Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Petar Pan u Šibenskom kazalištu

U Šibenskom kazalištu, od 9.-13. studenog 2009., izvodit će se predstava J. M. Barriea „Petar Pan“ u izvedbi splitskog kazališta „Licem u lice“. Predstava će biti prikazivana u dva termina, s početkom u 10h i u 11,15h, a namijenjena djeci iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola.Ova predstava, nastala prema popularnoj klasičnoj priči o dječaku koji ne želi odrasti, bezvremenska je priča, puna pustolovina, snova i novih otkrića

  09.11.2009. 12:21h


Održana 9. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović održao je danas 9. sjednicu Gradonačelnikovog kolegija na kojoj je utvrdio Prijedlog rješenja o povjeravanju poslova obavljanja komunalne djelatnosti održavanja javnih površina na temelju ugovora o povjeravanju komunalnih poslova trgovačkom društvu „DVA MARKA“ d.o.o. Šibenik. Poslovi uključuju održavanje pješačkih staza, pješačkih zona, otvorenih odvodnih kanala, trgova i javnih prometnih površina, te dijelova javnih cesta koje prolaze kroz naselje kada se ti dijelovi ne održavaju kao javne ceste prema posebnom zakonu i to na rok od četiri godine za iznos od 3.559.250,00 kuna.

  09.11.2009. 11:21h


Gradonačelnik Županović i dogradonačelnik Vidović na sastanku u Hrvatskim cestama

Danas je u sjedištu Hrvatskih cesta d.o.o. u Zagrebu održan radni sastanak u vezi s daljnjim aktivnostima na izgradnji brze ceste Šibenik-Drniš-Knin-granica BiH, kojem su, uz predstavnike gradova Knina, Drniša i općina Promine i Biskupije, nazočili gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović. Na današnjem sastanku predstavnici gradova i općina imali su mogućnost uvida u Idejno rješenje brze ceste na dionici od Tromilje do granice s BiH, koje su im prezentirali predstavnici Hrvatskih cesta i izrađivača Idejnog rješenja.

  06.11.2009. 13:41h


Dogradonačelnik Baranović u berbi maslina s članovima Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a

Na poziv članova Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije i njihova predsjednika Branka Smrčeka, danas su u tradicionalnoj berbi maslina u masliniku u Pučišćima, u zaleđu Pirovca sudjelovali i šibenski dogradonačelnik Petar Baranović i šibensko-kninski dožupan Željko Šimunac. Riječ je o jednoj od mnogih radnih terapija članova udruge i njihovih obitelji koja se ove godine organizira već po 8. put. Naime, ta je udruga 2001. u zaleđu Pirovca na korištenje dobila maslinik površine od oko 1 hektar, tijekom proteklih godina u sklopu svoje radne terapije branitelji su obnovili maslinik, zasadili još novih stabala te uredili pristupni put do maslinika. Već nekoliko godina zaredom ulje iz tog maslinika osvaja zlatnu medalju za kvalitetu na državnim i međunarodnim natjecanjima maslinara i uljara.

  05.11.2009. 21:59h


Gradonačelnik održao redovni susret s novinarima

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović održao je danas redovni susret s novinarima na kojem je izvijestio o najvažnijim aktivnostima Gradske uprave u proteklom tjednu. Gradonačelnik je prvenstveno izvijestio novinare o sadržaju sastanka Odbora za prevenciju kriminaliteta i zaključcima sa sastanka u vezi s radom ugostiteljskih objekata, kao i prometom u mirovanju, a dogovoreni su tjedni sastanci kvartovskih policajaca i prometnih redara. Na čvoru Meterize –Šubićevac, a na zahtjev brojnih građana, prometna policija regulira promet u najfrekventnijim djelovima dana; ujutro do 8,15h i u vrijeme vraćanja s posla u 15h.

