Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

S TEF-a uzeto 13 uzoraka za analizu

U pratnji zamjenika gradonačelnika Grada Šibenika Franka Vidovića danas su gospoda Florian Scheibe, stručnjak iz estrakcije metala, odlaganja otpada, te sanacije onečišćenog tla tvrtke ASA i dipl. Ing. Andreas Schmied iz Odjela mineralnih resursa i naftnog gospodarstva s Fakulteta Sveučilišta u Montani obišli područje TEF-a kako bi uzeli uzorke predviđene za analizu. Naime, kako je nakon jučerašnjeg sastanka u Uredu gradonačelnika i najavljeno, Grad Šibenik je odlučio angažirati neovisne stručnjake u izradi stručne i ekonomske analize čitavog posla na TEF-u.

  17.11.2009. 14:28h


Gradonačelnik i dogradonačelnik Baranović u Vukovaru

Gradonačelnik Grada Šibenik dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović otputovat će danas u Vukovar gdje će se sudjelovati u programu obilježavanja 18. studenog – „ Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine“. „VUKOVAR JE JUČER, DANAS I SUTRA, naziv je ovogodišnjeg programa, kojim će se, na dostojanstven i primjeren način, odati počast sudionicima obrane Vukovara – grada simbola samostalne hrvatske države. Gradonačelnik i dogradonačelnik Baranović večeras će se sastati s gradonačelnikom Grada Vukovara Željkom Sabom, a sutra ujutro će se pridružiti Koloni sjećanja-Križnom putu sve do memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata u Vukovaru.

  17.11.2009. 09:24h


Uklanja se kiosk u Ulici Stjepana Radića

U organizaciji Komunalnog redarstva Grada Šibenika jutros je počelo uklanjanje montažnog kioska u Ulici Stjepana Radića, uz autobusno ugibalište prije skretanja za Ulicu branitelja Domovinskog rata. Riječ je o kiosku, u nekadašnjem vlasništvu Šibenke, koji je već duže vrijeme napušten i van funkcije, a uz to je i devastiran, te je u noćnim satima stjecište neprimjerenih ponšanja. Već duže vrijeme građani, stanari susjednih zgrada, te u njihovo ime i predsjednik Gradske četvrti Baldekin III Igor Tanfara apeliraju da se kiosk ukloni, što je rezultiralo jutrošnjom akcijom. Uklanjanje kioska izvršit će tvrtka Sirovina odlagalište iz Zadra i to bez naknade, a naplatiti će se recikliranim materijalom.

  17.11.2009. 08:56h


Gradonačelnik angažirao neovisne stručnjake za analizu posla na TEFu

S obzirom da se na TEF-u ne događa nikakva aktivnost oko odvoženja troske od strane MLM grupe, a niti je MLM grupa dostavila traženu banakarsku garanciju na prvi poziv za ispunjenje ugovornih obveza iz ugovora, odnosno založno pravo na svim strojevima i postrojenju koje se nalazi na zemljištu u korist TEF-a d.d., te ustup potraživanja za isporučeni metal u korist TEF-a d.d., a kako stoji u pismu gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića direktoru MLM Grupe dr. Sadiku Čoliću još od 30. rujna 2009., to je gradonačelnik odlučio angažirati neovisne stručnjake u izradi stručne i ekonomske analize čitavog posla na TEF-u. Danas je tako u Uredu gradonačelnika održan sastanak gradonačelnika i njegovih zamjenika, te predsjednika NO TEF-a Gorana Grguričina

  16.11.2009. 19:54h


Održana 4. sjednica Gradskog vijeća

Danas je održana 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika, koja je započela vijećničkim pitanjima, među kojima je najviše bilo riječi o TEF-u, te je zaključeno kako se na jednoj od sljedećih sjednica mora razgovarati o TEF-u kao posebnoj točci Dnevnoga reda. Uoči prelaska na Dnevni red, predsjednik Gradskoga vijeća Ivan Ninić je obrazložio kako se predložene točke 2.-6. o imenovanju podpredsjednika Gradskog vijeća Grada Šibenika, o imenovanju Odbora za prigovore i pritužbe, o imenovanju Odbora za nazive ulica i trgova, o imenovanju Odbora za međugradsku suradnju, o imenovanju jednog člana Mandatnog povjerenstva skidaju s Dnevnog reda a radi nemogućnosti dogovora međustranačkog vijeća.

