Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Otvorene izložbe 1. dana 49. MDF-a

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović nazočio je danas otvaranju izložaba u studiju Galerije sv. Krševana, Galeriji sv. Krševana i u Muzeju grada Šibenika, što se tradicionalno otvaraju 1. dana Međunarodnog dječjeg festivala. Gradonačelnik je tako pogledao izložbu LAĐA MOG DJETINJSTVA u studiju Galerije sv. Krševana, na kojoj su izloženi natječajni radovi učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Gradonačelnik je obišao i slovensku izložbu SILVESTER PLOTAJS SICOE u Galeriji sv. Krševana, te skupnu izložbu Nevenke Arbanas, Dore Kovačević i Dragana Nuića-Vučkovića u Muzeju grada Šibenika.

  21.06.2009. 16:07h


Sinoć svečano otvoren 49. Međunarodni dječji festival

Izraelskom plesnom predstavom „Igra skrivača 3-4“, u izvedbi ansambla „The Dina Telem Group“ sinoć je u Šibenskom kazalištu otvoren 49. Međunarodni dječji festival. Predstava objedinjuje zabavu, humor, natjecanje, imitiranje, borbu, mirenje-sve to ispričano kroz ples. Uoči predstave, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, pozdravio je sve goste, uzvanike i sve sudionike Festivala, dok je kao izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske nazočne pozdravio šibensko-kninski župan Goran Pauk. Festival je otvorenim proglasila šestogodišnja Lucija Gracin. Svečanosti otvorenja, uz brojne goste i uzvanike, nazočio je i veleposlanik Države Izrael nj.e. Meirom Shmuel, koji se uoči otvorenja Festivala, zadržao i u kratkom razgovoru sa šibenskim gradonačelnikom Županovićem. Program 49. MDF-a nastavlja se sutra otvaranjem izložaba u Studiju galerije Kševan, u Galeriji sv. Krševana i u Muzeju grada Šibenika.

  21.06.2009. 09:37h


29. lipnja konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

Predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edita Grubišić donijela je Odluku o sazivanju 1. konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika za 29. lipnja 2009. Sjednica će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika, Trg Republike Hrvatske 3, s početkom u 9,30h. Na dnevnom redu je: utvrđivanje kvoruma, izbor Mandatnog povjerenstva, izvješće Mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata članova Gradskog vijeća, utvrđivanje najstarijeg člana Gradskog vijeća koji će predsjedavati sjednicom, svečana prisega, te izbor Odbora za izbor i imenovanja i izbor predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća.

  19.06.2009. 15:20h


Obljetnica osnutka 113. šibenske brigade

U povodu obljetnice osnutka 113. šibenske brigade, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, zajedno sa svojim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, položio je jutros vijenac na Gradskom groblju Kvanj kod Središnjeg križa. Gradonačelnik i njegovi zamjenici nazočili su i svetoj misi u kapelici sv. Mihovila, te položili vijenac kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Baldekinu.

  19.06.2009. 10:29h


Zbog loše vremenske prognoze svečano otvaranje 49. MDF-a u Šibenskom kazalištu

Zbog loših vremenskih prilika, jakog vjetra i kiše, koje svi prognostičari najavljuju za subotu, 20. lipnja 2009. godine, u večernjim satima, svečano otvorenje 49. MDF-a bit će ove godine iznimno održano u Šibenskom kazalištu umjesto na Ljetnoj pozornici. Takvu odluku Uprava MDF-a , članovi Festivalskog vijeća i predstavnici Grada Šibenika donijeli su , prije svega, zbog sigurnosti publike i izvođača, koja bi u najavljenom nevremenu mogla biti ugrožena na otvorenoj pozornici. Svečano otvorenje počet će u subotu u 21 sat, a u Kazalištu će biti održana i generalna proba večeras, 19. lipnja, također u 21 sat.

