Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

U Šibeniku otvorena prva stambena zajednica osoba s intelektualnim teškoćama

Na poziv šibenske podružnice Udruge za promicanje inkluzije, zamjenik gradonačelnika Petar Baranović i pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug nazočili su danas otvaranju prve stambene zajednice osoba s intelektualnim teškoćama u Šibeniku. Projekt “Stanovanje u zajednici - inkluzija u Šibeniku”, što ga organizira Udruga za promicanje inkluzije, ima za cilj uključivanje u svakodnevni život osoba s raznim oblicima retardacije. Podružnicu u Šibeniku vodi defektologinja iz Centra za odgoj i obrazovanje dr. Marija Alfirev, koja danas nije mogla kriti zadovoljstvo uspješno započetim projektom.

  07.07.2009. 13:40h


Gradonačelnikova čestitka Đaniju Stipaničevu

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović uputio je brzojav čestitke Đaniju Stipaničevu sljedećeg sadržaja: „Dragi Đani, primite moje iskrene čestitke u povodu osvajanja 1. nagrade publike – Grand Prixa Splitskog festivala 2009. god. Priznanje je to Vama osobno, ali i na ponos gradu iz kojega potječete, a kojim ste još jednom pokazali da je Šibenik „grad pisme“, ali još boljih pjevača. Želim vam još puno nagrada koje ćete, ne sumnjam, svojim pjevačkim talentom i umijećem zaslužiti.

  06.07.2009. 14:29h


Zavičajni kutak na Meduliću

Proizvođači izvornih suvenira s područja Grada Šibenika i ovoga ljeta će, tijekom srpnja, kolovoza i rujna, prodavati svoje proizvode na štandovima na Trgu Medulić, kao sastavni dio turističke ponude grada. Zavičajni kutak, kojeg će od sutra oformiti osam šibenskih obrtnika, bit će smješten na trgu lijevo od štekata kavane, a Grad Šibenik će im prostor osigurati bez naknade. Takvu poticajnu odluku, koju je jutros donio šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović, posebno su pozdravili obrtnici i članovi Udruženja obrtnika Grada Šibenika.

  06.07.2009. 14:04h


Spuštena festivalska zastava

Nastupom dječjega zbora ""Cvrčak"" i njihovih gostiju na Ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku je sinoć zatvoren 49. međunarodni dječji festival (MDF). U programu zatvaranja sudjelovali su i dječji zbor ""Zdravo maleni"", članovi dječje dramske scene ""Virko"", plesni ansambl ""Sjene"" i pjevač Alen Slavica. Zborom ""Cvrčak"", koji je osnovan prije 24 godine pri Dječjim vrtićima Šibenik, ravnala je voditeljica zbora Sonja Batur. Scenografiju zatvaranja osmislio je Vedran Ivanković, kostime Sara Lovrić Caparin, koreografiju Zorana Mihelčić, a redatelj cijeloga programa je Sergej Mioč. Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović zahvalio je svim sudionicima, organizatorima i izvođačima 49. MDF-a te ih pozvao da nam dogodine dođu u još većem broju na jubilarni -50. MDF.

  05.07.2009. 09:48h


10. jubilarne Šibenske klapske večeri

Turistička zajednica Grada Šibenika pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije organizira 10. jubilarne Šibenske klapske večeri. Ove godine manifestacija se održava svaki četvrtak tijekom srpnja i kolovoza, počevši od 09.07.2009. nastupom ansambla Bonaca na Trgu Ivana Pavla II od 21.30 sati. Tijekom Klapskih večeri nastupit će klape s područja Šibensko – kninske županije: Bonaca, Fortica, Canzona, Bunari, Brodarica, Skradinke, Bilice, Kanela, Mirakul, a ugostit ćemo i afirmiranu klapu iz Zagreba klapu Kampanel.

  03.07.2009. 13:54h


U subotu novi prometni režim na rivi

Zbog svečanosti zatvaranja 49. Međunarodnog dječjeg festivala, te posebno fešte i vatrometa, u subotu, 4. srpnja 2009., od 20-02 sata bit će zatvoren promet na šibenskoj rivi (Obala dr. Franje Tuđmana, Obala palih omladinaca i Obala prvoboraca). Prometna policija će usmjeravati vozila i kontrolirati provođenje zabrane. Molimo vlasnike automobila koju si parkirani na parkiralištu ispred restorana „Peškarija“ da ih izmjeste u subotu, 4. srpnja tijekom prijepodneva radi održavanja pučke fešte na rivi. Priprma za feštu počinje u jutarnjim satima, te unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.

  03.07.2009. 12:07h


14. srpnja konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

S obzirom da 29. lipnja nije izabran predsjednik Gradskog vijeća, odnosno nije konstituirano Gradsko vijeće Grada Šibenika, predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edita Grubišić donijela je Odluku o ponovnom sazivanju 1. konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika. Sjednica će se održati 14. srpnja 2009. u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika, Trg Republike Hrvatske 3, s početkom u 9,30h. Na dnevnom redu je: utvrđivanje kvoruma, izbor Mandatne komisije, izvješće Mandatne komisije i verifikacija mandata članova Gradskog vijeća, utvrđivanje najstarijeg člana Gradskog vijeća koji će predsjedavati sjednicom, svečana prisega, te izbor Odbora za izbor i imenovanja i izbor predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća.

  02.07.2009. 09:59h


Gradonačelnik čestitao šibenskim gimnazijalcima na osvojenoj nagradi ACES-a

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović, primili su danas učenike Gimnazije Antuna Vrančića i njihove mentore, a u povodu osvojene nagrade za projekt „Suvemeno lice tradicije“, kojeg su nominirali pred Akademijom škole središnje Europe (ACES). Naime, Gimnazija Antuna Vrančića nominirala se na navedeni projekt zajedno s gimnazijom Nikola Karev iz Skopja te Jovan Jovanović-Zmaj iz Novog Sada. Svaka od tri škole nominirala je nematerijalno kulturno dobro svoga kraja i to na način da ga se osuvremeni i primijeni u današnjem vremenu

  30.06.2009. 13:20h


Položeni vijenci na spomen-obilježju na Baldekinu

Na poziv predsjednika Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja Šibensko-kninske županije Branka Smrčeka, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović položio je vijenac kod spomen-obilježja na Baldekinu u sjećanje na sve poginule, stradale, umrle i nestale hrvatske branitelje. Vijenac su položili i članovi Udruge obljelih od PTSP-a, a uoči 8. Redovne skupštine Udruge koja se danas održava u prostorijama Katoličkog doma.

  30.06.2009. 12:37h


Vukovarska djeca na ljetovanju u odmaralištu Društva naša djeca u Prvić Luci

Sukladno dogovoru gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića i gradonačelnika Grada Vukovara Željka Saba, suradnja dvaju gradova Heroja Domovinskog rata počela je projektom ljetovanja vukovarske djece na šibenskom području. Tako će u vremenu 10.-25. srpnja 2009. dvije grupe od po 50 djece ljetovati sedam dana u odmaralištu Društva naša djeca u Prvić Luci. Smještaj će za djecu biti besplatan, dok će troškove prehrane djece i održavanja objekta za njihova boravka snositi Grad Šibenik.

  29.06.2009. 14:56h