Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Humanitarna akcija za šibensko rodilište

Tradicionalni Božićni sajam Međunarodnoga kluba žena koji se po petnaesti put održava prve nedjelje u prosnicu, svečano je jutros otvorila prva dama, gospođa Milka Mesić uz nastup najmlađih u tradicionalnim kostimima iz cijeloga svijeta. Ko gos Međunarodnog kluba žena Zagreb, Sajmu je nazočio i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović sa suprugom. Na ovogodišnjem božićnom sajmu sudjeluje čak 28 zemalja, koje će prodavati tradicionalne suvenire, ali i domaće specijalitete, među kojima i hrvatski štand s prozivodima šibenskih obrtnika i seoskih domaćinstava. Uz suvenire i specijalitete iz cijeloga svijeta na Sajmu se mogu kupiti igračke i knjige, a tu je još i tradicionalna tombola koja ove godine najsretnije posjetietelje vodi u Rim!

  06.12.2009. 14:27h


10. šibenska regata krstaša na 30 čvorova bure

Niti najbolja vremenska prognoza nije mogla Šibeniku darovati bolje vrijeme za 10. jubilarnu Šibensku regatu krstaša! A oni koji zbog loše prognoze nisu došli u Šibenik mogu samo žaliti: bila je to vrhunska regata ili što bi se školskim jezikom reklo - za pet. Na startu pred gradskom rivom bila su 44 broda, i do 30 čvorova bure. Već se u prvim minutama izdvojila posada zadarskog Gringa, prva je i okrenula bovu kod Šibenskog mosta, a odmah za njima šibenska posada broda Mala s kormilarom Darkom Bujasom koji kasnije više nije ponovio takav uspjeh u prolazima. Regatni odbor na čelu s Denisom Marinovom prolaznu bovu iz pravca mosta prema Mandalini postavio je ispred katedrale Sv. Jakova tako da su prizori s regate bili uistinu fascinantni.

  05.12.2009. 21:54h


Gradonačelnik u posjetu Dječjem odjelu

U prigodi blagdana Svetog Nikole Grad Šibenik i ove godine, već tradicionalno, daruje male bolesnike na Odjelu za dječje bolesti Opće bolnice Šibenik. Tako ih je jutros, dan uoči blagdana, posjetio gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, te im poželjeo što brži oporavak i uručio im prigodne darove. Gradonačelnik je u posjetu bolnici išao bez pratnje medija I suradnika zbog činjenice da je na snazi zabrana posjeta zbog epidemije virusa gripe.

  05.12.2009. 19:04h


Predsjednici političkih stranaka razgovarali o budućoj suradnji

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović, ujedno i predsjednik Gradske organizacije SDP-a, sazvao je inicijativni sastanak predsjednika gradskih organizacija i odbora političkih stranka koje sudjeluju u radu Gradskog vijeća Grada Šibenika. Sastanku su se odazvali predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Tomislav Ninić, predsjednik Gradske organizacije HSS-a Šibenik Milorad Mišković Casper, predsjednik Predsjedništva HNS-a Šibenik mr.sc. Draško Lambaša, zamjenica Povjerenika HSP-a Tanja Radić Lakoš, dok se predsjednik Gradske organizacije HSU-a ispričao radi nedolaska.

  04.12.2009. 14:44h


Tradicionalna akcija Društva naša djeca Šibenik

U prigodi blagdana Svetog Nikole a organizaciji Društva naša djeca Šibenik, učenici 7b i7d Osnovne škole Jurja Dalmatinca prodavali su danas šibe. U sklopu njihove već tradicionalne akcije, obišli su i gradonačelnika Grada Šibenika dr. Antu Županovića i njegove zamjenike. Riječ je o humanitarnoj akciji, od koje će prihod od prodaje šiba biti namijenjen kupnji darova za djecu koja se nalaze na liječenju u šibenskoj Općoj bolnici, a koje će članovi Društva naša djeca Šibenik obići u prigodi blagdana sv. Luce- 13. prosinca.

