Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

5. đir za Žir

U organizaciji ekološke udruge Žir danas se na otoku Žirju održava 5. biciklistička utrka ""Ðir za Žir"". Sudionike utrke, njih preko 90, pozdravio je danas u šibenskoj luci dogradonačelnik Franko Vidović, te ispratio trajekt koji je krenuo za Žirje u 11h. Za ovu već tradicionalnu žirjansku utrku startnina se ne plaća, a zahvaljujući sponzorima svim sudionicima je osiguran ručak s okrjepom, kao i besplatna trajektna karta. Nagrade u kategoriji ""sport"" su 900, 700 i 500 kn., dok u preostalim kategorijama (rekreativci, djeca do 13 godina i djeca do 15 godina) pobjednici se nagrađuju biciklističkim priborom. Povratak u Šibenik sa Žirja je predviđen za 17h.

  20.09.2009. 12:19h


Dogradonačelnik Vidović nazočio puštanju u rad vodoopskrbnog sustava Kraljice-Ljubostinje

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović nazočio je danas puštanju u rad vodoopskrbnog sustava za dio naselja Kraljice na području Grada Šibenika i Ljubostinja u Općini Unešić. Dogradonačelnik je kazao kako će aktualna gradska vlast, kako je i najavljivala u predizbornoj kampanji, podupirati ovakve projekte. „Još nam predstoji vodu dovesti do borajskog kraja, čime bi šibenska zagora u potpunosti bila opskrbljena pitkom vodom, odnosno dobila mogućnost da se spoji na sustav šibenskog Vodovoda.“, kazao je dogradonačelnik.

  19.09.2009. 16:02h


Otvoren 5. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Defileom Šibenske narodne glazbe i Šibenskih mažoretkinja, te okupljanjem sudionika na Poljani započo je jutarnji program uoči svečanog otvorenja 5. Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku. U 10h svečana povorka krenula je prema Trgu Republike Hrvatske na kojem je održana središnja svečanost kada je kapetan, dogradonačelnik Petar Baranović proglasio Sajam otvorenim. Potom su se oglasili topovi sa šibenske rive i fešta je počela. Nakon otvaranja Sajma, u 11.40 sati Bokeljska mornarica podnijela je raport u čast grada Šibenika te odigrala tradicionalno bokeljsko kolo ispred ulaza u katedralu.

  19.09.2009. 11:45h


Ministar Ivić položio vijenac kod spomenika na Baldekinu

U nazočnosti šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, gradonačelnika Šibenika dr. Ante Županovića, saborskih zastupnika: Brankice Crljenko, Ante Kulušića, Perice Bukića i Nedjeljke Klarić, te predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata, sinoć je u Šibeniku, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, položio vijenac i zapalio svijeću kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Tim činom, ministar Ivić odao je počast svim poginulim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, a u povodu 18. obljetnice Spomendana rujanskog rata.

  19.09.2009. 07:00h


HRT snima na tvrđavi sv. Mihovila

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović odobrio je Hrvatskoj radioteleviziji korištenje tvrđave sv. Mihovila radi snimanja dokumentarno-igranog serijala „Hrvatski kraljevi“ u razdoblju 11.-13. listopada 2009. Odobrenje je izdano temeljem zamolbe znanstveno-obrazovnog programa HRT-a da se na šibenskoj tvrđavi u navedenom vremenu snimaju igrane scene opsade Konstantinopola od strane Avara i Slavena iz VII stoljeća poslije Krista. Odobrenje je zatraženo i od Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture, te se HRT obvezala snimanje izvesti na način

  18.09.2009. 14:54h


GONG-ova kampanja Imamo pravo znati i na šibenskoj Poljani

Temeljem Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi i Pravilnika o korištenju i naknadama za korištenje javnih gradskih površina, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović donio je Odobrenje GONG-u za korištenje javne gradske površine radi provođenja nacionalne kampanje pod nazivom „Imamo pravo znati“. Gradonačelnik je izdao navedeno Odobrenje na temelju zahtjeva GONG-a, te će na šibenskoj Poljani 23. rujna 2009. biti postavljen štand na kojem će se građanima besplatno dijeliti promotivni i edukativni materijali GONG-a i Transparency Internationala Hrvatska, u vremenu od 10 do 15 sati.

  18.09.2009. 12:44h


Otvoren 2. Adriatic Boat Show

Danas je u marini NCP-a u Mandalini svečano otvoren drugi sajam Adriatic Boat Show kojem su, pored brojnih izlagača, nazočili i gradonačelnik grada Šibenika dr. Ante Županović, župan Šibensko–kninske županije Goran Pauk, državni tajnik za turizam Branko Grgić, državni tajnik za more Branko Bačić, te predstavnici sponzora – Jadranske banke i Jadranskog osiguranja. Ispred Organizacijskog odbora 2. ABS-a, sve goste i uzvanike kao i izlagače, pozdravila je direktorica Sajma Ivana Prgin. Gradonačelnik je u svom pozdravnom slovu svima zaželio dobrodošlicu u Šibenik- grad bogate povijesne i kulturne baštine;

  17.09.2009. 14:56h


Polaganjem vijenaca odana počast hrvatskim braniteljima

U povodu obilježavanja 18. obljetnice šibenskog rujanskog ratnog podviga, gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik Petar Baranović, danas su polaganjem vijenaca i cvijeća, te paljenjem svijeća odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu: pored Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj, u kapelici Sv. Mihovila u vojarni Bribirski knezovi, kod Spomen ploče u PU Šibensko-kninskoj, te na Spomen obilježje na Baldekinu gdje su kao spomen na poginule i smrtno stradale branitelje pročitana njihova imena koja se nalaze uklesana u Spomenik.

  17.09.2009. 14:38h


U Solarisu otvoreno 7. Savjetovanje za narodne knjižnice

U hotelu «Ivan» u «Solarisu « svečano je jutros otvoreno 7. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj koje organiziraju Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Hrvatsko knjižničarsko društvo i gradska knjižnica «Juraj Šižgorić». Na savjetovanju sudjeluje dvije stotine knjižničara iz cijele Hrvatske, a ovogodišnja tema su zavičajne zbirke u narodnim knjižnicama koje su, kako je naglašeno u uvodnim obraćanjima organizatora, iznimno vrijedne pa valja posebnu pozornost posvetiti njihovom očuvanju, zaštiti i popunjavanju. Savjetovanje je otvorila državna tajnica u

  17.09.2009. 14:27h


Šibenčani obilježili 18. obljetnicu rujanskog ratnog podviga

Zvukom sirene za opću opasnost, oglašene u 17,50h, Šibenčani su se jučer prisjetili rujanskoga rata 1991.g. i jedne od prvih velikih hrvatskih pobjeda u Domovinskom ratu kada je nakon višednevnih žestokih borbi obranjen šibenski kraj, a snage JNA prisiljene na povlačenje. Iako su vremenske prilike bile iznimno nepovoljne i brodovi na latinsko idro s otoka Murtera nisu mogli sudjelovati u programu obilježavanja 18. obljetnice šibenskog rujanskog ratnog podviga, do šibenske rive doplovilo je nekoliko brodova iz Šibenika i s najbližih otoka.

  17.09.2009. 08:54h