Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

U Šibeniku obilježen Dan hrvatskih političkih uznika

Na poziv predsjednika podružnice Hrvatskog društva političkih zatvorenika Šibensko-kninske županije Dane Kneževića, gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić sudjelovala je danas u programu obilježavanja Dana hrvatskih političkih uznika, koji se slavi 30. travnja. Članovi Društva, njih gotovo preko 300, iz svih dijelova Hrvatske, okupili su se danas u Šibeniku i sudjelovali u misnom slavlju u šibenskoj katedrali sv. Jakova, koju je predvodio biskup šibenski msr Ante Ivas. Izaslanstvo Društva položilo je vijenac poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama za Domovinu na gradskom groblju Kvanj. Program obilježavanja nastavljen je u Katoličkom domu, uz pozdravnu riječ domaćina - predsjednika Podružnice HDPZ-a Šibensko-kninske županije Dane Kneževića kao i predsjednika HDPZ-a Alfreda Obranića.

  30.04.2009. 16:20h


Poglavarstvo održalo 120. sjednicu

Danas je održana 120. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Šibenika na kojoj je pod 1. točkom Dnevnog reda direktor Gradskog parkinga Danijel Mileta podnio Izvješće o radu Gradskog parkinga za 2008. godinu, te Financijska izvješća sa zaključno 31.12.2008. uz Izvješće neovisnog revizora. Direktor Mileta je naglasio kako je 2008. poslovna godina bila uspješna, te je u tom smislu naveo nekoliko pokazatelja; polazeći od činjenice da Uprava Gradskog parkinga u radu iznimno cijeni transparentnost, za financijska izvješća je zatražen nalaz neovisne revizorske kuće- Šibenski Revicon-, u čijem zaključnom dijelu stoji:

  30.04.2009. 12:26h


Za Gradsko vijeće 7, a za gradonačelnika 6 pravovaljanih kandidatura

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Šibenika, u postupku kandidranja za izbor članova/članica Gradskog vijeća Grada Šibenika, kao pravovaljane utvrdilo je kandidature sedam (7) podnositelja, od čega četiri (4) po prijedlogu političkih stranaka (HDZ-HSS-HSLS-DC, HSP, HSU i SDP-HNS) i tri (3) nezavisne liste (nositelja Ante Gašperova, Ivana Ninića i Zlatka Štrbinića). Ujedno, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Šibenika, u postupku kandidranja za izbor gradonačelnika Grada Šibenika, kao pravovaljane utvrdilo je kandidature šestorice (6) kandidata, od

  28.04.2009. 14:48h


Gradonačelnica na konferenciji Održivi razvoj gradova

Gradonačelnica Šibenika Neda Klarić sudjeluje danas u radu konferencije Održivi razvoj gradova, koja se održava u zagrebačkom hotelu Westin. Konferencija slijedi vrlo uspješnu inicijativu koja je počela konferencijom Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske, koja je održana u svibnju 2008. u Splitu. Na zagrebačku konferenciju, čiji organizatori su Grad Zagreb, Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), svoje sudjelovanje prijavilo je oko 400 do 500 županijskih čelnika i gradonačelnika, investitora u građevinskom sektoru, voditelja ureda za planiranje gradova i ostalih gradskih i poslovnih predstavnika.

  28.04.2009. 10:31h


Počeli radovi na uređenju obalne prometnice u Brodarici

Grad Šibenik i poduzeće Filips d.o.o. iz Vodica sklopili su ugovor o izvođenju radova na uređenju obalne prometnice u Brodarici na iznos od 411.232,72 kune. Troškovnikom radova predviđeni su tzv. pripremni radovi (geodetski radovi, radovi na uklanjanju postojećeg drveća uz prometnicu), zatim zemljani radovi (iskopi uz rušenje postojeće kolničke konstrukcije, zidova, ograda; izrada nasipa, izrada posteljice na kolniku), te radovi na kolničkoj konstrukciji (izrada novog sloja). Tvrtka Filips otpočela je s pripremnim radovima, a završetak posla, predviđen ugovorom, je 20 radnih dana od dana uvođenja u posao.

