Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Sutra snimanje Milenijske fotografije Draženu u spomen

Danas je u Gradskoj vijećnici održana konferencija za novinare na kojoj su akademski snimatelj Šime Strikoman, gđa Biserka Petrović i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović najavili snimanje Milenijske fotografije u spomen na Dražena Petrovića. G. Strikoman je tako najavio desetu šibensku i treću „sportsku“ Milenijsku fotografiju; naime, prva je snimljena u Zagrebu u čast rukometaša Ivana Balića, a druga u Zadru u spomen na košarkaša Krešimira Čosića. Snimanje se trebalo održati prošli četvrtak 22.10. na Draženov 45. rođendan, no zbog loših vremenskih prilika odgođeno je za sutra.

  26.10.2009. 15:30h


Gradonačelnik primio sudionike VI. kongreda o infektirvnim bolestima

Sinoć je u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika dr. Ante Županović primio oko 150 sudionika VI. Hrvatskog kongresa o infektivnim bolestima s međunarodnim sudjelovanjem. U prigodnoj riječi dobrodošlice gradonačelnik im je poželio ugodan boravak u Šibeniku, gradu povijesti, kulture i umjetnosti, te im kao kolega zaželio uspješan rad uz razmjenu iskustava i znanja svih sudionika i iz zemlje i inozemstva. ""Dođite nam opet, i kao turisti, zajedno sa svojim obiteljima i prijateljima"" poručio je gradonačelnik. U ime Organizacijskog odbora, na srdačnom prijemu gradonačelniku se zahvalila prof.dr. sc. Tatjana Jeren, predsjednica Hrvatskog društva za infektivne bolesti HLZ-a.

  26.10.2009. 15:14h


Nives Radić svjetska prvakinja

Šibenčanka Nives Radić nova je svjetska prvakinja u low kicku u kategoriji do 70 kilograma! Na tom velikom uspjehu čestitao joj je šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović te joj uputio brzojav sljedećeg sadržaja: Draga Nives,upućujem ti iskrene čestitke na osvojenom zlatnom odličju svjetske prvakinje, te zahvalnost što izvanrednim sportskim rezultatima promičeš ime grada Šibenika koji se oduvijek dičio uspjesima svoje „dice“. Čast nam je i zadovoljstvo što hrvatska reprezentacija u svojim redovima ima Šibenku na koju smo ponosni.Želim ti još mnogo sjajnih rezultata i osobne sreće. Radić je, kao članica hrvatske reprezentacije, u finalu pobijedila predstavnicu Ukrajine čime je po prvi puta postala svjetska prvakinja. Do sada tri je puta bila prvakinja Europe, te tri puta viceprvakinja svijeta.

  26.10.2009. 12:38h


Čestitke Solarisu na Plavom cvijetu za Bijelu plažu

 Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović čestitao je predsjedniku uprave Solaris d.d. gosp. Goranu Zriliću na osvojenom ""Plavom cvijetu"" za 2009. god., nagradi koju dodjeljuje stučni žiri Hrvatske turističke zajednice u kategoriji najuređenije plaže odnosno kupališta, za Bijelu plažu ispred hotela Jure. ""Upravo činjenica da ovo priznanje dobijate po drugi put govori o održavanju visokog standarda prepoznatljivog gostima koji će ponovo dolaziti znajući da će sve njihove potrebe za kvalitetnim odmorom biti zadovoljene, pri čemu posebno priznanje i zasluge pripadaju svim vašim djelatnicima"" rekao je u svojoj čestitki gradonačelnik, te istaknuo da su dugogodišnjim ulaganjem u sadržaj i kvalitetu usluge, što je potvrđeno dosadašnjim nagradama i priznanjima struke, hoteli Solaris, a time i grad Šibenik postali prepoznatljiva turistička destinacija.

  26.10.2009. 12:25h


Šibenik se Gimnazijom diči

Svečanom akademijom u Šibenskom kazalištu Gimnazija Antuna Vrančića večeras je proslavila stotu obljetnicu osnutka i rada..Svečanost je započela prigodnim govorom ravnateljice Ivanice Belamarić, koja je prezentirala povijest Gimnazije od samoga osnutka do danas, kada je ova obrazovna ustanova ponosna članica Udruženja srednjoeuropskih škola. To prestižno članstvo rezultat je uspješne provedbe projekta “Suvremeno lice tradicije” u suradnji s još dvije gimnazije-skopskom i novosadskom. Šibenska Gimnazija tradicionalno je i među najboljim gimnazijama u Hrvatskoj, o čemu svjedoče probni rezultati državne mature, koji su iznadprosječni u sva tri predmeta., naglasila je ravnateljica Belamarić. Posebnim pljeskom pozdravljen je nadahnuti govor nekadašnjeg dugogodišnjeg ravnatelja šibenske Gimnazije profesora Ive Livakovića.

