Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnik primio predstavnike dječjeg gradskog vijeća i dječju gradsku vlast

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna od 5.-11. listopada, gradonačelnik dr. Ante Županović primio je predstavnike Dječjeg gradskog vijeća, „resorne“ gradske pročelnike, gradonačelnicu Nikolinu Vučenović, te njezine zamjenike Luciju Alfier i Daria Ivanovića. Djeca su gradonačelniku iznijela svoje prijedloge za bolje uvjete njihovog života, rasta i odgoja u Gradu Šibeniku. Djeca su iskazala razumijevanje za nedostatak financijskih sredstava i „krizna vremena“, te su u svojim zahtjevima bili realni i skromni: uređenje školskih igralište, više dječjih igrališta, uređenje Parka Šubićevac kao što je bio nekad, Grad Šibenik kao Grad djece…

  05.10.2009. 14:38h


Na 6. sjednici Gradonačelnikovog kolegija dano zeleno svjetlo Rivijeri za dogradnju hotela i izgradnju podzemne garaže

Danas je održana 6. sjednica Gradonačelnikovog kolegija na kojoj je gradonačelnik predstavio novoimenovanog pročelnika za komunalne djelatnosti i gospodarstvo Zvonka Zaninovića. Tom prigodom gradonačelnik je izrazio svoje uvjerenje kako ćemo s pročelnikom Zaninovićem učiniti značajan iskorak u ovoj problematici koja je od iznimnog značaja za Grad Šibenik. Pod 1. točkom Dnevnog reda gradonačelnik je donio Zaključak kojim je utvrdio Prijedlog Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja zone mješovite namjene pretežito poslovne II/2.8 Njivice u Šibeniku za Javnu raspravu.

  05.10.2009. 11:06h


Potpisani ugovori nakon provedenih postupaka javne nabave

Grad Šibenik i Stina Šibenik d.o.o. iz Šibenika ptpisali su Ugovor o javnim radovima na tvrđavi sv. Mihovila, točnije na sanaciji tvrđave sv. Mihovila na iznos od 232.900,25 kn, koje u cijelosti osigurava Ministarstvo kulture. Nadzor nad izvođenjem radova obavlja Konzervatorski odjel Ministarstva kulture u Šibeniku. Grad Šibenik i Davor Špoljarić, vlasnik obrta KONBAS iz Prilesa skolpili su ugovor o isporuci, dostavi i montaži školskog namještaja za osnovne škole Grada Šibenika na iznos od 126.603,06 kn. Riječ je o decentraliziranim sredstvima za potrebe školstva.

  01.10.2009. 14:12h


Gradonačelnik uputio pismo direktoru MLMgrupe

S obzirom da se 30. rujna 2009. stvaraju pretpostavke za stavljanje van snage Ugovora o isporuci silikomanganske i feromanganske troske koji je sklopljen 1. veljače 2007. godine, te Dodatka ovom ugovoru sklopljenim 1. travnja 2009. godine, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, uputio je danas dopis direktoru MLMgrupe dr. Sadiku Čoliću. U pismu gradonačelnik navodi kako je, nakon provedenog postupka nadzora nad ispunjavanjem Ugovora, utvrđeno da MLM ozbiljno kasni s ispunjavanjem svojih obveza, te da svoje obveze ne izvršava niti djelomično, a niti u rokovima koji su Dodatkom ugovoru iz travnja 2009. godine prolongirani u odnosu na rokove iz Glavnog ugovora. Posebno je apostrofirano kako će se, prema informacijama direktora TEF-a d.d., ukupna količina troske kretati do 500.000 tona, što je za 300.000 tona manje od

  30.09.2009. 18:00h


U Solarisu otvoren 5. Međunarodni znanstveno-stručni skup o naftnom gospodarstvu

Gradonačelnik Grada Šibenik dr. Ante Županović, u svojstvu izaslanika predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, pozdravio je jutros sudionike 5. Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa o naftnom gospodarstvu. Ovogodišnji skup, koji okuplja preko 300 međunarodnih stručnjaka iz područja naftnog gospodarstva i srodnih struka, bavit će se pitanjem „Imaju li nafta i plin energetsku zamjenu u ovom stoljeću?“. Sudionike je pozdravio i predsjednik skupa, akademik Mirko Zelić, te predsjednik HAZU akademik Milan Moguš.