  28.04.2009. 09:28h


Državno prvenstvo školskih športskih društava u Šibeniku od 5.-13.5.

Danas je u foajeu Šibenskog kazališta održana konferencija za novinare u povodu održavanja završnice BISTRA – Državnog prvenstva školskih športskih društava 2009, što se od 5.-13. svibnja 2009. održava u Šibeniku. Ovo je ujedno i prvi put da Hrvatski školski športski savez organizira završnicu Državnog prvenstva, a po prvi puta će se na natjecanju, osim učenika osnovnih i srednjih škola, naći i učenici s intelektualnim teškoćama u razvoju. Preko 2600 učenika odigrat će športske susrete na športskim terenima Šibensko - kninske i Splitsko - dalmatinske županije.

  27.04.2009. 12:43h


U Solarisu otvoreno 6. Međunarodno savjetovanje o humanitarnom razminiranju

Jutros je u hotelskom naselju Solaris otvoreno 6. Međunarodno stručno savjetovanje o humanitarnom razmniranju, kojem su nazočili direktor Hrvatskog centra za razminiranje Otto Jungwirth, predsjednik Savjeta za razminiranje RH Đuro Brodarac, član Savjeta i izaslanik ministra mora, prometa i infrastrukture Igor Maly, te brojni međunarodni stručnjaci iz područja profesije razminiranja, kao i proizvođači opreme za razminiranje. Nazočne je napočetku Savjetovanja pozdravila gradonačelnica Nedjeljka Klarić, kao i zamjenik župana Željko Šimunac.

  27.04.2009. 10:39h


Gradonačelnica posjetila članove Udruge gluhih i nagluhih Šibensko-kninske županije

Na poziv Udruge gluhih i nagluhih Šibensko-kninske županije, gradonačelnica Neda Klarić i zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić posjetili su članove Udruge na njihovom redovnom druženju subotom u prostorijama Udruge u Ulici Kralja Zvonimira 42. Tom prigodom bilo je riječi o kampanji za priznavanje hrvatskog znakovnog jezika, a koja je pokrenuta pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, te su predstavnici Udruge izvijestili gradonačelnicu kako je pilot projekt zapošljavanja tumača proširen i na grad Šibenik.

  26.04.2009. 15:02h


Festivalsko vijeće usvojilo program 49. MDF-a

Festivalsko vijeće Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku na sjednici održanoj 25.travnja 2009.godine, kojom je predsjedavala gradonačelnica Grada Šibenika i predsjednica Vijeća gospođa Nedjeljka Klarić usvojilo program 49.MDF-a. 49.međunarodni dječji festival Šibenik – Hrvatska održava se od 20.lipnja do 4.srpnja 2009. pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske gospodina Stjepana Mesića, u organizaciji Šibenskog kazališta, te u suorganizaciji Ministarstva kulture, Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa

  25.04.2009. 21:04h


U Freiburgu u svibnju izložba o Faustu Vrančiću

Gradonačelnica Neda Klarić primila je danas predsjednicu Njemačko-hrvatskog društva iz Freiburga Siliviju Ljubičić koja u Šibeniku boravi radi priprema za otvorenje izložbe „Padobran, Faust i Machina novae-Faust Vrančić i njegovo djelo“, što će se 8. svibnja 2009. u organizaciji Društva održati u tom njemačkom gradu. Gđa Ljubičić je izvijestila gradonačelnicu kako su članovi Društva u organizaciji izložbe imali veliku pomoć Gradske knjižnice Jurja Šižgorića i Gradske knjižnice Freiburg. U sklopu otvaranja izložbe, ravnatelj šibenske knjižnice Milivoj Zenić, održat će prigodno slovo o životu i djelu Fausta Vrančića.

  24.04.2009. 15:01h