Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Nova privremena regulacija prometa za vrijeme izvođenja građevinskih radova na kolektoru Socijalno-Gimnazija

Zbog radova na kolektoru Socijalno-Gimnazija, od četvrtka 03. prosinca 2009.god., do utorka 08. prosinca 2009.god. izvodit će se radovi na raskrižju Ulice Put Gimnazije i Ulice Nikole Tesle. U navedenom terminu promet će biti moguć samo za interventna vozila i vozila gradilišta. Molimo građane Grada Šibenika, a posebice stanare, za razumijevanje.

  02.12.2009. 15:07h


Pezentacija projekta CroNoMar na Fakultetu strojarstva i brodogradnje i u Hrvatskoj gospodarskoj komori

Jučer je u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu održana prezentacija projekta iNavis kojoj je nazočio i šibenski dogradonačelnik Petar Baranović. Prezentacija je imala za cilj upoznati profesore i studente s projektom s kojim bi upravo Fakultet strojarstva i brodogradnje trebao surađivati i pružati mu potporu u procesu razvoja. Pored brojnih studenata i profesora, predstavljanju projekta nazočili su i veleposlanik Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Terje Hauge, dekan FSB-a prof. dr. sc. Izvor Grubišić i direktor CroNoMara Malvin Villabo. Danas će projekt biti predstavljen i u sjedištu Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, te će ovaj put biti usmjeren prema

  02.12.2009. 09:22h


Božićnica za korisnike Proračuna Grada Šibenika

Na temelju članka 3.Odluke o izvršenju proračuna Grada Šibenika za 2009.godinu, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović je donio odluku, točnije Zaključak kojim se djelatnicima Gradske uprave i djelatnicima svih korisnika Proračuna Grada Šibenika isplate slijedeća materijalna prava iz radnog odnosa: božićnica u iznosu od 1.400,00 kuna i dječji darovi u iznosu od 600,00 kuna. Istim Zaključkom gradonačelnik je dao preporuku svim trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Šibenika da se kod isplate navedenih materijalnih prava pridržavaju navedenih iznosa.

  02.12.2009. 08:41h


Održana 11. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović održao je danas 11. sjednicu Gradonačelnikovog kolegija na kojoj je prezentirao polugodišnje izvješće o svom radu. Naime, sukladno čl. 35.b st. 1. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi («Narodne novine», br. 33/01, 60/01 – vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08 i 36/099) gradonačelnik je obvezan dva puta godišnje podnijeti izvješće o radu gradskom vijeću. S obzirom da je 18. lipnja 2009. izvršena i službena primopredaja vlasti, svoje izvješće o radu u proteklih 6 mjeseci, odnosno pola godine, gradonačelnik je dostavio počevši od navedenog datuma i to po zadacima odrađenim u sklopu upravnih odjela i službi.

  01.12.2009. 14:38h


Direktor TEF-a podnio ostavku

Dosadašnji direktor TEF-a d.d. Veselko Gulin podnio je danas gradonačelniku Grada Šibenika dr. Anti Županoviću pismenu ostavku na mjesto direktora tog gradskog poduzeća. Ostavku je podnio, kako stoji u pismenu, radi osobnih razloga. O činjenici ostavke g. Gulina gradonačelnik će izvijestiti Nadzorni odbor, koji će imenovati novog direktora s mandatom do okončanja natječajne procedure za izbor novog direktora.

  01.12.2009. 14:03h


Trg Pavla Šubića lokacija za održavanje promidžbene kampanje

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović odredio je Trg Pavla Šubića I kao lokaciju za održavanje promidžbene kampanje kandidata za predstojeće predsjedničke izbore. Gradonačelnik je navedenu odluku, temeljem članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, donio u formi zaključka.

  30.11.2009. 12:03h


Suradnja NCP-a i tvrtke Cyclops

Iz Uprave NCP Remontnog brodogradilišta Šibenika dobili smo objavu za medije koju prenosimo u cijelosti: „Nakon priznanja za izvrsnost u inovaciji na području poslovnih rješenja u Cardiffu i Posebne nagrade Tajvanskog saveza za promicanje inovativnih proizvoda, programsko rješenje „REFIT +” s kojim se tvrtka Cyclops ove godine po prvi puta pojavila u javnosti, nagrađeno je i dvostrukim zlatom na nedavno održanom Britanskom sajmu inovacija, te zlatom i posebnom nagradom u kategoriji na domaćoj INOVI 2009. „Refit +” je softver za praćenje poslovanja brodogradilišta i jedno je od prvih programskih rješenja nove

  30.11.2009. 11:46h


Počinju građevinski radovi na uređenju Studentskog doma Šibenik

Ravnateljica Studentskog centra Šibenik Marijana Fuštin izvijestila je gradonačelnika da danas počinju građevinski radovi na uređenju zgrade Studentskog doma Šibenik. Naručitelj radova je Veleučilište u Šibenik, uz supotpis Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a po ovlasti državnog tajnika prof.dr.sc. Dražena Vikića Topića. Radove na Studentskom domu, čija ukupna vrijednost iznosi 1.128.887,36kn (uključen PDV), izvodi šibenska tvrtka RAN d.o.o.. Ugovoreni rok trajanja radova je 50 kalendarskih dana.

  30.11.2009. 09:03h


Rješenjem Trgovačkog suda upisane promjene člana Uprave i Nadzornog odbora Vodovoda i odvodnje d.o.o.

Trgovački sud u Šibeniku riješio je 26. studenog 2009. predmet upisa promjena člana uprave i upis članova nadzornog odbora u tvrtci Vodovod i odvodnja d.o.o Šibenik. Tim rješenjem Miho Mioč prestaje biti direktor Vodovoda i odvodnje, a na njegovo mjesto upisan je Frane Malenica, dok su u nadzorni odbor društva imenovani mr.sc. Draško Lambaša kao predsjednik, Boris Dragutin kao potpredsjednik te Joško Lambaša, Marijo Čular, Iris Ukić Kotarac i Hrvoje Klarin kao članovi Nadzornog odbora. Ovom odlukom Trgovačkog suda u Šibeniku potvrđena je nelegalnost Skupštine Vodovoda i odvodnje d.o.o., sazvane od bivšeg direktora

  27.11.2009. 15:44h


Dogradonačelnik Baranović na završnoj prezentaciji projekta SIPA

Danas je u Gradskoj vijećnici održana završna prezentacija projekta SIPA „Jačanje ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima“ Šibensko-kninske i Zadarske županije, kojoj je nazočio i zamejnik gradonačelnika Petar Baranović. Projekt je financiran od strane Europske Unije kroz PHARE 2006 Program Jadranske prekogranične suradnje. U ime Šibensko-kninske županije, nazočne je pozdravio zamjenik župana Željko Šimunac, te čestitao svima koji su radili na projektu i uspješno ga priveli kraju. Nositelj projekta je Regionalna razvojna agencija Šibensko-kninske županije u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom

  27.11.2009. 15:27h