Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Još veći i sadržajniji Adriatic Boat Show – od 17. do 21. rujna

U tijeku je završna faza priprema za Adriatic Boat Show 2009. međunarodni nautički sajam novih i rabljenih plovila koji se drugu godinu zaredom u organizaciji NCP Grupe održava od 17. – 21. rujna u Marini Mandalina, prvoj Hrvatskoj marini za megajahte. Podatak o prošlogodišnjoj premašenoj brojci od 20 000 posjetitelja tijekom premijernog izdanja sajma, samo potvrđuje činjenicu kvalitetno osmišljenog sajamskog koncepta baziranog na aktivnoj promociji hrvatske male brodogradnje i rabljenih plovila, uz sektor megajahti i cjelokupne šibenske regije.

  11.09.2009. 08:47h


Početkom 2010 počinje s radom Centar za istraživanje otoka na Zlarinu

Gradonačelnik dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović razgovarali su danas s predstavnicima Instituta za migracije i narodnosti iz Zagreba, ravnateljem dr.sc. Marinom Maninom i članom Znanstvenog vijeća dr.sc. Ivanom Lajićem, a radi daljnjih aktivnosti na ustrojavanju Centra za istraživanje otoka sa sjedištem na Zlarinu. Naime, navedeni Centar u sklopu Insituta vodit će upravo dr. Ivan Lajić koji je, prema riječima g. Manina, kao istraživač i osoba s najvišom znanstvenom titulom u Institutu, i najkompetentiji za vođenje novoustrojenog Centra.

  10.09.2009. 12:59h


Sva raspoloživa dokumentacija projekta Obonjan Rivijera poslana Županijskom državnom odvjetništvu i USKOKU

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su izložili konačno mišljenje i nalaz o reviziji Ugovora o realizaciji projekta Obonjan Rivijera i Ugovora o pravu građenja, a koju je provelo odvjetničko društvo Garofulić i Restović iz Splita. Gradonačelnik je naglasio kako, nakon pregleda dostavljenog mišljenja, provodi i provodit će i ubuduće radnje na smanjivanju rizika od tegobnih odredbi o raskidu ugovora.

  09.09.2009. 12:27h


Održana 16. sjednica Predsjedništva Udruge gradova

Na 16. sjednici Predsjedništva održanoj u Zagrebu 8. rujna 2009. godine, na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Ante Županović, kao potpredsjdenik Udruge gradova, raspravljalo se o Prijedlogu zakona o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Udruga gradova uputila je još u srpnju ove godine negativno mišljenje Ministarstvu uprave, u kojem navodi sve razloge zbog kojeg je Prijedlog zakona protuustavan i Udruga je izdala mišljenje prema kojemu je Prijedlog zakona protuustavan i suprotan Europskoj povelji o lokalnoj samoupravi.

  09.09.2009. 12:00h


Gradonačelnik na 16. sjednici Predsjedništva Udruge gradova

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sudjeluje danas u radu 16. sjednice Predsjedništva Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, na kojoj će se raspravljati o Zakonu o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Sporazumu o posebnom dodatku po prijedlogu Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika. Na sjednici će također biti riječi o i reformi teritorijalnog ustroja Republike Hrvatske, a dogovorit će se i aktivnosti oko pripreme za održavanje godišnje Skupštine Udruge gradova.

  08.09.2009. 14:16h


Konferencijom za novinare najavljen 5. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović, direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Goran Bulat i tajnica Udruženja obrtnika grada Šibenika Vlasta Mesić održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su najavili ovogodišnji 5. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku, što će se od 18.-20. rujna održati u staroj gradskoj jezgri. Dogradončelnik, te ujedno predsjednik Povjerenstva za organizaciju i pripremu Sajma, Petar Baranović kazao je kako će ovaj 5.- jubilarni Sajam, usprkos financijskim poteškoćama, donijeti nešto bogatiji i zanimljiviji program.

  08.09.2009. 12:08h


Obavijest o privremenoj regulaciji prometa za vrijeme izvođenja građevinskih radova na području grada Šibenika

Zbog izvođenja građevinskih radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacijske mreže od zgrade Socijalnog do Gimnazije, još jednom molimo za razumijevanje naše sugrađane iz Gradske četvrti Varoš, posebno stanovnike ulica Nikole Tesle i Paška Zjačića, kojima je zbog navedenih radova otežan pristup u taj dio grada. Kako bi im se omogućio pristup ulicama Nikole Tesle i Paška Zjačića Ulicom Jerka Machieda iz Ulice Matije Gupca, obustavit će se dio radova na dionici Ulice Put Gimnazije od raskrižja s Ulicom Mihe Klaića do raskrižja s Ulicom Nikole Tesle.

  07.09.2009. 15:23h


Gradonačelnik primio zlatne šibenske vaterpoliste

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović primio je šibenske osvajače zlatne medalje na Svjetskom juniorskom prvenstvu, vaterpoliste Andriju Vlahovića i Ivana Jukića, te trenera vaterpolske juniorske reprezentacije Ivicu Tucka. Prijemu su nazočili i direktor kluba Šibenik NCP iz kojeg potječu mladi igrači Ivan Soža, te međunarodni vaterpolski sudac Dragan Štampalija. Gradonačelnik je čestitao igračima i treneru na iznimnom uspjehu koji su postigli, te istaknuo važnost sportskog rada s mladim igračima, kao temelj daljnjih velikih sportskih uspjeha. Također je naglasio da je Šibenik grad duge vaterpolske tradicije, a ovo prvenstvo je dokazalo da su se istakle nove šibenske nade koji će tu tradiciju nastaviti.

  07.09.2009. 15:20h


Gradonačelnik pozdravio prvašiće OŠ Tina Ujevića

U povodu početka školske godine 2009./2010. gradonačelnik dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović sa suradnicima posjetili su danas Osnovnu školu TINA UJEVIĆA u kojoj se po prvi put u jednoj osnovnoj školi, kojoj je osnivač Grad Šibenik, organizira produženi boravak za prvašiće. Gradonačelnik je, zajedno s ravnateljem škole Ozrenom Matićem, pozdravio djecu i roditelje dvaju prvih razreda, te obišao prostore u kojima će se odvijati program produženog boravka za 20 prvašića, a koje je proračunskim sredstvima uredio Grad Šibenik.

  07.09.2009. 11:54h


Anketa za POS

Na internetskoj stranici Grada Šibenika www.sibenik.hr objavljena je Anketa o interesu i mogućnostima sudjelovanja građana u “Programu društveno poticane stanogradnje”, a radi sagledavanja i ocjene stvarnih potreba i financijskih mogućnosti potencijalnih kupaca, kao i radi potrebe razrade svih drugih elemenata vezanih za realizaciju «Programa društveno poticane stanogradnje». Molimo sve zainteresirane građane da anketni upitnik, koji se može preuzeti bilo na www.sibenik.hr bilo u Pisarnici Grada Šibenika, ispune do 15. rujna 2009. godine, te pošalju na adresu imovina@sibenik.hr ili na adresu Grad Šibenik,

  04.09.2009. 14:49h