Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Vijećnici njemačkog grada Karlsruhea u Šibeniku

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović primili su danas dvoje gradskih vijećnika SPD-a njemačkog grada Karlsruhea koji trenutno borave u Šibeniku. Riječ je o dr. Heinrichu Maulu, vrhovnom sucu Savezne Republike Njemacke (Bundesrichter a. D.) koji je u vrijeme Domovinskog rata često boravio u Hrvatskoj i koji je dobro upoznat s ondašnjom situacijom u gradu Šibeniku i o gospođi Christi Caspari koja je također upoznata s prijeratnim stanjem na prostorima bivše drzave, iako je ovo njezin prvi posjet Šibeniku.

  14.08.2009. 15:31h


Dogradonačelnik Vidović na otkrivanju spomen-ploče razmijenjenim hrvatskim logorašima u Tepljuhu

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, podružnica Sisačko-moslavačke županije, u selu Tepljuh kraj Drniša, na mjestu razmjene hrvatskih logoraša otkrilo je spomen obilježje u znak sjećanja na 14. kolovoza 1991. godine kada je u Domovinskom ratu održana prva organizirana razmjena logoraša. Svečanosti otkrivanja spomen-ploče nazočio je i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović, koji se i sam kao dragovoljac Domovinskog rata prisjetio kolovoza 1991. kada je zajedno sa svojim suborcima prihvatio i dočekao razmjenje logoraše u vodičkom hotelu Olimpija.

  14.08.2009. 14:57h


Dogradonačelnik Baranović na svečanosti postavljanja kipa Majke Božje s djetetom Isusom

Dogradonačelnik Petar Baranović nazočio je svečanosti postavljanja kipa Majke Božje s djetetom Isusom na odmorištu Krka uz autocestu A1. Projekt i izradu kipa klesanog u kamenu, prema skici akademskog kipara Krune Bošnjaka, a koji je izrađen u ateljeu akademskog kipara Vene Jerkovića, kao i njegovo postavljanje, pokrenula je Hrvatska humanitarna udruga COR UNUM. Kip Majke Božje s postoljem visine tri i pol metra, za čiju je izradu korištena stijena visine 5 metara i težine 10 tona, jedan je od najvećih kipova posvećenih Majci Božjoj u ovom dijelu Europe. Nakon prigodnog svečanog programa, kip je blagoslovio biskup šibenski msgr. Ante Ivas.

  14.08.2009. 14:18h


Novootvorena I etaža TC Dalmare

U pratnji predsjednika Nadzornog odbora Zagreb Montaže Vlade Čovića, gradonačelnik dr. Ante Županović i njegovi zamjenici Franko Vidović i Petar Baranović obišli su novootvorenu I. etažu Trgovačkog centra Dalmare u Šibeniku. Prostor koji je stavljen u funkciju obuhvaća 10 000 m2, s ukupno 25 novih prodavaonica poznatih brandova i 2 ugostiteljska objekta. Ujedno je otvorena i jedna od najvećih Konzumovih prodavaonica u Hrvatskoj na ukupno 4600 m2, a prva etaža otvorila je preko 100 novih radnih mjesta. Investitor je najavio daljnje radove na kompleksu u kojem će, među ostalim brojnim sadržajima, biti otvoreno i suvremeno kino.

  12.08.2009. 15:02h


I dalje zabrana izvoza feromangana i silikomangana s TEF-a

Danas je u Uredu šibenskog gradonačelnika održan sastanak gradonačelnika dr. Ante Županovića i njegovih suradnika i direktora MLM grupe Sadika Čolića, te predstavnika MLM-ovog ino-partnera, tvrtke Westbrook Resources, gospode Shauna Waltona i Iana Howea. Sastanak su zatražili predstavnici MLM grupe, koji su u ugovornom odnosu s Gradom Šibenikom u poslu odovoženja troske s TEF-a, a nakon što je gradonačelnik još 29. srpnja zabranio izvoz feromangana i silikomangana iz kruga bivše tvornice. Gradonačelnik je još jednom ponovio kako se niti odredbe ugovora, potpisanog 1. veljače 2009., a niti aneksa ugovora potpisanog 1.

