Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Štandovi na rivi-dogovor gradonačelnika i zakupnika štandova

Grupa obrtnika i malih poduzetnika- dosadašnjih zakupnika štandova koji su ove godine trebali biti locirani na Starom Pazaru, postigli su dogovor s gradonačelnikom Grada Šibenika dr. Antom Županovićem da se isti lociraju na nogostupu zapadno od stepeništa katedrale prema ex peškariji. Štandovi su preseljeni danas, a od sutra će početi prodaja suvenira, nakita, umjetničkih slika, razglednica i ostalih proizvoda namijenjenih prvenstveno turistima. Ponuđenu lokaciju Starog Pazara zakupnici štandova nisu smatrali dovoljnom atraktivnom za prodaju svojih proizvoda, odnosno nije im se činila dovoljno ekonomski opravdana.

  29.06.2009. 14:37h


Gradsko vijeće Grada Šibenika nije konstituirano-sljedeća sjednica u roku od 15 dana

Danas je u Gradskoj vijećnici održana 1. konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika koju je, temeljem ovlaštenja državnog tajnika Središnjeg ureda za upravu, sazvala i kojom je do izbora najstarijeg vijećnika predsjedala predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edita Grubišić. Nakon intonacije državne himne, tajnica Grada Šibenika Diana Dulibić Vlahov izvršila je prozivku nazočnih, te utvrdila da je opravdano izočan g. Boris Dragutin, te da postoji pravoljana većina za odlučivanje jer je od 26 izabranih na sjednici nazočno 25 vijećnika.

  29.06.2009. 11:35h


I ovoga ljeta 450 parkirališnih mjesta u TEF-u

I ove godine će Gradski parking d.o.o. od kraja lipnja do kraja kolovoza upravljati sezonskim parkiralištem u Crnici, namijenjenim za dnevne posjete turista gradu Šibeniku. Prošle godine je Gradski parking d.o.o. ukupno uložio preko 250.000 kuna u uređenje i promidžbu ljetnog parkirališta s oko 450 parkirališnih mjesta na području bivše Tvornice elektroda i ferolegura koje je preko šetnice Pekovac nekoliko minuta hoda udaljeno od starog dijela grada (Doca) i petnaestak minuta hoda od Katedrale. Ovog tjedna se navedeno obnovilo i ponovo otvorilo svoja vrata, u prvom redu posjetiteljima grada Šibenika. Parkiralište u TEF-u će imati isključivo dnevnu kartu cijene 20 kuna za osobna vozila i kamp-kućice, te 50 kuna za autobuse koji ne žele koristiti infrastrukturu Autobusnog kolodvora.

  27.06.2009. 23:45h


U središtu grada uklanjaju se grafiti s fasada

Temeljem naloga gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića, počelo se s uklanjanjem nepropisnih sadržaja s fasada (grafiti) u staroj gradskoj jezgri i to na način da su prvo prebrisani pojedinačni grafiti u Kalelargi. Nakon Kalelarge, s poslom, kojeg temeljem ugovora o čišćenju fasada obavlja tvrtka Goodman d.o.o. iz Šibenika, nastavit će se i dalje po užem središtu grada. Što se tiče kamenih ploča u Kalelargi, dat je nalog za čišćenje dosadašnjem koncesionaru za održavanje javnih površina, tvrtki Dva Marka d.o.o., koji će s radovima početi u ponedjeljak 29. lipnja. Pored kamenih ploča u Kalelargi, dat je nalog da se očisti i kamena stepenica kod pizzerije „Tony“, a što će odraditi također „Dva Marka d.o.o.“.

  26.06.2009. 09:17h


Skida se rampa na šibenskoj rivi

Od 1. srpnja promet duž šibenske rive više se neće regulirati naplatnom kućicom i rampom koje su se nalazile na njezinu početku, pa će već ovog ponedjeljka početi njihovo uklanjanje. Do sada je šibenska riva, na potezu od naplatne kućice, bila nulta parkirna zona, te se parking naplaćivao 24 sata, po cijeni od pet kuna zimi i deset kuna ljeti. Parkirati se moglo na bilo kojem mjestu koje ne ometa normalno odvijanje prometa. Od 1. srpnja 2009., automobili će se moći parkirati isključivo na oko 120 označenih parkirnih mjesta, a one koji takav režim ne budu poštivali, kažnjavat će policija, dok će vozila uklanjati “pauk”. Nulta zona će sada postati tzv. „crvena“, što znači da će se parking naplaćivati od ponedjeljka do petka, od 7 do 21 sat, i subotom, od 7 do 14 sati, po cijeni od pet kuna po satu.

