Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Održan koncert Večeri talijanskih canzona i filmske glazbe

Sinoć je na Trgu 4 bunara održan koncert Večeri talijanskih canzona i filmske glazbe, koji je i najavljivan kao iznimno atraktivan program u sklopu 2. Festivala klasične glazbe Musica appassionata. Nastupili su: Valentina Fijačko, sopran, Žana Marendić Bučević, mezzo-sopran, Tvrtko Stipić, tenor Ivica Čikeš, bas, te kvartet ""Music forever"".

  09.08.2009. 20:16h


Gradonačelnik i zamjenici u obilasku otočnih vatrogasaca

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i dogradonačelnici Franko Vidović i Petar Baranović, u pratnji zapovjednika JVP Grada Šibenika Volimira Miloševića i tajnika Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Jordana Žaje, obišli su danas otočka dobrovoljna vatrogasna društva na otocima Žirju i Zlarinu, te su posjetili otok Kaprije. Čelnici Grada Šibenika upoznali su se s problemima u radu društava, kao i s ljudima koji obavljaju ovaj odgovoran i zahtjevan posao, te im pružili podršku u daljnjem radu.

  07.08.2009. 19:04h


Trotjedna kazališna radionica na Zlarinu

Već šestu godinu zaredom kazalište Tvornice Lutaka, u suradnji s Turističkom zajednicom Zlarin i Zlarinjanima provodi trotjednu radionicu koja završava multimedijalnom produkcijom -predstavom ""Recesija u očima dice"" autorice Matee Alfier. Radionički festival pod nazivom ""Zlarinsko lito"" svake godine priprema novu poslasticu , tako da je ove godine pored dramske, lutkarske, glazbene i plesne radionice uvedena i filmska radionica. Premijerna izvedba bit će na Blagdan Velike Gospe ""zaštitnice dice"", a do tada će ključevi Zlarina biti u dječjim rukama.

  07.08.2009. 16:34h


Dogradonačelnik Vidović primio polaznike Ljetne škole urbanog i regionalnog razvoja

U sklopu projekta Euromediterranean meeting Croatia 2009. započinje s radom Ljetna škola urbanog i regionalnog razvoja koja se održava u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji od 6. – 16. kolovoza 2009. god. Tim povodom dogradonačelnik Šibenika Franko Vidović primio je sinoć 35 polaznika Ljetne škole koji dolaze iz Europe i mediteranskog pojasa. Unutar škole izmjenjivat će se tri tipa aktivnosti: predavanja renomiranih predavača, vođeni posjeti regiji te konkretna iskustva osoba koja su do sada pridonijela razvoju ovog područja.

  07.08.2009. 16:10h


U povodu 5. kolovoza Dana pobjede i domovinske zahvalnosti izaslanstvo Grada položilo vijence

U povodu 5. kolovoza Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i ujedno Dana hrvatskih branitelja, izaslanstvo Grada Šibenika; gradonačelnik dr. Ante Županović, te zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović, položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj i kod spomenika hrvatskim braniteljimana Baldekinu. Vijence su položili i predstavnici Šibensko-kninske županije, zatim udruge proizašle iz Domovinskog rata, predstavnici policije i vojske, političke stranke.

  04.08.2009. 10:18h


Održan redoviti briefing s novinarima

Današnji briefing s predstavnicima medija bio je posvećen problematici sanacije, kao i vlasničkih odnosa na području TEF-a. Gradonačelnik je naglasio kako dijeli zabrinutost svojih sugrađana, koji dnevno šalju pisma i osobno ga kontaktiraju zbog ekološki upitnih radnji koje se odvijaju na prostoru TEF-a. Također, zbog sumnje i u stručnu, pravnu i ekonomsku ispravnost posla kojise tamo događa, Gradonačelnik je za svog obilaska DVD-a Šibenik na prostoru TEF-a prošlu srijedu, dao usmeni nalog o zabrani izvoženja iz kruga tvornice vrijedne supstance koja se izdvaja iz troske –feromangana i silikomangana.

  03.08.2009. 14:14h


Održano I otovreno prvenstvo Zlarina u daljinskom plivanju

U subotu, 01.08.2009.god.na otoku Zlarinu u zajedničkoj organizaciji YC Zlarin i TZ Zlarin održano je I. otvoreno prvenstvo Zlarina u daljinskom plivanju. Ukupno je nastupilo 42 dvoje natjecatelja različite dobi i uzrasta od kojih je utrku završilo 32. Stazu u dužini od 1NM najbrže je isplivao Nato Ljuba /1996 god/,a drugo i treće mjesto su osvojili Đorđe Ljuba /1969/ i Miloš Popić /1960/. Najstariji natjecatelj je bio Darko Topol /1947/ koji je na cilj stigao 16,dok je najstarija natjecateljka bila Daša Paulić/1964/ koja je na cilj stigla jedanaesta.

  03.08.2009. 13:29h


Koncert Tvrtka Sarića i Ivana Novinca

Sinoć je u Crkvi Gospe van Grada održan koncert Tvrtka Sarića na gitari i Ivana Novinca na violini. Riječ je o četvrtom u nizu koncerata 2. Festivala klasične glazbe Musica Appassionata. Pred nama je koncert Tomislava Mužeka u Šibenskom kazalištu u ponedjeljak u 21h.

  02.08.2009. 12:00h


Izaslanstvo Veleposlanstva SAD u posjetu NCP-u

Prošli tjedan u NCP Remontnom Brodogradilištu Šibenik boravilo je izaslanstvo Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, u sastavu: kapetan Frederick. W. Mosenfelder, mornarički ataše SAD-a, Pukovnik Charles E. Davis, šef Ureda za međunarodnu vojnu suradnju Veleposlanstva SAD-a (ODC) i Peter D’Amico, politički tajnik Veleposlanstva. S obzirom da je Hrvatska odnedavno punopravna članica NATO saveza, američko vojno izaslanstvo razgovaralo je s Upravom NCP-a o mogućnosti da upravo NCP u budućnosti pruža usluge remonta i servisiranja savezničkih brodova kada se nalaze u Mediteranu. 

  01.08.2009. 12:00h


5. kolovoza natječaj za Bikarac

Jučer je u Uredu ravnateljice Središnje agencije za financiranje i ugovaranje mr. Marije Tufekčić, održan na sastanak u vezi s daljnjim aktivnostima oko realizacije projekta RCGO „Bikarac“, kojem su nazočili i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović i direktor Gradske čistoće d.o.o. Neven Rak. Na sastanku je ponovljeno kako će se projekt RCGO Bikarac razvijati dalje prema predviđenom hodogramu, s utvrđenim izvorima financiranja. Također je naglašeno kako će natječaj za izgradnju Centra biti raspisan već 5. kolovoza, te će biti otvoren 60 dana.

  31.07.2009. 09:12h