Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Obilježavanje 29.9. - Dana policije

Na poziv Policijske uprave šibensko-kninske, a u povodu 29. rujna-Dana policije, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović položili su vijence na središnjem križu na gradskom groblju Kvanj, u spomen na sve preminule pripadnike Policije. Vijence su položili i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, zatim predstavnici Šibensko-kninske županije na čelu sa županom Goranom Paukom, te predstavnici vojske i policije. Polaganju vijenaca nazočio je i izaslanik ministra unutarnjih poslova, Alenko Ribić.

  25.09.2009. 11:39h


Održana 5. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Danas je u Uredu gradonačelnika održana 5. sjednica Gradonačelnikovog kolegija na kojoj je pod 1. točkom Dnevnog reda dječji vrtić Žižula odabran za najpovoljnijeg ponuditelja za najam prostora u Sitnom Donjem za otvaranje dječjeg vrtića. Kako je pojasnila pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug, Grad Šibenik je uputio poziv za podnošenje obvezujućih ponuda za najam prostora u Sitnom Donjem za otvaranje dječjeg vrtića. Ponude su dostavili Dječji vrtić “Oršula Šibenik” i Dječji vrtić “Žižula”, uz napomenu kako dječji vrtić „Oršula Šibenik“ nije dostavio zatraženu dokumentaciju, te je ponuda isključena kao nepotpuna i nepravilna.

  24.09.2009. 14:29h


Predstavljeno 100. izdanje šibenske Gradske knjižnice ŠIBENIK U DOBA MODERNIZACIJE

Danas je u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića predstavljena knjiga dr. Jagode Marković „Šibenik u doba modernizacije“, kojoj su nazočili i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović i dogradonačelnik Franko Vidović. Riječ je jubilarnom 100. izdanju šibenske Gradske knjižnice, čime je ova ustanova potvrdila visoko i važno mjesto u kulturnom životu grada. Za šibensku kulturu, ali i hrvatsko izdavaštvo to je sigurno golem uspjeh − da jedna gradska knjižnica godišnje izda šest knjiga i da ih od 1992. do danas izda stotinu. Nakladnici su Institut za povijest umjetnosti iz Zagreba i

  24.09.2009. 13:40h


U nedjelju TRKA ZA MOJ GRAD

U prostorijama Športskog centra Miminac danas je održana konferencija za novinare na kojoj su projekt „Najakcija grada Šibenika 2009. – Trka za moj grad“ predstavili zamjenik gradonačelnika Petar Baranović, pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug, predsjednica Društva naša djeca Šibenik Mira Jušić i predsjednica Županijskog saveza školskih športskih društava Margit Vrbičić. Dogradonačelnik Baranović je naglasio kako se ovogodišnja trka, isko već treća po redu, po prvi puta događa u organizaciji Grada Šibenika.

  24.09.2009. 13:02h


Majdi Radić u čast

U povodu obilježavanja Dana Grada Šibenika večeras će u Šibenskom kazalištu, izložbom fotografija, promocijom CD-a te koncertom biti održan prigodni program MAJDI RADIĆ U ČAST. U programu će sudjelovati sopranistica Adela Golac-Rilović, mezzosopranistica Merita Juniku uz klavirsku pratnju Simona Dešpalja. Da je Šibenik oduvijek bio pravi izvor umjetnosti i umjetnika, osobito pjevača, odavno je poznato. Iz te plejade posebno treba izdvojiti ime operne pjevačice Majde Radić. Majda Radić rođena je u Šibeniku 17. svibnja 1933. godine.

  24.09.2009. 11:06h


Gradonačelnik uputio ministru Mlakaru očitovanje o mišljenju Ministarstva uprave od 21. rujna 2009.