  04.12.2009. 13:53h


Gradonačelnik darivao djecu dječjeg vrtića Jutro

U povodu blagdana sv. Nikole, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug posjetili su djecu i djelatnike dječjeg vrtića ""Jutro"" - skupinu djece s teškoćama u razvoju, te voditeljici vrtića Silvani Mušan Petković uručili ček na 5.000,00 kuna za kupnju potrebne didaktičke opreme. U ime Gradskih vrtića Šibenik gradonačelniku je zahvalila ravnateljica te ustanove Mladenka Jerkov. Gradonačelnik je prigodnom košarom slatkiša darivao i dvije grupe djece Dječjeg vrtića. ""Jutro"".

  04.12.2009. 13:47h


Vratite Šibeniku panoramsku kameru

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović uputio je pismo glavnom ravnatelju Hrvatske radiotelevizije Vanji Sutliću zbog činjenice što već mjesecima Šibenik nije zastupljen u panorami hrvatskih gradova i turističkih središta, a koja se emitira u okviru programa HTV-a. „Šibenik je grad iznimne kulturno-povijesne baštine ali i značajno turističko odredište, kojem je ovim činom ukidanja panoramske kamere onemogućeno da se prezentira i putem HTV-a, uz bok drugim turističkim mjestima, pa usudio bih se reći, mnogih koji još uvijek nisu dosegli turističke brojke po uzoru na Šibenik.“, naglasio je gradonačelnik.

  04.12.2009. 12:34h


Gradonačelnikov oštar prosvjed zbog gašenja Gotovinskog centra FINAe u Šibeniku

Gradonačelnik Grada Šibenika, dr. Ante Županović uputio je pismo predsjedniku Uprave Financijske agencije Mati Regvaru i članovima Uprave Krešimiru Kvaterniku i Anti Šimunoviću u kojem kao gradonačelnik ali i kao građanin grada Šibenika upućuje oštar prosvjed zbog trenutnog postupka gašenja Gotovinskog centra FINA-e u Šibeniku. „Kako sam informiran, u šibenskoj poslovnici u tijeku su aktivnosti koje bi trebale rezultirati gašenjem navedenog centra, te ga preusmjeriti u nadležnost poslovnica u Splitu i Zadru. U šibenskom Gotovinskom centru trenutno je zaposleno 22 ljudi koji opslužuju poslove s građanstvom i rade s bankomatima.“, naglašava u svom pismu gradonačelnik.

  04.12.2009. 10:41h


Zaplovimo pod istim idrom

U povodu održavanja 10. jubilarne Šibenske regate krstaša, što se 5. i 6. prosinca održava u šibenskom kanalu, danas je u caffe baru «Bunari») održana konferencija za novinare kojoj je nazočio i šibenski dogradonačelnik Franko Vidović. Predsjednik Jedriličarskog kluba Val Marin Paić zahvalio je Gradu Šibeniku, tradicionalnom generalnom pokrovitelju regate, kao i brojnim sponzorima, na potpori regati da obilježi svoje jubilarno izdanje. Naglasio je kako je do danas stiglo 50 prijava posada, no do sastanka skipera, zakazanog za subotu u 9h, taj broj može biti i veći. U subotu će se regatati po skupinama, dok će nedjelja biti rezervirana za pripetavanje za ukupnog pobjednika. Ispred hotela Krka u jutarnjim satima bit će organizirana besplatna „ribarska“ marenda za sve posjetitelje i sudionike, a rivom će prošetati i Sveti Nikola koji će slatkišima darivati djecu

  03.12.2009. 17:00h


Određene lokacije za prigodnu prodaju jelki

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović odobrio je Josipu Jelaviću korištenje javne gradske površine – Trg Ivana Gorana Kovačića, ispred Osnovne škole Fausta Vrančića radi održavanja dobrotvornog koncerta pod nazivom „Luka Ritz“-stop nasilju. Koncert će se održati 5. prosinca 2009. u vremenu od 16 do 24 sata. Gradonačelnik je također odobrio korištenje javnih gradskih površina – u Ulici Stjepana Radića (preko puta caffe bara „Viktoria“), ukupne površine 20 m2, zatim u istoj ulici i iste kvadrature kod robne kuće Tommy (istočno od kioska), te u Ulici 113. šibenske brigade (preko puta Veterinarske stanice) također 20 m2.

  03.12.2009. 09:48h