  16.11.2009. 14:13h


Šibenska privatna gimnazija pobjednica akcije NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRT 2009

Danas je u Šibenskom kazalištu, u nazočnosti predstavnika ministarstava: znanosti, obrazovanja i športa; poljoprivrede, ribarstva i ruralnoga razvoja; kulture; gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatske turističke zajednice, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i mnogobrojnih sponzora, održana svečanost dodjele priznanja najljepšim školskim vrtovima u 2009.godini. Projekt ""NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI"" nastao je na temelju prijedloga Obrazovnoga programa Hrvatskoga radija - emisije ""Slušaj kako zemlja diše"" - u proljeće školske godine 1994./95, s idejom obnove okoliša škola koje su bile metom ratnih razaranja, da bi danas prerastao u akciju koja se prošilirila u svaki kutak Hrvatske. Skup su, u ime domaćina, pozdravili gradonačeknik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik župana šibensko-kninskog Zoran Smolić.

  14.11.2009. 15:08h


Predstavnici IKEE u Šibeniku

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović sastali su se danas s predstavnicima IKEA Centra Hrvatska, gospodinom Brankom Mihajlovom, direktorom Inter IKEA Centra Hrvatska i Ivicom Babićem, voditeljem Odjela nekretnina IKEE za Hrvatsku. Gradonačelnik je gospodi prezentirao prednosti Šibenika u odnosu na druge dalmatinske centre, te ponudio potporu Grada Šibenika i njegovih službi u svim analizama koje IKEA provodi uoči određivanja lokacije za otvaranje centra. G. Mihajlov je predstavio projekt otvaranja IKEInog centra u Zagrebu, te naglasio kako,

  13.11.2009. 14:55h


Gradonačelnik primio umjetnika Matka Trebotića

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sastao se danas s umjetnikom Matkom Trebotićem koji će, u godini pred nama- ujedno i godini 140. obljetnice izgradnje Šibenskog kazališta i 50. obljetnice Međunarodnog dječjeg festivala, Šibenskom kazalištu donirati svečani zastor. Gradonačelnik je gospodinu Trebotiću još jednom zahvalio u ime svih Šibenčana na spremnosti da Gradu i njegovoj kazališnoj kući daruje iznimno umjetičko djelo. Gospodin Trebotić je izvijestio gradonačelnika kako će, prema njegovoj procjeni, vrijednost projekta iznositi cca 70 000 EURa, a za koji iznos će angažirati sponzore.

  12.11.2009. 13:46h


Gradonačelnik primio autore i izdavače Foto monografije o Šibeniku

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović primio je danas umjetničkog fotografa Valentina Dražića Celića i vlasnika EXP EDIT d.o.o. Šibenik Mira Plavčića uoči večerašnjeg predstavljanja Foto monografije Šibenika, što će se održati u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića. Gospoda Dražić Celić i Plavčić zahvalili su gradonačelniku na prijemu te mu tom prigodom darovali Foto monografiju, na kojem projektu su zajedno radili. Mladi umjetnik-fotograf Valentino Dražić Celić, koji je nakon završenog studija elektrotehnike upisao fakultet u Milanu gdje je i stekao titulu diplomiranog fotografa, bio je zadužen za vizulani dio projekta,

  10.11.2009. 14:06h


Počelo kićenje grada

Počelo je kićenje grada u prigodi nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana koje bi, ukoliko vremenske prilike dozvole, trebalo završiti 28/29. studenog. Kao i prethodnih godina, niti ove se nije išlo u nabavu novih ukrasa, no dio njih- onih na javnoj rasvjeti- bit će „nadograđen“, odnosno zamijenjen novima, a temeljem ugovora Grada Šibenika s tvrtkom ST ARC. Tvrtka „Pectus“, koncesionar za održavanje javne rasvjete, postavljat će ukrase u ulicama Kralja Zvonimira, Stjepana Radića, Vukovarskoj, Kalelargi, Zagrebačkoj ulici, na Obali dr. Franje Tuđmana i Palih omladinaca, Poljani, te zgradama Šibenskog kazališta i Gradskoj

  09.11.2009. 15:19h