Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnik na konferenciji Godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika

Na poziv Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i poslovnog tjednika Liderpress, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sudjeluje u radu konferencije Godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika, što se 27. i 28. studenog održava u Opatiji. Sudjelovanje su prijavili brojni hrvatski gradonačelnici, ali i gradonačelnici nekih europskih gradova: Ljubljane, Bilbaa, kao i predstavnici Grada Novog Sada i predstavnici Ureda Grada Valencije u Bruxellesu. Skup bi trebao ukazati na razvojnu ulogu gradova; kako i koliko gradovi privlače investicije i kako unaprijediti konkurentnost gradova.

  27.11.2009. 11:24h


Počinju mjere štednje u potrošnji javne rasvjete

Zbog poznate činjenice premašenja proračunske stavke utroška kao i tekućeg i investicijskog održavanja javne rasvjete, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović dao je nalog komunalnom odjelu da se izradi plan mjera štednje u ovoj djelatnosti. Naime, Proračunom Grada Šibenika za 2009. godinu sredstva za navedenu namjenu planirana su u iznosu od 4.000.000,00 kuna da bi, nakon što je stavka već u prvih 6 mjeseci 2009. u cijelosti potrošena, rebalansom povećana za 2.600.000,00 kuna, što će u konačnici za 2009.g. iznositi ukupno 6.600.000,00 kuna.

  25.11.2009. 09:45h


Objavljen natječaj za izgradnju osnovne škole na Meterizama

Danas je u Elektroničkom oglasniku javne nabave izašla objava natječaja za izgradnju osnovne škole na Meterizama. Zainteresirani gospodarski subjekti mogu dokumentaciju za nadmetanje preuzeti od dana objave nadmetanja do roka za predaju ponude, naravno uz prethodnu dostavu pisanog zahtjeva za preuzimanje dokumentacije za predmetno nadmetanje osobno, faksom ili elektroničkom poštom. Iskaz površina buduće škole na Meterizama je: prizemlje 3.682,05 m2 (od toga sportska dvorana 1.255,00 m2), kat 915,75 m2, pa sveukupna neto površina iznosi 4.597,80 m2, dok bruto građevinska površina iznosi 5.433,60 m2.

  24.11.2009. 14:50h


Pokrenut projekt osnivanja Studija energetike i ekologije u Šibeniku

Danas je u Uredu ravnateljice Instituta Ruđer Bošković dr. Danice Ramljak održan sastanak na temu osnivanja Studija energetike i ekologije u Šibeniku, a koju inicijativu je pokrenuo prof. Zvonko Pešić, ravnatelj Šibenske privatne gimnazije s pravom javnosti. Sastanku su, pored prof. Pešića, nazočili i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović ujedno i član Inicijativnog odbora za osnivanje Studija, zatim dr. Goran Mihelčić i dr. Tarzan Legović iz Instituta Ruđer Bošković, zamjenik župana Zoran Smolić, ispred FESB-a Split prof. dr. sc. Orest Fabris, dr. sc. Goran Granić iz Instituta Hrvoje Požar, mr.sc. Andrea Hublin ispredEKONERGa,

  24.11.2009. 14:01h


Izvješće prosudbene Komisije akcije gradovi prijatelji djece

Tročlana prosudbena komisija akcije gradovi/općine prijatelji djece, u sastavu: Dubravka Lipovac, pedijatrica, mr.sc. Klaudija Kregar Orešković i Snježana Krpes, prof., dostavila je Gradu Šibeniku kratko izvješće temeljem kojeg je Šibeniku dodijeljena titula Grada prijatelja djece. Kako stoji u Izvješću, Komisija je svojim izvidom utvrdila da se na svih 10 programskih područja Akcije ostvaruju kvalitetni sadržaji za djecu te da aktivnosti imaju svoj kontinuitet dobrog lokalnog upravljanja. Osim što je Šibenik grad sporta i kulture, Šibenik je i grad djece.