  24.10.2009. 23:02h


U povodu 110. obljetnice djelovanja ŠPD Kolo održalo koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu

U povodu 110. obljetnice svoga djelovanja, Šibensko pjevačko društvo Kolo održalo je večeras koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu. Koncertu su, pored gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, nazočili brojni „zagrebački Šibenčani“ i štovatelji ove šibenske glazbene institucije. Čestitajući „kolašima“ ovaj veliki jubilej, gradonačelnik Županović je u svom prigodnom obraćanju kazao kako je Šibenik oduvijek grad glazbe, grad pisme. „Tu ljubav prema glazbi čujemo u svakoj izvedbi Kola, ali i u svakom taktu Šibenske Narodne Glazbe; u svakom Arsenovom stihu, Mišinom nastupu i Vicinom glasu; od dječjeg festivala do Šansone; od klapskih legendi do prvaka nacionalnih opernih kuća, od Nakićevih orgulja do festivala elektronske glazbe na tvrđavi svetog Nikole

  23.10.2009. 23:24h


Danas u Solarisu počinje XV Malonogometni turnir dragovoljaca Domovinskog rata

Danas se u hotelu Jakov u Solarisu, u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, otvara XV malonogometni turnir UHDDR Šibenik 2009. Poziv na svečanost otvaranja gradonačelniku Grada Šibenika dr. Anti Županoviću uputio je predsjednik Udruge Tomislav Merpeč, te mu je gradonačelnik zbog nemogućnosti dolaska uputio brojav sljedećeg sadržaja: „Poštovani gosp. Merčep, molim Vas da u ime mojih zamjenika i mene osobno primite ispriku što zbog zauzetosti obvezama nismo u mogućnosti nazočiti otvorenju XV. malonogometnog turnira Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata koje se održava u hotelima Solaris u Šibeniku.

  23.10.2009. 14:12h


Gradonačelnik čestitao dobrovoljnim darivateljima njihov dan

U organizaciji Hrvatskog crvenog križa, Društva Crvenog križa Šibensko-kninske županije i Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, a povodu 25. listopada-Dana darivatelja krvi, u Gradskoj vijećnici je održan svečani prijam za dobrovoljne darivatelje iz naše županije. Uoči dodjela zahvalnica i priznanja dobrovoljnim darivateljima, prigodnim slovom nazočnima su se obratili dr. Marijan Periša, predsjednik Društva Crvenog križa Šibensko-kninske županije, zamjenik župana Zoran Smolić, dr. Milena Livajić-Deković, šefica Službe za transfuziju Opće bolnice Šibenik i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović.

  23.10.2009. 13:44h


Novo vodstvo Udruge gradova

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sudjelovao je u radu Redovne godišnje sjednice Skupštine Udruge gradova gradova u Republici Hrvatskoj, koja je održana 21. listopada 2009. godine u Zagrebu. Skupština je otvorena Izvješćem o radu Udruge gradova od siječnja-rujna 2009. Koje je podnio predsjednik Udruge gradova Vojko Obersnel. U nastavku sjednice izabrani su predsjednik i potpredsjednici Skupštine za mandatno razdoblje 2009-2013. Za predsjednika Skupštine izabran je mr. sc. Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke. za potpredsjednike Skupštine Željko Sabo, gradonačelnik Grada Vukovara, i mr. sc. Davor Žmegač, gradonačelnik Grada Kutine.

  23.10.2009. 10:01h


Sinoć održan koncert Gudačkog kvarteta Rucner

Sinoć je u Šibenskom kazalištu održan koncert Gudačkog kvarteta Rucner; Sidonija Lebar (violina), Ana Paula Knapić-Franković (violina), Dragan Rucner (viola) i Snježana Rucner (violončelo). Na programu su bila djela Josipa Mihovila Stratike, Josepha Haydna i Antonina Dvoraka. Gudački kvartet Rucner utemeljili su 1998. godine bračni par Snježana i Dragan Rucner (do tada dugogodišnji članovi Gudačkog kvarteta Klima). Nastavljajući zagrebačku tradiciju komornog muziciranja njegovanjem klasičnog i suvremenog međunarodnog repertoara kao i izvođenjem djela suvremenih hrvatskih autora, Gudački kvartet Rucner čini i

  23.10.2009. 09:05h