Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Jadransko osiguranje-službeno osiguranje 2. Adriatic Boat Showa

Danas u 10.00 sati u uredu Uprave NCP Grupe potpisian je sponzorski ugovor između Jadranskog osiguranja i NCP Media – tvrtke organizatora Adriatic Boat Showa. Ovim povodom Ivana Prgin, supotpisnica ugovora i direktorica Adriatic Boat Showa, zahvalila je na povjerenju i podršci predstavnicima Jadranskog osiguranja, te je naglasila kako je Adriatic Boat Show jedini nautički sajam u Hrvatskoj i jedan od rijetkih u svijetu koji svojim izlagačima nudi besplatno osiguranje izložbenih prostora i opreme. Od strane Jadranskog osiguranja ugovor o sponzorstvu potpisao je g. Marko Kontić, direktor podružnice Šibenik, koji je izrazio

  18.06.2009. 07:42h


5 stipendija za mladež Šibenika EUROMED MEETINGA u Italiji od 22. kolovoza

Pet mjesta je rezervirano za studente i mlade profesionalce iz Šibenika za talijanski modul Euromed Meeting-a, koji će se odvijati u gradu CARIATIJU, u regiji KALABRIJA, u ITALIJI, od 22.-31. kolovoza ove godine. Promotori ovog događaja, hrvatska udruga DELFIN i međunarodna udruga Otto Torri sullo Jonio, u suradnji s lokalnim samoupravama dvaju gradova: Šibenikom i Cariatijem, omogućili su realizaciju ove Ljetne škole. Euromed Meeting nudi veliku priliku mladeži grada Šibenika i regije da provedu deset dana na obali Italije, pohađajući Ljetnu školu Menadžmenta Identiteta, na temu ICT i sinergija između javnog i privatnog sektora.

  16.06.2009. 13:13h


Ante Županović prvi neposredno izabrani gradonačelnik Grada Šibenika

Ante Županović, dosadašnji ravnatelj Doma zdravlja Šibenik, prvi je neposredno izabrani gradonačelnik Šibenika, što potvrđuju neslužbeni rezultati drugog izbornoga kruga. Ante Županović je kao nestranački kandidat koalicije SDP-a i HNS-a u završnici pobjedio za oko 560 glasova. Prema privremenim rezultatima Ante Županović dobio je 9160 glasova, odnosno 51,18 posto, dok je Nedjeljka Klarić dobila 8516 glasova, odnosno 47,58 posto. Na izbore je izašlo nešto više od 47 posto birača. Prema dostupnim podacima Županović je najveću podršku dobio u gradskim četvrtima, dok je Neda Klarić imala nešto bolje rezultate u prigradskim sredinama. Konačni rezulat bit će objavljen nakon proteka roka za eventualne prigovore, nakon čega slijedi primopredaja vlasti.

  15.06.2009. 09:00h


KUPUJMO HRVATSKO danas na Poljani od 17 do 21 sat

Kontinuirano štiteći interese nacionalnog gospodarstva, Hrvatska gospodarska komora i ove godine nastavlja akciju „Kupujmo hrvatsko“ u okviru koje od travnja do rujna u 21 hrvatskom gradu organizira prigodne događaje i prodaju hrvatskih proizvoda. Iznimno zanimanje članica za akciju „Kupujmo hrvatsko"" dodatan je motiv za nastavak njezine provedbe. Promicanje kvalitetnih domaćih proizvoda neće imati posljedica na hrvatsko članstvo u EU jer akciju financira Hrvatska gospodarska komora odnosno hrvatsko gospodarstvo te ona ne tereti državni proračun. Akcija je krenula još 1997. godine sa željom da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatski proizvodi.

  15.06.2009. 08:19h


Pročelnica Podrug pozdravila sudionike 7. Međunarodnih policijskih sportskih igara

Na poziv Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a, šibensko-kninski župan Goran Pauk i pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug, nazočili su svečanom otvaranju sedmih Međunarodnih policijskih sportskih igara „Šibenik 2009“ koje se održavaju od 11. do 14. lipnja 2009. godine u hotelskom naselju Solaris. Igre je otvorio predsjednik NSD MUP-a gospodin Zdravko Lončar, a ispred Grada Šibenika i u ime gradonačelnice Klarić sudionike i organizatore pozdravila je pročelnica Podrug, zaželjevši im dobrodošlicu uGrad Šibenik, te svim policajacima iz europskih zemalja, zaželjela dobar provod i dobre rezultate u nadmetanjima. Na sedmim Međunarodnim policijskim sportskim igrama, pored brojnih policijskih službenika iz Hrvatske, sudjeluje veliki broj policajaca iz europskih zemalja udruženih u Konfederaciju policijskih sindikata Europske unije.