  24.11.2009. 11:58h


Održana 10. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović održao je jutros 10. sjednicu Gradonačelnikovog kolegija s kojeg je Gradskom vijeću uputio na donošenje Odluku o izmjenama Odluke o priznanjima Grada Šibenika. Naime izmjene se odnose na članak 8. i to na način da se riječi: “na području Grada Šibenika” zamjenjuju se riječima: “u Republici Hrvatskoj”. Kako je obrazložila v.d. tajnica Grada Šibenika Valentina Meić, zbog nepostojanja statističkih podataka o visini prosječne plaće ostvarene u prethodnom tromjesečju na području Grada Šibenika, izmjenama Odluke bilo je potrebno visine novčanih nagrada Grada Šibenika utvrditi u točnom iznosu na način da se ista utvrdi u visini prosječne plaće u prethodnom tromjesečju u RH.

  23.11.2009. 11:37h


Uspješno realiziran projekt NOĆI KAZALIŠTA

U subotu je u Šibenskom kazalištu uspješno realiziran program ovogodišnje NOĆI KAZALIŠTA, projekta kojega su prošle godine promovirali Dječje kazalište Dubrava i Šibensko kazalište. Ove godine u projekt se uključilo 39 kazališta i udruga diljem Hrvatske. Šibenik je svoj dio programa obilježio predstavom Šibenskog kazališta ""Škrtičina"", koncertom Borisa Plazibata na klarinetu i Kristine Pešić na glasoviru, te izložbom ""Dematerija"" Sare Lovrić Caparin s kojom je ujedno i završio program.

  22.11.2009. 15:08h


Grad Šibenik dobio status Grada prijatelja djece

Izaslanstvo Grada Šibenika, predvođeno gradonačelnikom dr. Antom Županovićem sudjelovalo je danas u radu Savjetovanja predstavnika gradova i općina -prijatelja djece, u povodu 20 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta i 10 godina Akcije. U svečanom dijelu programa, u zagrebačkoj starogradskoj vijećnici, Gradu Šibeniku je dodijeljena Povelja kojom je stekao status grada - prijatelja djece, ali mu je u posebnoj kategoriji dodijeljena i pohvala za Naj-akciju 2009.g. – Trka za moj grad. Priznanje, odnosnu Povelju Grada prijatelja djece, gradonačelniku dr. Anti Županoviću uručila je predsjednica Saveza Društava naša djeca Aida Salihagić Kadić.

  20.11.2009. 15:10h


Udruga Kamenčići zahvalila Gradu Šibeniku na potpori

Predsjednica Udruge Kamenčići Sonja Ninić Ševo uručila je danas u Gradskoj vijećnici javne zahvale svima koji su podržali akciju Udruge u vidu kupnje pokretne stomatološke jedinice za svoje članove.Među dobitnicima zahvale je i Grad Šibenik, a koju je gđa Ninić Ševo uručila gradonačelniku dr. Anti Županoviću. Prema riječima predsjednice Udruge gđe Ninić Ševo, osobe s mentalnom retardacijom, o kojim Udruga skrbi, dosada su imale problema s ovim vidom zdravstvene zaštite te nisu mogli dobiti punu i kvalitetnu uslugu. Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom osnovana je 1997.g. i djeluje na području Šibensko-kninske županije.

  19.11.2009. 12:55h


Konferencijom za novinare najavljen projekt stipendiranja mladih glumaca i programa NOĆI KAZALIŠTA

Danas je u foajeu Šibenskog kazališta održana konferencija za novinare na temu stipendiranja mladih glumaca Šibenskog kazališta, a najavljen je i program „Noći kazališta“. Projekt stipendiranja mladih glumaca predstavili su pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika i predsjednica Kazališnog vijeća Živana Podrug i predstavnici Rotary cluba, koji podupire ovu akciju, Joško Žaja predsjednik, te Željko Mikulić dopredsjednik. Rotary club će tako stipendirati četvero studenata glume za potrebe Šibenskog kazališta, te će biti potpisani ugovori o stipendiranju s Petrom Težak i Mateom Elezović sa splitskog Studija glume i Frankom Klarić i

  18.11.2009. 13:33h