Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

U Šibeniku održan Porin klasik

Nagradu za životno djelo na dodjeli diskografske nagrade Porin u kategorijama klasične, jazz i duhovne glazbe koja je upriličena u Šibenskom kazalištu ove je godine dobio Miroslav Miletić, doajen hrvatskog skladateljstva, a na svečanosti su proglašeni i pobjednici u devet (pod)kategorija. Dugotrajnim pljeskom u šibenskom hramu kulture u kategoriji najbolje jazz izvedbe, nagrađen je, tako, Elvis Stanić (Hotel Cactus/album Respect-tribute to Damir Dičić), dok je pobjednička statua najboljeg izvođača klasične glazbe pripala Viktoru i Ani Vidović (Sonata za dvije gitare s albuma na zemlja).

  07.05.2009. 13:14h


Božena Višnjić i dalje predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Šibensko-kninske županije

Na poziv Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Šibensko-kninske županije, gradonačelnica Šibenika Neda Klarić nazočila je danas radu Izborne skupštine Udruge, koja se održala u prostorijama Policijske uprave Šibensko-kninske. Za predsjednicu Udruge u sljedećem mandatu ponovno je izabrana dosadašnja predsjednica Božena Višnjić. Uoči Skupštine, gradonačelnica Klarić i zamjenik gradonačelnice Jukić položil su vijenac kod Spomen obilježja poginulim braniteljima na Baldekinu. Vijence su položili i članovi Udruge, kao i župan šibensko-kninski Goran Pauk i predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edita Grubišić.

  06.05.2009. 12:45h


Početak postupka javne nabave za stručni nadozor građevinsko-obrtničkih radova na OŠ Meterize

Gradonačelnica Neda Klarić je donijela Odluku o početku postupka javne nabave za stručni nadzor građevinsko-obrtničkih radova s instalacijama za Osnovnu školu Meterize. Odlukom se utvrđuju početak i odabir postupka nabave, kao i ovlašteni predstavnici javnog naručitelja koji se imenuju za provođenje postupka javne nabave. Procijenjena vrijednost nabave je 1.000.000,00 (milijun kuna)., a izvor planiranih sredstava je Proračun Grada Šibenika za 2009. godinu. Za provođenje postupka utvrđeni su ovlašteni predstavnici naručitelja: Milivoj Bratinčević, mr. Gustav Červar, Ksenija Slavica, i Diana Dulibić Vlahov.

  06.05.2009. 12:35h


Komunalno redarstvo Grada Šibenika uklanja sve predizborne plakate neprimjerenog sadržaja

Gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić dala je jutros nalog Komunalnom redarstvu Grada Šibenika da, postupajući temeljem Odluke o komunalnom redu, a uvažavajući mišljenje velikog broja građana Grada Šibenika, kao i mišljenje Županijskog izbornog povjeernstva Šibensko-kninske županije, uklone sve plakate neprimjerenog i uvredljivog sadržaja u okviru predizborne promidžbe, koji se nalaze na području Grada Šibenika.

  06.05.2009. 10:32h


U Šibeniku sinoć otvoreno Bistra-Državno prvenstvo školskih športskih društava

Sinoć je u Šibeniku na Trgu Republike Hrvatske održano svečano otvorenje Bistra-Državnog prvenstva školskih športskih društava 2009., koje ove godine po prvi put organizira Hrvatski školski športski savez. Prvenstvo se održava u tri kategorije: za učenike osnovnih škola, učenike srednjih škola i učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju. Natjecanja će se održati u 8 disciplina: badminton, stolni tenis, mali nogomet, kros, košarka, odbojka, rukomet, atletika. Nakon svečanog mimohoda sudionika- 908 učenika i 112 voditelja i inotoniranja Lijepe naše, pozdravno slovo

  06.05.2009. 09:39h


Dovršena izrada gipsanog predloška spomenika Draženu Petroviću

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, pročelnik za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Gustav Červar i ravnatelj galerije sv. Krševana Pavle Roca posjetili su atellier hrvatskog kipara Kažimira Hraste u Splitu, kako bi se informirali o tijeku radova na završetku I faze izrade spomenika Draženu Petroviću. Kipar Hraste je izvijestio dogradonačelnika kako je završen gipsani predložak kao predfaza lijevanja spomenika. Paralelno s lijevanjem u Ljevaonici Ujević, ishodovat će se lokacijska dozvola za spomenik, te će biti preseljeni kiosci koji se nalaze na lokaciji na kojoj će spomenik biti postavljen.

