Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Vjekoslav Kaleb imenovan direktorom Podi Šibenik d.o.o.

Danas je održana Skupština Podi Šibenik d.o.o. na kojoj je Vjekoslav Kaleb, dipl. oec. iz Šibenika imenovan za člana Uprave – direktora Podi Šibenik d.o.o. Šibenik. Odluku su donijeli članovi Skupštine nakon što je dosadašnji direktor Jakov Terzanović na prošloj, 3. po redu, Skupštini  od 16. prosinca 2009., podnio ostavku. Na natječaj za direktora Podi Šibenik d.o.o. Šibenik prstigla je samo jedna ponuda.

  12.01.2010. 13:17h


Gradonačelnikova čestitka prof.dr. Ivi Josipoviću na izbornoj pobjedi

Poštovani prof.dr. Josipoviću,  

u povodu Vaše  izborne pobjede primite iskrene čestitke u moje osobno ime, kao i u ime mojih zamjenika.  
Vjerujem da će Šibenik uživati Vašu punu potporu te se nadam da ćete kao hrvatski predsjednik, među ostalim, zastupati i interese lokalne samouprave u njezinom razvoju, a posebno na putu k demokratskoj i ujedinjenoj Europi.  

GRADONAČELNIK GRADA ŠIBENIKA
Dr. Ante Županović

  11.01.2010. 12:25h


Održana tematska sjednica Gradskog vijeća

U gradskoj vijećnici održana je danas tematska, 6. po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj je raspravljano po samo jednoj točci dnevnog reda, a to je aktualna situacija na području Grada Šibenika u ozračju trenda reduciranja organizacijskog ustroja pojedinih upravnih, javnih i drugih institucija. Na kraju sjednice, nakon žučne i burne rasprave, dogovoren je sastav radnog tijela: mr.sc. Goran Grguričin, mr.sc. Draško Lamabaša, mr.sc. Ivica Poljičak, Anita Škugor-Kodžoman i Branko Belamarić, koje će sačiniti prijedlog zaključaka temeljem današnje rasprave na Gradskom vijeću. O predloženim zaključcima ponovo će se očitovati članovi Gradskog vijeća i o njima glasovati, nakon čega će biti upućeni Vladi Republike Hrvatske i resornim ministarstvima.

  08.01.2010. 15:41h


Otvorenje šibenskog CineStara 22. siječnja

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović primili su danas člana Uprave Blitz-Cinestar kina Damira Milinića, voditeljicu prodaje i marketinga Marinu Tihek i direktoricu VOX komunikacija Sašu Kesić uoči svečanog otvaranja kina u TC Dalmare 22. siječnja 2010. Šibenski Cinestar imat će 6 dvorana koje će, pored kinoprikazivačke djelatnosti, moći prihvatiti i konferencijske i sve druge multimedijalne sadržaje. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će na šibensku kulturnu scenu biti vraćena

  08.01.2010. 10:39h


Hitne mjere za spas KK Šibenik

Danas je u Uredu zamjenika gradonačelnika Petra Baranovića održan sastanak u vezi s aktualnim problemima Košarkaškog kluba Šibenik, na kojem su, pored g. Baranovića, nazočili i sportski direktor kluba Živko Badžim, predsjednik Uprave kluba Stipe Grcić i predsjednik Saveza športova Grada Šibenika Nenad Bubrić. G. Badžim je naglasio kako su višemjesečni problemi šibenske košarke kulminirali ovih dana, te kako od rujna 2009. klub nema Skupštinu, Upravni odbor, Predsjednika, na što su se nadovezali i brojni financijski problemi; tromjesečno zakašnjenje u isplati plaća, dug prema Hrvatskom košarkaškom savezu za kotizaciju i druga davanja.

  07.01.2010. 13:02h


Gradonačelnik uputio čestitku pravoslavnim vjernicima

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović uputio je čestitku svim građanima pravoslavne vjere koji Božić slave prema julijanskom kalendaru. ""Poštovani sugrađani, sretan vam Božić. Hristos se rodi! Želim vam obilje sreće, zdravlja, prijateljstva i ugodnog obiteljskog okupljanja. Neka u ovo blagdansko vrijeme radost ispuni vaša srca, te među svima zavlada dobrota, mir i ljubav"". Gradonačelnik je čestitku uputio i episkopu Eparhije dalmatinske njegovom preosveštenstvu Episkopu G.G. Fotije i protonamjesniku I Parohije šibenske Miloradu Đurđeviću:

  07.01.2010. 09:43h


HRT nema sredstava za popravak panoramske kamere u Šibeniku

V.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac odgovorio je danas gradonačelniku dr. Anti Županoviću na dopis od 4. prosinca u kojem gradonačelnik protestira zbog činjenice što već mjesecima Šibenik nije zastupljen u panorami hrvatskih gradova i turističkih središta, a koja se emitira u okviru programa HTV-a. G. Popovac u svom odgovoru ističe kako redovito održavanje i interventni popravci panoramskih kamera koje su nabavljene još 1998. i od tada su u funkciji neprekidno 24 sata, s obzirom na starost opreme više nije moguće održavati zbog nedostatka rezervnih dijelova, a panoramska kamera u Šibeniku ima kvar na optičkom bloku pa je potrebna zamjena čitave kamere.

  07.01.2010. 09:10h


Gradonačelnik se sastao s djelatnicima ugašenog Gotovinskog centra FINE Šibenik

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović sastali su se danas s djelatnicima FINE Šibenik koji su donedavno bili zaposlenici Gotovinskog centra Šibenik (GCŠ). Naime, gradonačelnik, ali i stranke koje participiraju u radu Gradskog vijeća Grada Šibenika (osim HDZ-a), te Šibenski intelektualni krug, uputili su javni protest protiv odluke o gašenju GC-a, a gradonačelnik je u tom smislu uputio i nekoliko pisama predsjedniku Uprave FINE Mati Regvaru.

  04.01.2010. 13:21h


Gradonačelnik u novogodišnjoj noći posjetio dežurne vatrogasce, policajce te službu hitne pomoći

U prvim minutama novogodišnje noći gradonačelnik dr. Ante Županović i dogradonačelnik Franko Vidović, te župan Goran Pauk posjetili su dežurne vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, dežurnu službu Hitne pomoći, te dežurnu službu PU Šibensko-kninske. Uz želje za što manje intervencija i posla u novogodišnjoj noći, u veseloj ali i radnoj atmosferi, nazdravilo se Novoj godini: ""Svima nam je zajednička želja; zdravlje, sreća i bolja 2010. od ove koju ispraćamo, te naravno, boljitak našega Grada i Županije "" - ista je želja gradonačelnika i župana. Uz zdravicu, kolače i novogodišnji televizijski program, dežurne ekipe dočekale su, nadamo se, mirno novogodišnje jutro.

  01.01.2010. 10:12h


Ponoćna čestitka gradonačelnika na dočeku na Poljani

Točno u ponoć gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik Franko Vidović čestitali su Novu 2010. godinu brojnim građanima koji su u šatoru na Poljani uz glazbene ritmove grupe ""Magazin"" ispraćali staru godinu. ""Neka vam je sretna Nova 2010. godina, neka je svima bolja od prethodne, dobro zdravlje i veselje vama i vašim obiteljima, te dobru zabavu u nastavku novogodišnje noči"" poželio im je gradonačelnik kojemu se u dobrim željama pridružio i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk poznatom navijačkom porukom ""Šibeniče, kreni u napad"".

  01.01.2010. 10:01h