10:15h


Predstavljen program proslave 140. obljetnice Šibenskog kazališta

Na danas održanoj konferenciji za novinare u foajeu Šibenskog kazališta, ravnatelj Dragan Zlatović predstavio je program proslave 140. obljetnice Šibenskog kazališta, koja počinje večerašnjom premijerom predstave «Miss univerzal» u izvedbi Kulturne udruge «Talija» i režiji Pere Mioča, a završava 7. velječe u Virovitici gdje će  šibenski  kazališni ansambl gostovati s vlastitom predstavom «Šktičina». U spomenutom će razdoblju biti organizirano niz predstava,  koncerata, izložbi i  književnih večeri, a na sam Dan Šibenskog kazališta, 29. siječnja, u Šibeniku će gostovati zagrebačko kazalište «Komedija» s predstavom Ive Brešana «Svečana večera u pogrebnom poduzeću» u režiji Zorana Mužića. Pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug naglasila je kako, unatoč ukupnom smanjenju proračuna, sredstva za dramsku i glazbenu produkciju Šibenskog kazališta ostaju nepromijenjena u odnosu na prošlu godinu.

  12.01.2010. 13:50h