Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Tradicionalni božićni koncert Šibenske narodne glazbe

Sinoć je u prepunom Šibenskom kazalištu održan tradicionalni koncert Šibenske narodne glazbe za koji se i ove godine tzražila karta više. Nakon punih deset godina Glazba je izvela samostalni, isključivo instrumentalni, koncert bez gostiju, što je vrlo zahtjevno i teže, ali je njihovo muziciranje kod publike, koja nije štedjela pljesak, izazvalo odušeljenje i zadovoljstvo

  31.12.2009. 13:21h


Djeca dočekala svoju Novu Godinu

Jučer se u šatoru na Poljani prepunom djece ispratila stara i dočekala nova ""dječja godina"". Vesela i radosna dječja lica kao i njihove roditelje zabavljali su, rasplesali i raspjevali Antonija Šola, plesna skupina ""Sjene"", plesna skupina ""Perle"" Murter, manekeni modne agencije ""Leona"", Gimnastički klub Šibenik, DV ""Osmijeh"" te mladi pjevači iz udruge ""Zlatni mikrofon"". U dobrom raspoloženju djecu je pozdravio i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović sa suradnicima: dogradonačelnikom Frankom Vidovićem i pročelnicom Živanom Podrug, te djeci poželio sretnu novu 2010. god, dobro zdravlje i sreću, te uspješno ispunjavanje njihovih školskih obveza i aktivnosti.

  31.12.2009. 12:38h


Blagdanski domjenak kulturnjaka

Jučer je u Studiju Galerije sv. Krševana održano tradicionalni blagdanski domjenak šibenskih kuturnjaka i novinara. Bila je to prilika za druženje i rezimiranje godine na izmaku u blagdanskoj ćakuli okupljenih likovnjaka, glazbenika kazalištaraca, kustosa, knjižničara... kao i predstavnika gradske vlasti. Prigodnim pozdravnim riječima nazočne je pozdravio prof. Pavao Roca, te iskazao zadovoljstvo postignutim u kulturi grada unatoč recesijskim mjerama, ali i nadu da će se planovi u kulturi do sljedećeg 10. jubilarnog blagdanskog sastanka kulturnjaka, ispuniti 100%.

  30.12.2009. 14:52h


Zimska noć Jadrije

U organizaciji gradske četvrti Jadrija i Športskog društva Jadrija, sinoć je na trgu pred crkvom sv. Nikole, održana je tradicionalna Zimska večer Jadrije, na kojoj su se okupili Jadrijaši, prijatelji Jadrije i brojni građani koje su se počastili bakalarom i fritulama, te zabavljali i zapjevali uz klapu Stari prijatelji i Nas Quatros, U 22 sata u cvrkvi sv. Nikole održana je i sv. misa za sve Jadrijaše i Šibenčane. Proslavi u Zimskoj noći Jadrije pridružili su se gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenici Vidović i Baranović, župan Goran Pauk, te mnoge druge poznate osobe iz javnog i političkog života Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

  30.12.2009. 14:50h


Sastanak koordinacije predsjednika političkih stranaka, nezavisnih lista i građanske inicijative

Reagirajući na aktualnu situaciju u Gradu Šibeniku u vezi s gašenjem Gotovinskog centra FINE Šibenik, zamjenik gradonačelnika i predsjednik GO SDP Šibenik Franko Vidović sazvao je satanak s predstavnicima političkih stranaka, nezavisnih lista i građanske inicijative, kojemu su se odazvali: Milorad Mišković, HSS Šibenik, Goran Grguričin HSP, Drago Skorić HSU, Petar Mišura HNS, Ante Gašperov Nezavisna lista, Zlatko Štrbinić Nezavisna lista i i Darko Gulin, Šibenski intelektualni krug, na kojemu su doneseni sljedeći zaključci:

  30.12.2009. 12:10h


Gradonačelnik primio šibeske studente - stipendiste Zaklade Zlatko Crnić

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović sa suradnicima primio je četvero šibenskih studenata zagrebačkog Pravnog fakulteta: Emu Menđušić Škugor, Luku Lambašu, Karlu Rančić i Paulu Poparić koji su ispunili visokozahtjevne kriterije prosjeka ocjena kao i nagrade dekana i rektora, te time nakon provedenog javnog natječaja ostvarili pravo na stipendije iz Zaklade Zlatko Crnić (Zaklada stipendira studente Pravnih fakulteta). Na natječaj Zaklade prijavilo se 73 studenta prava, a samo 25 je ostvarilo pravo na stipediju, među kojima su i ovih četvoro šibenskih studenata, a za istaknuti je da se Ema Menđušić Škugor nalazi na prvom mjestu rang liste s najvećim brojem bodova, a Luka Lambaša na drugom.

  28.12.2009. 13:38h


Održana 12. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović održao je danas 12. sjednicu Gradonačelnikovog kolegija na kojoj su doneseni sljedeći akti: II .Izmjena i dopuna plana nabave roba, radova i usluga za 2009. god.; Odluka o ostvarivanju prava na novčanu pomoć roditeljima za novorođeno dijete; Rješenje o imenovanju članova Komisije za dodjelu stipendija Grada Šibenika; Zaključak o broju i iznosu studentskih stipendija za 2010. god.; Zaključak o broju i iznosu studentskih stipendija za studente Grada Vukovara u 2010. god., te Zaključak o smanjenju zakupnine zakupnicima gradskih poslovnih prostora.

  28.12.2009. 13:34h


Gradonačelnik i zamjenici kod sestara Benediktinki

Ponukani člankom novinarke Slobodne Dalmacije Jordanke Grubač o sestrama Benedkitinkama koje vrijedno i smozatajno rade na uređenju samostana sv. Luce u Šibeniku, gradonačelnik dr. Ante Županović i zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović posjetili su danas sestru Fortunatu, te joj tom prigodom darovali računalo. Naime, u članku, među ostalim, stoji kako sestrama koje su aktivno uključene u obnovu samostana treba računalo, koje će im osim u fazi obnove sasmostana trebati i kasnije kada on bude otvoren za posjete građana i turista kao muzejski prostor veličine gotovo 200 četvornih metara.

  24.12.2009. 12:32h


Održan tradicionalni božićno-novogodišnji domjenak

Sinoć je u Gradskoj vijećnici održan tradicionalni božićno-novogodišnji prijam, koji za gospodarstvenike, predstavnike državnih institucija, županijskih i gradskih ustanova i poduzeća, saborske zastupnike, gradonačelnike i načelnike općina, predstavnike političkih stranaka, crkve, udruga, sindikata i medija s područja Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije zajednički organiziraju župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović. U prigodnom obraćanju nazočnima, gradonačelnik je kazao kako je iza nas godina koja se niti u svjetskim, pa tako niti lokalnim, razmjerima neće pamtiti po dobrome

  24.12.2009. 10:40h


Gradonačelnik oštro osuđuje incident na predizbornom skupu prof. dr. Andrije Hebranga u Šibenskom kazalištu

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović oštro osuđuje incident koji se danas dogodio u Šibenskom kazalištu za vrijeme predizbornog skupa kandidata Hrvatske demokratske zajednice (HDZ-a) za predsjednika Republike Hrvatske prof.dr. Andrije Hebranga.

„Šibenik je grad koji želi dobrodošlicu svakome, a posebice kandidatima za odgovornu i časnu dužnost hrvatskog predsjednika.“, naglasio je gradonačelnik.

Gradonačelnik, uostalom kao i šibenska javnost, očekuje uspješnu policijsku istragu, kako bi se pronašao i osudio počinitelj ovog neprihvatljivog čina.

  22.12.2009. 16:32h