  05.11.2009. 16:05h


Održana sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta

Danas je u Uredu gradonačelnika Grada Šibenika održana sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta kojom je, u svojstvu predsjednika Odbora, predsijedao gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović. Tema današnje sjednice bila je stanje sigurnosti u ugostiteljskim objektima i njihovoj neposrednoj blizini, kao i radno vrijeme ugostiteljskih objekata, te je na sastanak pozvan i predstavnik Državnog inspektorata. Naime, s obzirom na blizinu predstojećih blagdana Božića i Nove godine, kao i na činjenicu da su okupljanja iz otvorenih prostora zbog zime prebačena uglavnom u kafiće, pokazala se potreba o razgovoru na ovu temu.

  05.11.2009. 12:50h


Ovogodišnja dodjela nagrada i priznanja najljepšim školskim vrtovima u Šibeniku

Šibenska privatna gimnazija i Grad Šibenik domaćini su državnog susreta osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova, koji će se održati 13. i 14. studenog 2009. godine, a na kojem će nazočiti više od 100 sudionika i to iz svih krajeva Hrvatske. Cilj susreta je podjela priznanja i nagrada najljepšim školskim vrtovima, te organizacija seminara na istu temu. Projekt ""Najljepši školski vrtovi"" krenuo je 1995. godine na inicijativu Obrazovnog programa Hrvatskoga radija i ekološke emisije „Slušaj kako zemlja diše“, a uz HRT i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, potporu projektu daju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog

  04.11.2009. 15:03h


Raspisan natječaj za imenovanje tajnika Grada Šibenika

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović raspisao je natječajza imenovanje tajnika Grada na neodređeno vrijeme uz probni rad od tri mjeseca, uz sljedeće uvjete: visoka stručna sprema pravnog smjera, 5 godina radnog staža u struci, položeni državni stručni ispit, uz naravno opće uvjete a to su: punoljetnost, hrvatsko državljanstvo i zdravstvena sposobnost. Natjecati se mogu i osobe koje nemaju položen državni stručni ispit i mogu biti primljene u službu pod uvjetom da ga polože u roku od godine dana od prijema u službu. Za kandidate prijavljene na javni natječaj, koji ispunjavaju formalne uvjete, provest će se testiranje radi provjere znanja i sposobnosti putem pisanog testiranja i intervjua.

  04.11.2009. 10:20h


Predstavljen projekt brandiranja grada Šibenika

U prepunoj dvorani Gradske knjižnice, u nazočnosti šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, dogradonačelnika Grada Šibenika Franka Vidovića i Petra Baranovića, saborske zastupnice Brankice Crljenko, predsjednika Gradskog vijeća Ivana Ninića, načelnika Općine Tisno Ivice Klarina, prof. dr. Ive Josipovića i brojnih Šibenčana, večeras je prezentiran projekt brendiranja Grada Šibenika kojeg je predstavio stručni tim Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu: koordinatorica projekta Marina Pavković, dipl.oec., brand konzultant, ravnatelj Zavoda za urbanizam dr.sc.Jesenko Horvat, dia i prodekanica za znanost: dr.sc. Sanja Filep, dia. Uoči prezentacije, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović održao je uvodno slovo te kazao nekoliko riječi o samom projektu, odnosno želji njegova tima da Šibenik konačno jasno pokaže svoje brojne simbole i posebnosti, ali ono što je možda još važnije, a to je da ih na pravi način prezentira.

  03.11.2009. 20:01h


Obilježavanje 3.11.1944.-Dana oslobođenja Šibenika od fašističke okupacije

U povodu obilježavanja 3. studenog 1944. god, dana kada su partizanske postrojbe ušle u Grad Šibenik kao osloboditelji od fašističke okupacije, gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenici Franko Vidović i Petar Baranović upriličili su primanje za članove Zajednice udruga antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije: Zoru Čeko, Slavka Matića i Krstu Lambašu. Gradonačelnik je tom prigodom naglasio kako se taj dio slavne hrvatske povijesti mora poštivati, kao uostalom i sve druge tradicije u našoj burnoj povijesti.

  03.11.2009. 12:32h