  05.05.2009. 22:08h


U lipnju ponovno otvorenje Bunara

Gradonačelnica Šibenika Neda Klarić sastala se danas s predstavnicima tvrtke U.O. Bunari, Ivanom Livićem i Ivicom Pilićem, koji su od 15. travnja 2009 preuzeli projekt Bunari – tajne Šibenika, kako bi ga oživjeli i dali mu jedno novo društveno, kulturno i turističko obilježje. Kako su izvijestili gradonačelnicu, Bunari će prvenstveno biti kulturno-turistička atrakcija s dodatnom ugostiteljskom ponudom, koja s jedne strane predstavlja gradsku pozornicu, dok će se u njegovoj unutrašnjosti moći doživjeti cijela šibenska prošlost do današnjeg vremena. Ono što su posebno apostrofirali jest da je prostor bunara, nakon temeljite obnove

  04.05.2009. 16:01h


U NCP-u svečano obilježen Dan brodogradilišta

Na današnji dan tradicionalno je u NCP Remontnom Brodogradilištu Šibenik, podizanjem hrvatske zastave na jarbol koji se nalazi na ulazu u remont, obilježen Dan brodogradilišta. Prvi put se hrvatska zastava vijorila na tom istom jarbolu ratne 1991. godine čime je tada obilježena pobjeda nad okupatorom, a danas ona simbolizira razvoj i gospodarski napredak mandalinskog poluotoka i Šibensko – kninske županije općenito. Podizanju zastave prethodilo je polaganje vijenca poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na gradskom groblju Kvanj, te potpisivanje kolektivnog ugovora u prostorijama NCP Remontnog Brodogradilišta Šibenik. Supotpisnici kolektivnog ugovora, uz Gorana Prgina – predsjednika Uprave NCP Grupe, bili su Zdravko Burazer – predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske i Branko Peran – Glavni povjerenik sindikalne podružnice SMH - NCP Šibenik.

  04.05.2009. 15:08h


Bacanjem bulina gradonačelnica otvorila prvenstvo Dalmacije u balotama-prvi krug priprao balotašima iz Prvić Luke

Bacanjem bulina, na zogu postavljenom ispred zgrade Šibensko-kninske županije na Trgu Pavla Šubića, gradonačelnica Neda Klarić otvorila je jutros prvenstvo Dalmacije u balotama, što se u organizaciji Slobodne Dalmacije održava u narednih 10 nedjelja. Natjecanje, koje ima za cilj podržati tradiciju i običaje našeg kraja i promovirati ga kako među turistima, tako i među domicilnim stanovništvom, održavat će se na trgovima i rivama sljedećih gradova: Šibenika (otvorenje manifestacije), Imotskog, Zadra, Metkovića, Dubrovnika, Splita, Knina, Sinja, Brača, Trogira, te u samom finalu, odnosno završnici, na splitskoj Rivi gdje ćemo doznati tko ima najbolju balotašku ekipu. Natjecanje je otvoreno za sva dalmatinska mjesta Zagore, primorja i otoka, pa su tako u današnjem „šibenskom krugu“ snage odmjerile ekipe Crnice, Danila, Kunčića, Krapnja,

  03.05.2009. 11:37h


Šibenčani proslavili 1. svibnja

U povodu Međunarodnog praznika rada i blagdana Svetog Josipa Radnika velik broj Šibenčana je pohodio Nacionalni park Krka, gdje je tradicionalno održana i središnja proslava tog blagdana. Gradonačelnica Neda Klarić i župan šibensko-kninski Goran Pauk dijelili su besplatne porcije graha s kobasicama, njih ukupno 2000. Spiza je pripremljena u kuhinji vojarne «Kralj Zvonimir» u Kninu. U jutarnjim satima, u Skradinu je otvoren i 1. sajam agroturizma naše županije, kojim se promovira turistička i poljoprivredno-proizvodna ponuda, a u cilju jačanja poljoprivredne proizvodnje u funkciji turizma i razvoja ruralnih krajeva. Sajam, koji je prodajnog karaktera, za sve je izlagače besplatan. Prijavljeno je ukupno 68 izlagača za koje je osiguran stol u šatoru veličine 50x20 m.

  01.05.2009. 22:47h