  12.08.2009. 14:41h


Gradonačelnik primio finsku parlamentarku Elisabeth Naucler

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović primili su danas gđu Elisabeth Naucler, članicu finskog parlamenta, koja u Šibeniku pohađa tečaj hrvatskog jezika u šibenskoj privatnoj gimnaziji odnosno Centru za edukaciju sv. Lovre. Gđa Naucler je došla u pratnji ravnatelja Gimnazije i Centra prof. Zvonka Pešića i svoje mentorice prof. Marijane Pešić. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je gđa Naucler izabrala upravo Šibenik za destinaciju u kojoj će steći znanje hrvatskog jezika te pozdravio sve dosadašnje napore ove ugledne finske aktivistice za ljudska i manjinska prava u pokušaju lobiranja za mir u vrijeme Domovinskog rata.

  11.08.2009. 18:24h


Pripreme za novi projekt Šibenskog kazališta

U foajeu Šibenskog kazališta okupio se tim pod vodstvom redatelja Zorana Mužića koji će surađivati u slijedećem kazališnom projektu Šibenskog kazališta, predstavi Marijane Nola ""Škrtčina"".Na radnom sastanku našli su se glumci Ivo Perkušić /Kriste/, Danira Gović /Veselka/, Jakov Bilić /Valerije/, Mate Gulin /Jakov Štrokalica/, Jere Svračak /Pisar i tumač/, Jasminka Antić /Đuro Zlošilo/ i Anđelko Babačić /Gusticio Moltovechio/ i prateći umjetničko-produkcijski tim Branko Lovrić Caparin /scenograf/, Zorana Mihelčić /koreograf/, Sanja Vrančić /glazba/, Sara Lovrić Caparin /kostimograf/, Sergej Mioč /asistent redatelja/, Jadranka Kostanić /inspicijent/, Julija Martinović /šaptačica/ i Željko Koloper /producent/.

  11.08.2009. 11:09h


Fantazija zatvara ovogodišnje izdanje Glumaca u Zagvozdu

Šibensko kazalište s predstavom Marijane Nola ""Fantazija"" gostuje u Zagvozdu, 16. kolovoza, gdje će zatvoriti ovogodišnje tradicionalne kazališne susrete ""Glumci u Zagvozdu 2009"" . Predstavu je režirala Nina Kleflin dok u njoj igraju glumci Frane Perišin, Nera Stipičević, Branimir Bubica, Vedran Mlikota, Sanja Toth, Franka Klarić, Mate Gulin i Jasminka Antić.

  10.08.2009. 13:18h


Počela ljetna plesna radionica Dance wicked

U dvorani scenske udruge Leona počela je s radom tradicionalna ljetna plesna radionica DANCE WICKED. S ovogodišnjim polaznicima rade koreografi Nina Vukušić, Ante Dujić i Marko Gracin. Radionica će biti mix jazz i street stila, breakin' and locking old skool stylea, poznatijeg kao break dance. Radionica završava sa radom 14.kolovoza 2009. godine.

  10.08.2009. 13:14h


Održana 2. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Danas je u uredu gradonačelnika dr. Ante Županovića održana 2. sjednica Gradonačelnikovog kolegija na kojoj se raspravljalo o Urbanističkom planu uređenja Most, zatim o izvješćima; onom o izvršenju Programa gradnje, objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2008. godini, te o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2008. godini, a donesena je i Odluka o privremenoj regulaciji prometa. Kako je uvodno pojasnio pročelnik za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Gustav Červar, odluka o izradi UPU Most donesena je prije godinu dana, te smo slijedili zakonom predviđenu proceduru.

  10.08.2009. 13:09h