Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Program obilježavanja 18. obljetnice rujanskog ratnog

Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih prilika, a posebice jakoga juga, brodovi na latinsko idro s otoka Murtera neće moći sudjelovati u programu obilježavanja 18. obljetnice šibenskog rujanskog ratnog podviga, no svojom nazočnošću uveličat će program Gradskoj knjižnici u 19h. Nešto prije 18h u šibensku luku uplovit će nekoliko brodova iz Šibenika i s najbližih otoka, dok će se točno u 17,50h oglasiti sirena. Nakon toga, Šibenska narodna glazba proći će u mimohodu šibenskim ulicama, a u 19h u Gradskoj knižnici okupit će se dio sudionika ratnog rujna 1991., gdje će bit prikazani prilozi i ratne reportaže novinara HTV-a Ante Granika i snimatelja Davora Šarića.

  16.09.2009. 12:45h


Otvorena izložba U ŽARIŠTU Siniše Štrkalja

Sinoć je u Gradskoj knižnici „Juraj Šižgorić“ otvorena izložba fotografija našeg sugrađanina Siniše Štrkalja „U ŽARIŠTU – šibenske ratne godine 1991. – 1992.“ koji kroz niz fotografija priča priču o najtežim šibenskim ratnim godinama. Izložbu je predstavila Zdenka Bilušić, a ime Foto kluba Šibenik o autorovu djelu govorio je predsjednik Zdenko Zjačić. Gradonačelnik dr. Ante Županović čestitao je i zahvalio autoru što nas je svojim fotografijama podsjetio i vratio na ono vrijeme koje ne smijemo zaboraviti, na dane koje upravo ovih dana s ponosom obilježavamo, a brojni sugrađani, te predstavnici političkog, javnog i kulturnog života grada Šibenika, svojim dolaskom to su i potvrdili.

  16.09.2009. 11:00h


U vrijeme Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku zabranjeno parkiranje na Poljani

Zbog održavanja manifestacije “Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku” bit će zabranjeno parkiranje vozilima na parkiralištu Poljana i to od petka poslijepodne, 18. rujna do nedjelje, 20. rujna 2009. god. Sva vozila koja u to vrijeme budu parkirana na Poljani bit će uklonjena pauk službom o trošku vlasnika vozila. Također se zbog organizacije SAJAMSKE FEŠTE zabranjuje parkiranje na Obali ispred Peškarije u subotu, 19. rujna poslijepodne i navečer.

  16.09.2009. 07:59h


U vrijeme 2. ABS-a privremena regulacija prometa u Mandalini

Zbog održavanja nautičkog sajma Adriatic Boat Show, Grad Šibenik je izdao suglasnost za privremenu regulaciju prometa u naselju Mandalina u ulicama Obala J.Šižgorića i ul. Milice i Turka.  Tako će u vrijeme održavanja Sajma, od 17.-21. rujna 2009., za sav promet biti zatvorena Ulica Milice i Turka osim za vozila stanara i dostave, dok će Obala J.Šižgorića služiti kao pristupna prometnica do ulaza i biti u funkciji parkirališta za potrebe održavanja Sajma.

  15.09.2009. 14:59h


U Šibenskom kazalištu promocija za 129 prvostupnika

Na poziv dekana Veleučilišta u Šibeniku, prof. dr. sc. Marka Radačića, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović nazočili su danas promociji prvostupnika u Šibenskom kazalištu. Prvostupnike, njih 129 kao i njihove obitelji, prigodnim govorima pozdravili su dekan prof. dr. Marko Radačić, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, zamjenik župana Željko Šimunac i Otac biskup msr. Ante Ivas. Gradončelnik je čestitao prvostupnicima, te im poželio sreće na daljnjem životnom putu kao i što skorije zaposlenje.

  15.09.2009. 14:32h


Gradonačelnik primio britanskog veleposlanika Davida Blunta

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenici Franko Vidović i Petar Baranović primili su danas veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Davida Blunta i Pro-konzulicu Sarinu Kalebota iz britanskog konzulata u Splitu. Veleposlanik je u nastupnom posjetu gradonačelniku Šibenika izrazio svoje oduševljenje prirodnim ljepotama, kulturnom i povjesnom baštinom, te potencijalima kojima šibenski kraj raspolaže. Prepoznavajući interes Grada Šibenika na putu razvoja u turističku destinaciju s nautičkim predznakom, veleposlanik je istakao mogući interes britanskih tvrtki za ulaganja u navedenom sektoru.

  14.09.2009. 15:23h


Gradonačelnik posjetio Oca biskupa

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, zajedno sa svojim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, sastao se danas s biskupom šibenskom msr Antom Ivasom, kako bi porazgovarali o temama od važnosti za Grad Šibenik a time i Šibensku biskupiju. Gradonačelnik je izvijestio Oca biskupa kako je jedna od najvažnijih zadaća aktualne vlasti, posebno u ovim teškim vremenima, zadržati svako radno mjesto, ali i sanirati stanje u gradskom proračunu. Bilo je riječi i o prioritetnim gradskim projektima, među kojima je izgradnja stanova po modelu POS-a, zatim otvaranje sveučilišnih studija i revitalizacija stare gradske jezgre.

  14.09.2009. 14:41h


Dogradonačelnik Vidović položio vijenac na Velikoj Glavi

U povodu Dana sjećanja na poginule branitelje Domovinskog rata u skradinskom zaleđu, dogradonačelnik Franko Vidović položio je vijenac i zapalio svijeću na Spomen križ u Velikoj Glavi. Počast poginulim braniteljima odali su članovi obitelji, suborci, ratni zapovjednici, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici državne uprave i lokalne uprave i samouprave, te brojni mještani skradinskog kraja i šibensko-kninske županije.

  14.09.2009. 13:39h


U vrijeme Sajma štandovi bez naknade

Gradonačelnik Grada Šibenik dr. Ante Županović donio je Zaključak o korištenju javnih gradskih površina i radnom vremenu prodavaonica i ugostiteljskih objekata u staroj gradskoj jezgri u vrijeme održavanja manifestacije „Sajam u srednjevjekovnom Šibeniku“ 18.-20. rujna 2009.god. Zaključkom je predviđeno da će svi sudionici “Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku” predviđeni po programu održavanja, koristiti javnu gradsku površinu za postavljanje štandova bez naknade. Sve prodavaonice na malo i ugostiteljski objekti koji se nalaze u staroj gradskoj jezgri, na dan održavanja Sajma moći će raditi bez ograničenja.

  14.09.2009. 13:32h


Pokaznom vježbom obilježen Svjetski dan prve pomoći

Pokaznom vježbom „Pružimo pomoć-spasimo svaki ugroženi život“, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, jutros je na šibenskoj rivi obilježen Svjetski dan prve pomoći. Cilj vježbe, koja je izvedena u suradnji s Policijskom upravom šibensko-kninskom, Hitnom službom i Medicinskom školom, je ukazati građanima na globalno prisutan problem prometnih nesreća. Na poziv ravnateljice šibenskog društva Crvenog križa vježbi je nazočio i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović, te tom prigodom istaknuo važnost aktivnog učešća svakog pojedinca u postizanju veće sigurnosti na cestama, a posebno važnosti segmenta prve pomoći stradalima u prometnim nezgodama.

  12.09.2009. 14:34h