  30.09.2009. 15:03h


Proslavljen 29.9.-Dan grada Šibenika

U povodu Dana grada Šibenika-blagdana svetog Mihovila, gradonačelnik dr. Ante Županović i zamjenici Baranović i Vidović, položili su vijence i zapalili svijeće na Središnjem križu na Gradskom groblju Kvanj i Spomen obilježju na Baldekinu, „Na Dan grada s ponosom sjećamo se svih poginulih branitelja i Šibenčana koji su zaslužni da danas u miru slavimo naš Dan. Neka im je vječna hvala i slava“ rekao je gradonačelnik. Vijence su položila i izaslanstva Šibensko-kninske županije, državne uprave, policije, vojske, udruga proizašlih iz domovinskog rata i političke stranke.

  30.09.2009. 08:06h


Održana svečana sjednica Gradskoga vijeća

Uoči 29. rujna-Dana grada Šibenika i blagdana njegova zaštitnika sv. Mihovila, danas je u gradskoj vijećnici održana svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj su uručene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama. Nakon intoniranja hrvatske himne, prigodne govore održali su predsjednik Gradskoga vijeća, gosp. Ivan Ninić, zatim šibensko-kninski župan Goran Pauk, biskup šibenski msgr. Ante Ivas, te gradonačelnik dr. Ante Županović. „Iako danas nije trenutak da raspravljamo o politici i temama koje su ovu, danas posebno svečanu gradsku vijećnicu, znale pretvoriti u poprište ponekad i neprimjerenih dijaloga, moram kazati kako smo

  28.09.2009. 12:40h


Trka za moj grad oživjela park-šumu Šubićevac

Jučer je u park-šumi Šubićevac održana Trka za moj Grad, što su je zajednički organizirali Grad Šibenik, Javna ustanova Športski objekti, Društvo naša djeca Šibenik i Županijski školski sportski savez. Preko 200 djevojčica i dječaka iz šibenskih vrtića i osnovnih škola, kao i srednjoškolaca natjecalo se u zasebnim disciplinama, prema uzrastu, na stazama duljine 100, 350, 550 i 1000m. Pored djece, nastavnika, te brojnih roditelja, trke su pratili i šibenski prvotimci- vaterpolisti i nogometaši, te su najboljima dijelili priznanja i medalje.

  28.09.2009. 08:40h


Gradonačelnik predsijedao sjednicom Festivalskog vijeća MDF-a

Pod predsijedanjem gradonačelnika grada Šibenika dr Ante Županovića, jutros je foajeu Šibenskog kazališta, održana sjednica Vijeća Međunarodnog dječjeg festivala. Sjednici su, pored članova Vijeća i urednika, te gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića, nazočili i župan šibensko-kninski Goran Pauk, Srećko Šestan pomoćnik ministra kulture i pročelnica Odjela za društvene djelatnosti grada Šibenika. Na dnevnom redu sjednice raspravljalo se o izvješću ravnatelja i urednika MDF-a, te o propozicijama 50. Međunarodnog dječjeg festivala.

  26.09.2009. 15:00h


Šibenski dječji odjel - prijatelj djece

Na poziv ravnatelja Opće bolnice Šibenik dr. Željka Burića, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović nazočio je danas otkrivanju ploče „Dječji odjel-prijatelj djece“ na šibenskom pedijatrijskom odjelu. Ploču je otkrio prof. dr. Josip Grgurić , spec. pedijatar i član središnjeg koordinacijskog Odbora akcija „Za osmijeh djeteta u bolnici“ i „Bolnica-prijatelj djece“. „Grad Šibenik se aplicirao za dobivanje titule Grada-prijatelja djece, te uz pomoć Društva naša djeca Šibenik, pokrenuo niz kulturnih i sportskih akcija kojima se nastoji približiti željenoj tituli, te je ovo današnje priznanje još jedan korak bliže“, naglasio je gradonačelnik

  25.09.2009. 14:23h