  25.06.2009. 11:33h


Položeni vijenci u povodu 25. lipnja-Dana državnosti

U prigodi 25. lipnja-Dana državnosti, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, zajedno sa svojim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, položio ju vijence i zapalio svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i kod spomenika hrvatskim braniteljima na Baldekinu, a u spomen na one koji su položili živote za slobodnu Hrvatsku. Vijence su položili i predstavnici Šibensko-kninske županije, Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, predstavnici političkih stranaka, udruga, Hrvatske ratne mornarice i Policijske uprave Šibensko-kninske.

  24.06.2009. 11:04h


Dr. Ante Županović potpredsjednik Udruge gradova

Kako smo izvješteni iz Tajništva Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, dr. Ante Županović, kao novoizabrani gradonačelnik Grada Šibenika, nastavlja predstavljati Grad Šibenik u Udruzi gradova i to na mjestu potpredsjednika Udruge. Naime, Statutom Udruge gradova propisano je da su članovi Udruge gradovi u Republici Hrvatskoj, a Grad u tijelima Udruge predstavlja gradonačelnik. Mandat članova Skupštine traje od dana održavanja izborne Skupštine do održavanja iduće izborne Skupštine, te je Grad Šibenik na prethodnoj izbornoj Skupštini Udruge izabran za potpredsjednika Udruge, a mandat Grada Šibenika traje do iduće izborne Skupštine koja je planirana za zadnji kvartal ove godine.

  23.06.2009. 12:32h


Gradonačelnik pozdravio inozemne ansamble-sudionike 49. MDF-a

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sa suradnicima primio je jutros u Gradskoj vijećnici predstavnike inozemnih ansambala-sudionike 49. Međunarodnog dječjeg festivala iz Bosne i Hercegovine, Izraela, Litve, Makedonije, Poljske i izvođače programa „Na trgovima i ulicama“. Gradonačelnik ih je pozdravio u ime Grada Šibenika, te im zahvalio što, kao pravi veleposlanici svojih zemalja, obogaćuju program 49. MDF-a i donose dio svoje kulture, vještina i znanja kako bi ga prezentirali brojnoj dječjoj publici. Gradonačelnik je također kazao kako Šibenik u ova dva tjedna Festivala živi svoje najljepše dane u godini, kada uživamo u dječjem stvaralaštvu i učimo od djece. Predstavnici ansamabala su zahvalili gradonačelniku na srdačnom prijemu, te obećali da će doći dogodine na jubilarni 50. MDF.

  22.06.2009. 13:36h


U povodu 22. lipnja-Dana antifašističke borbe izaslanstvo Grada Šibenika položilo vijence

U povodu 22. lipnja-Dana antifašističke borbe, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, sa svojim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, položio je jutros vijence i zapalio svijeće kod Središnjeg križa i na Spomen-kosturnici na Gradskom groblju Kvanj. Vijence su položili i župan šibensko-kninski Goran Pauk sa svojim zamjenicima Željkom Šimuncem i Zoranom Smolićem, predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edita Grubišić, te članovi Saveza antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije. Tom prigodom ,predsjednik županijskog Saveza Slavko Matić održao je prigodno slovo.

  22.06.2009. 13:17h


Australski umjetnik James Newitt na Zlarinu

Sinoć je na otoku Zlarinu, u sklopu projekta Punta arta-zelena karta 2009. Zlarin, vizualni umjetnik iz Australije James Newitt prezentirao svoje radove. Punta Arta je ove godine pozvala na otok umjetnike iz drugih zemalja, s drugih kontinenata ili bolje rečeno s drugih otoka, pa se kao simbol dozvole za rad u tuđini, za koju su se otočani uvijek očajnički borili, ovogodišnji program zove Zelena karta. Pored Jamesa Newitta, na Zlarinu će tako ovoga ljeta gostovati i Francuzi Yan Geraud, Lucie Galand, Eric Valette i Njemica Katalin Schaak. James Newitt rođen je u Hobartu na Tasmaniji 1981. godine, 2007. doktorirao je vizualnu umjetnost na tasmanijskoj Umjetničkoj školi. Tijekom posljednjih pet godina nagrađen je za mnoge individualne i grupne projekte.

  21.06.2009. 23:55h