Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnik otvorio 15. Svjetsko juniorsko prvenstvo u vaterpolu i predao građanima i sportašima na uporabu rekonstruirani bazen u Crnici

Sinoć je, u nazočnosti brojnih uglednika iz politčkog i sportskog života, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović svečano otvorio 15. Svjetsko juniorsko prvenstvo u vaterpolu, te ujedno otvorio rekonstruirani bazen u šibenskoj Crnici. U svom obraćanju gostima, uzvanicima i sportašima, gradonačelnik je posebno pozdravio nazočnost visokih gostiju iz FINA-e g. Dimitrisa Diatosspoulosa direktora FINA Biroa, kao i predjednika HVS-a Perice Bukića, a posebno gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, gradonačelnka Grada Vukovara Željka Saba i gradonačelnika Grada Hvara Pjerina Bebića.

  22.08.2009. 09:08h


I dalje traje akcija prikupljanja i razmjene knjiga

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović sastao se danas s ravnateljima svih osnovnih škola s područja grada Šibenika, u kojima je tijekom protekla dva tjedna, na inicijativu Gradske uprave, bilo organizirano prikupljanje korištenih i upotrebljivih udžbenika. Po riječima ravnatelja, mnogi su učenici i roditelji već međusobno razmijenili udžbenike , a dio knjiga još uvijek se može i donijeti i uzeti u svim gradskim osnovnim školama, zaključno do utorka, 25. kolovoza. Važno je napomenuti da, bez obzira koju školu dijete pohađa, knjige se mogu donijeti i uzeti u bilo kojoj osnovnoj školi.

  21.08.2009. 13:24h


Gradonačelnik primio čelnike SDP-a, HNS-a i IDS-a

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović primili su danas predsjednike SDP-a, HNS-a i IDS-a Zorana Milanovića, Radimira Čačića i Ivana Jakovčića i njihove suradnike, koji su danas u Šibeniku boravili na zajedničkom sastanku u Solarisu te tako nastavili razgovore partnerskih stranaka započetih u Kastvu. Gradonačelnik im je zaželio dobrododšlicu, te izrazio zadovoljstvo što su o stanju u gospodarstvu i mjerama za svladavanje krize, raspravljali upravo u Šibeniku.

  20.08.2009. 15:10h


Izložba frankofosnkih umjetnika na Zlarinu

Jučer 18. kolovoza od 19 do 24 sati na otoku Zlarinu trajala je in situ izložbena prezentacija radova Lucie Galand, Yann Gérauda, Katalin Schaak i Erica Valettea. Ovo četvero frankofonih umjetnika koji žive u četiri europske metropole (Pariz, London, Bruxelles i Berlin) stigli su na mali otok šibenskog arhipelaga da bi tu proveli deset dana kao gosti udruge Punta Arta i Francuskog instituta u Zagrebu. Radovi koje su Zlarinjani i gosti Zlarina jučer imali prilike vidjeti nastali su tijekom radnog boravka umjetnika na otoku. Izložbeni prostor ovoga puta bio je cijeli otok pa čak i uvala ispred kupališta Vila. Radovi su se tako pred publikom nizali kroz vrijeme i prostor kreirajući zanimljivu otočku promenadu od sumraka do ponoći.

  20.08.2009. 14:42h


Konferencija za novinare uoči početka Svjetskog juniorskog prvenstva u vaterpolu

U povodu održavanja Svjetskog juniorskog prvenstva u vaterpolu, kojem je od 22.-30. kolovoza 2009. grad Šibenik domaćin, danas je u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika održana konferencija za novinare na kojoj su, kao govornici, sudjelovali predstavnici krovne međunarodne organizacije vodenih sportova: generalni direktor FINA-e g. Corel Marculescu, predstavnik Ureda FINA-e Dimitris Diatospoulos i direktor Tehničkog odbora za vaterpolo FINA-e, g. Gianni Lonzi, zatim predstavnici Hrvatskog vaterpolskog saveza : predsjednik HVS-a, g. Perica Bukić i član Upravnog odbora HVS-a i izvršni direktor Svjetskog juniorskog prvenstva u vaterpolu, g. Duško Klisović, te gradonačelnik grada domaćina – gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović.