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović uputio je jutros očitovanje ministru Mlakaru na njegovo mišljenje od 21. rujna 2009., a u svezi s nadležnošću za imenovanje članova skupština trgovačkih društava u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Tekst očitovanja prenosimo u cijelosti: "" Poštovani gospodine ministre, U svezi s Vašim mišljenjem od 21.rujna 2009.g (koje nas ničim ne obvezuje, niti je njegovo nepoštivanje povreda Zakona o lokalnoj i područnoj/regionalnoj samoupravi, - kako navodite) obavještavamo Vas da ga ne možemo niti prihvatiti, a niti primijeniti jer nije u skladu sa Zakonom, te je potpuno pogrešno i neodrživo.

  24.09.2009. 10:09h


Današnjim sastankom s predstavnicima CEB-a počela faza procjene pripremlljenosti projekta izgradnje kaznionice na Podima

Danas je u prostorijama Uprave Zatvora u Šibeniku održan sastanak u vezi s izgradnjom nove kaznionice na Podima kojem je, pored ravnatelja Uprave za zatvorski sustav Branka Perana, ravnatelja Uprave za probaciju Miroslava Mihocija, upravitelja Zatvora u Šibeniku Josipa Višića, te predstavnica UNDP-a (Program UN-a za razvoj) i CEB-a (Razvojne banke Vijeća Europe), nazočio i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović. Kako je i najavljeno na sastanku gradonačelnika i tadašnjeg ravnatelja Uprave za zatvorski sustav g. Mihocija još 22. srpnja 2009., Šibenik je danas posjetilo

  23.09.2009. 14:24h


Održana 2. sjednica Gradskoga vijeća

Danas je održana 2. sjednica Gradskoga vijeća Grada Šibenika na kojoj je, nakon aktulanog sata, odrađen opsežan Dnevni red. Uoči Dana Grada Šibenika Odbor za priznanja gradskog vijeća utvrdio je prijedloge o dodjeli priznanja Grada Šibenika u 2009. Godini, pa će tako nagradu za životno djelo dobiti Vice Vukov (posthumno) i Vlatko Mrša. Nagrada Grada Šibenika bit će dodijeljena Anđelku Runjiću,Zlatarni Simon Čivljak, OŠ Fausta Vrančića, Šibenskoj narodnoj glazbi, klapi Maslina, te Rajni Glinšek. Plaketa će biti uručena Mariju Šperandi iz ŠPD Kolo, Biciklističkom klubu Fortica, Udruzi za terpaijsko jahanje Pegasus, dok će Grb Grada Šibenika biti uručen Sittner Franzu.

  22.09.2009. 15:27h


Figurinom završio 5. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Modnom revijom ""Figurin"" u organizaciji Udruženja obrtnika Šibenik završila je trodnevna manifestacija ""Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku"". U programu revije predstavili su se šibenski obrtnici modnim kolekcijama: ""Margie's shop"" vl. Sadete Muriqi, kolekcijom sportske odjeće za djecu i odrasle, butik ""G"" iz Primoštena, vl. Gordane Čakić s kolekcijom ženske odjeće i nakita, Srednja strukovna škola Šibenik s kolekcijom ""More""učenika krojača, mentor Liposava Kuštović,koreografija Soraja Dražić Balov, krojački salon ""Carmen"" vl. Karmen Herceg s kolekcijom ženske odjeće ""Honey"", modni krojački salon ""Đina"" vl. Anite Ručević s kolekcijom ""Čarobna večer"",

  21.09.2009. 12:29h


Gradonačelnik pozdravio 10. znanstveni skup o kolinesterazama

Sinoć je u hotelskom naselju Solaris otvoren 10. znanstveni skup o kolinesterazama, čije sudionike je pozdravio šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je naša hotelska kuća Solaris dobila priliku ugostiti ovaj ugledni skup, na kojem će znanstvenici,njih preko 300, raspravljati o važnim temama koje se tiču kvalitete života i zdravlja sviju nas. „Raduje i činjenica što je hrvatska akademska zajednica prepoznala važnost ovog međunarodnog kongresa te je upravo Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti prihvatila pokroviteljstvo nad njim.“, naglasio je gradonačelnik.

  21.09.2009. 08:22h