  12.06.2009. 22:33h


Predstavljen program Šibenskog kulturnog ljeta

U povodu otvaranja Šibenskog kulturnog ljeta 2009, manifestacije koju Grad Šibenik, uz pomoć sponzorstva Zagrebačke banke, organizira u vremenu 14. lipnja-1. rujna 2009.godine jutros je u Uredu gradonačelnice održana konferencija za novinare. Zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić je predstavio program ovogodišnjeg Šibenskog kulturnog ljeta, koje počinje Zlatnim mikrofonom Šibenika, prvim hrvatskim dječjim festivalom novih skladbi, a nastavlja se već 20. lipnja otvorenjem 49. MDF-a. Po 2. put ove godine na otoku Zlarinu održat će se Bodulska balada i to

  12.06.2009. 11:03h


Ministar Bajs u Šibeniku

Danas je u šibenskoj gradskoj vijećnici održana 2. sjednica Povjerenstva Vlade za koordinaciju i praćenje pripremnih aktivnosti za turističku godinu 2009, a kojoj je predsjedao ministar turizma Damir Bajs. Ministarstvo turizma, kao koordinator i ministar turizma kao predsjednik Povjerenstva, prikupili su izvješća članova Povjerenstva o poduzetim mjerama i aktivnostima s ciljem zadržavanja pozicije Hrvatske na međunarodnom tržištu kao sigurne, privlačne, gostoljubive i ekološki osviještene receptivne zemlje s prepoznatljivim turističkim proizvodom.

  10.06.2009. 15:09h


Područje Šubićevca zona ograničene brzine

Uvažavajući primjedbe građana Gradske četvrti Šubićevac, Grad Šibenik je početkom lipnja zatražio suglasnost Policijske uprave šibensko-kninske da se područje Šubićevca proglasi zonom ograničene brzine. Načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić osobno je izvijestio gradonačelnicu Nedu Klarić o suglasnosti policijskih službi po ovom zahtjevu. Naime, ovakvom rješenju se pribjeglo zbog niza prometnih nesreća i nezadovoljstva građana kao i Vijeća gradske četvrti Šubićevac, jer postojeće rješenje s uporabom vibracijskih traka za smanjenje brzine kretanja vozila nije dalo željene rezultate.

  10.06.2009. 13:43h


Održana 123. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Šibenika

Gradsko poglavarstvo Grada Šibenika održalo je jučer 123. sjednicu na kojoj je donesen Zaključak kojim se ovlašćuje gradonačelnica da zajedno s Obrtničkom komorom izradi prijedloge antirecesijskih mjera za obrtnike u vidu: smanjenja zakupa zimskih štekata, smanjenja poreza na tvrtku, da se na obali zadrži zimska tarifa parkiranja, rješavanje Obrtničkog doma i osiguranje mikrolokacije na zoni Podi za potrebe obrtnika. Donesena je i Odluka o izmjeni cijene parkiranja u O-toj zoni (obala) i to na način da je cijena parkiranja osobnog vozila za svaki započeti sat parkiranja u O-toj zoni određena u visini od 5,00 kuna, umjesto

  10.06.2009. 10:31h


ADIO ŠKOLO

U povodu završetka školske godine, Društvo Naša djeca Šibenik, u suradnji s gradskom upravom, organiziralo je sinoć prigodni program pod nazivom «Adio školo». Ispred Krešimirova doma nastupili su članovi Plesne udruge Sjene, scenske radionice Leona, udruge Zlatni mikrofon, gimnastičkih društava Dišpet i Šibenik te učenici osnovnih škola Petra Krešimira IV, Tina Ujevića, Jurja Šižgorića, Jurja Dalmatinca i Fausta Vrančića. Nazočnu djecu, roditelje i nastavnike pozdravila je i šibenska gradonačelnica Neda Klarić; uz poruku djeci da vrijeme koje je pred njima ljetos

  10.06.2009. 08:03h