  19.06.2009. 08:27h


Gradonačelnik pozdravio sudionike konferencije PRAVO DJETETA NA ZDRAVLJE I RAZVOJ

U hotelskom naselju Solaris danas je počela s radom dvodnevna konferencija Pravo djeteta na zdravlje i razvoj. Konferencija se održava u povodu 20. obljetnice UN-ove Konvencije o pravima djeteta te 10. obljetnice akcije Gradovi i općine - prijatelji djece i Za osmijeh djeteta u bolnici. Sudionike konferencije, na koju se odazvalo preko 250 liječnika, pedagoga, psihologa i drugih stručnjaka, pozdravio je šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović. Gradonačelnik im je zaželio srdačnu dobrodošlicu, te izrazio svoje zadovoljstvo što se ovaj ugledni skup već tradicionalno održava u šibenskom Solarisu i to u vrijeme Međunarodnog dječjeg festivala. „Kao ljudima koji radite s djecom i koji brinete o dječjem zdravlju i razvoju, o sretnom odrastanju, o brojnim problemima s kojima se današnji mladi naraštaji susreću, želim vam uputiti zahvalu i kao gradonačelnik i kao roditelj, ali i kao liječnik.“, naglasio je gradonačelnik.

  18.06.2009. 20:47h


Gradonačelnik potpisao Pismo potpore za izmjenu Zakona o trgovini

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović potpisao je danas Pismo potpore inicijativi Udruge gradova u Republici Hrvatskoj kojom se traže hitne izmjene Zakona o trgovini. Izmjenama bi se ovlast za uređivanje radnog vremena trgovina na malo u sve dane, uključujući i rad nedjeljom, u cijelosti prepustila jedinicama lokalne samouprave. One bi radno vrijeme trgovina na svom području uređivale općim aktom nadležnog tijela općine, grada i Grada Zagreba. Gradonačelnik Županović je dao potporu inicijativi, jer predloženo rješenje smatra najprihvatljivijim za Hrvatsku kao turističku zemlju, a svaka jedinica lokalne samouprave znat će najbolje odrediti radno vrijeme trgovina na svom području s obzirom na potrebe, običaje i zahtjeve stanovništva, poduzetnika i posjetitelja.

  18.06.2009. 14:50h


Dogradonačelnik Baranović na ustrojavanju prometnih jedinica mladeži

U sjedištu Policijske uprave šibensko-kninske danas je, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ustrojena Prometna jedinica mladeži koju kao i svake godine organizira policijska uprava, u suradnji s Prometno-tehničkom školom u Šibeniku. Tom su prigodom, uz zamjenika načelnika policijske uprave Sandra Santinija, bili nazočni i dogradonačelnik Petar Baranović, predstavnik općine Rogoznica, Ante Bogavčić i ravnatelj Prometno-tehničke škole Zdravko Peran. Naime, već trinaest godina, temeljem odluke Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, šibensko-kninska policijska uprava i šibenska Prometno-tehnička škola formiraju Prometne jedinice mladeži tijekom turističke sezone.

  18.06.2009. 14:20h


Gradonačelnik na predstavljanju Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Jurja Šižgorića održana je tribina „Prava osoba s invaliditetom-međuresorna suradnja“ u sklopu koje je predstavljen Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. Tribini je nazočio i gradonačelnik dr. Ante Županović, kao i predstavnici županije, predstavnici udruga osoba s invaliditetom, institucije koje skrbe o invalidnim osobama, predstavnici Centra za socijalnu skrb, HZZ-a, HZMO-a, HZZO-a i dr. Pravobraniteljica, Anka Slonjšak, upoznala je nazočne s načinom rada Ureda i onime kako Ured može pomoći osobama s invaliditetom u ostvarivanju njihovih prava kroz suradnju s institucijama kao što su:

  18.06.2009. 14:13h


Izvršena primopredaja vlasti-odgovornost za Grad preuzeo gradonačelnik dr. Ante Županović

Jutros je u Uredu gradonačelnika izvršena primopredaja vlasti između dosadašnje gradonačelnice Nede Klarić i novoizabranog gradonačelnika dr. Ante Županovića. Gđa Klarić je gradonačelniku čestitala na izbornom rezultatu i pobjedi, te mu zaželjela uspjeha u budućem radu. Kao zastupnica u Hrvatskom saboru gđa Klarić je ponudila svoju suradnju za dobrobit Grada Šibenika, odnosno ponudila pomoć gradonačelniku i njegovim zamjenicima u svim aktivnostima koje traže njezin angažman kao saborske zastupnice,ali i kao građanke Grada Šibenika.

  18.06.2009. 12:08h