  20.08.2009. 12:25h


Zelena karta za otok Zlarin

U sklopu izložbenog programa i umjetničke rezidencije udruge Punta Arta (Marina Viculin, Saša Brkić, Vedran Perkov), osnovane 2008. godine, koja neformalno kao projekt djeluje već više od pet godina, te uz suradnju kustosice Ivane Meštrov, ove se godine po prvi puta otvaraju vrata i za međunarodne umjetnike kroz projekt ""Zelena karta za otok"". Svi pozvani autori, frankofoni umjetnici mlađe generacije, Yann Géraud, Lucie Galand, Eric Valette i Katalin Schaak, svojim radovima reagiraju na specifičan kontekst i situaciju, a nerijetko je i publika pozvana sudjelovati u njihovoj gradnji.

  18.08.2009. 09:14h


Održana 3. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Danas je održana 3. sjednica Gradonačelnikovog kolegija na kojem je pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug uvodno preznetirala izvješća triju ustanova u kulturi i Centra za pomoć i njegu u kući Grada Šibenika za 2008. Kolegiju su nazočili i ravnatelji: Šibenskog kazališta Dragan Zlatović, Gradske knjižnice Jurja Šižgorića Milivoj Zenić, Muzeja grada Šibenika Gojko Lambaša i Centra za pomoć i njegu u kući Vlasta Ćaleta Car. Šibensko kazalište je u 2008. godini brojilo 18 djelatnika, te je poslovalo u skladu s novim Zakonom i Statutom i to na putu profesionalizacije.

  17.08.2009. 14:24h


U utorak i srijedu deratizacija javnih površina na Krapnju

U utorak 18. kolovoza i u srijedu 19. kolovoza tvrtka AS EKO provodit će deratizaciju javnih površina na otoku Krapnju. Upozoravamo građane, kao i goste otoka Krapnja, da obrate pozornost na postavljene mamce i tom prigodom posebno pripaze na djecu, ali i na domaće životinje i kućne ljubimce.Deratizaciju financira Grad Šibenik u iznosu od 5.000,00 kuna, a nakon dojava s terena i zamolbe lokalnog stanovništva i gostiju da se postupak provede.

  17.08.2009. 12:03h


Završila ljetna škola urbanog i regionalnog razvoja

Svečanošću podjela priznanja koja je polaznicima uručio dogradonačelnik Petar Baranović u Gradskoj vijećnici svečano je zatvorena Ljetna škola urbanog i regionalnog razvoja u Šibeniku, 8. Euromed Meetinga, Trideset polaznika Ljetne škole iz 7 zemalja euromediteranskog pojasa prezentiralo je obalni dio Šibensko-kninske županije na internetskim stranicama www.tisno.info/delfin, službenim stranicama Ljetne škole. Projekt Ljetne škole podijeljen je u tri kategorije: kulturna baština, obrazovanje i poduzetništvo, kroz koje su polaznici dali svoje viđenje regije , njezinih resursa, iskoristivosti i ideja za buduće ulaganje i razvoj.

  17.08.2009. 10:27h


6. DJECJI FESTIVAL NA ZLARINU - Multimedijska predstava ""Imas li za sladoled""

Tradicionalno 6. Zlarinsko ljeto u organizaciji i produkciji Kazališta Tvornica lutaka – festival posvećen Vesni Parun, odrađuje već drugi tjedan intenzivnih aktivnosti. Osnivači - Petra Radin i Leon Lučev, i ove su godine započeli umjetničke radionice i multimedijski interakcijski proces krajem srpnja, radeći svakodnevno s brojnom djecom otočana i gostiju Zlarina. Način rada je svakom godinom kompleksniji i obuhvaća sve više otočana, kako mlađih, tako i starijih, a ove godine u radionicama, dramskoj, likovnoj, filmskoj i kostimografskoj sudjeluje šezdesetak djece u dobi od 3 do 15 godina.

  14.08.2009. 20:26h