Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Studenti hrvatskog jezika iz Poljske u posjetu Šibeniku

Grupa studenata hrvatskog jezika i književnosti na Institutu za slavenske jezike Sveučilišta Adama Mickiewicza u Poznanju, njih 53, boravila je u subotu, u sklopu studijskog putovanja po Hrvatskoj, i u gradu Šibeniku. Tom prigodom ravnatelj Gradske knjižnice Jurja Šižgorića Milivoj Zenić održao im je predavanje o šibenskoj kulturnoj i povijesnoj baštini, a ispred Grada Šibenika dobrodošlicu im je zaželio zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić. Nakon razgleda knjižnice poljski studenti su otišli u obilzak stare gradske jezgre.

  18.04.2009. 12:18h


Potpisan Sporazum o sufinanciranju radova na izgradnji osnovne škole na Meterizama

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta i gradonačelnca Grada Šibenika Neda Klarić potpisali su Sporazum kojim utvrđuju međusobne odnose kojima se Ministarstvo i Grad obvezuju sudjelovati u sufinanciranju radova izgradnje objekta Osnovne škole ''Meterize'' u Gradu Šibeniku, a Grad se obvezuje da će primljena sredstva Ministarstva utrošiti za navedenu namjenu, te provesti postupak javne nabave za ustupanje predmetnih radova. Sporazumom je utvrđen omjer sudjelovanja u financiranju spomenutih radova, kojim Ministarstvo sudjeluje u sufinanciranju radova u iznosu od 22.720.000,00 kuna, dok Grad sudjeluje u projektu s iznosom od 47.000.000,00 kuna.

  16.04.2009. 15:10h


Eminentni stručnjaci potvrdili: troska s TEF-a i njezina prerada neopasni po zdravlje ljudi

Danas je u Uredu gradonačelnice održana konferencija za novinare na kojoj je bilo riječi o radovima na projektu odvoženja troske s TEF-a, a predstavljene su i dosad izrađene studije i analize utjecaja na okoliš u projektu prerade troske na TEF-u. Gradonačelnica Klarić uvodno je ponovila važnost ovog posla za Grad Šibenik i činjenicu da će ovaj visokovrijedni gradski prostor biti očišćen i spreman za transformaciju u atraktivno područje za ulaganje. O samom razvoju projekta govorio je direktor MLM Grupe dr. Sadik Čolić, a polazeći od činjenice da projekt odvoženja troske ima nekoliko dimenzija; ekološku, izvoznu, razvojnu, profitabilnu i dimenziju zapošljavanja.

  16.04.2009. 14:12h


Gradonačelnica otputovala u Veszprem

Gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić otputovala je danas u Mađarsku u grad Veszprem na poziv gradonačelnika Janosa Debreczenyia u povodu održavanja 12. Međunarodnog sajma turizma u Veszpremu. Na Sajmu će se predstaviti Turistička zajednica Grada Šibenika koja će na svom štandu promovirati turističku ponudu Šibenika i šibenskog kraja. Direktor Ureda TZ Grada Šibenika sudjelovat će u radu konferencije koja će se održati u sklopu sajma turizma. Gradonačelnicu će sutra u svom uredu primiti gradonačelnik Debreczeny sa suradnicima.

  16.04.2009. 12:55h


Dogradonačelnik Ninić primio predstavnike Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih

Zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić i pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug primili su danas predstavnike Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih na čelu s Mirjanom Juriša, izvršnom direktoricom Saveza gluhih grada Zagreba, stručnom suradnicom nacionalnog saveza i profesoricom na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ona je predstavnike Grada upoznala s Kampanjom za zakonsko priznanje Hrvatskog znakovnog jezika, koja je pokrenuta upod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti a u skladu s Konvencijom Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom.

  16.04.2009. 12:39h


Uređenje plaže na Zlarinu

Grad Šibenik i obrt Blažević iskopi sa Zlarina potpisali su ugovor o uređenju plaže na Zlarinu u iznosu od 120.041,90 kuna. Riječ je o proračunskim sredstvima Grada Šibenika s pozicije „uređenje plaža i obale“ , kojima će se, već teću godinu zaredom, oblutkom urediti zlarinska plaža od rive prema kući Maglica. Izvođač će s radovima početi sljedeći tjedan, a dužan ih je izvesti u roku od 15 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

  16.04.2009. 11:06h


Počinje čišćenje mulja u priobalnom dijelu Zatona

Grad Šibenik i tvrtka Brodski priijevoz d.o.o. iz Neviđana potpisali su ugovor o radovima na čišćenju mulja u priobalnom dijelu Zatona u iznosu od 439.200,00 kuna. Predviđeni rok za izvođenje radova je 45 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, a izvođač će s radovima početi početkom idućeg tjedna. Projekt zajednički financiraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske u iznosu od 230.000,00 što je 40% ukupnog iznosa i Grad Šibenik koji financira preostali dio iznosa od 60%. Projektom će se očistiti velika količina otpada zatrpana u mulju zatonskog zaljeva, a što će imati pozitvan utjecaj na očuvanje biološke i krajobrazne raznolikosti područja koje je narušavalo takvo stanje morskog okoliša.

  16.04.2009. 10:45h


Počelo betoniranje školjke otvorenog bazena u Crnici

Gradonačelnica sa suradnicima obišla je danas gradilište otvorenog plivališta u Crnici, čija rekonstrukcija je započela 27. siječnja 2009. godine. Ravnatelj Javne ustanove športski objekti Zlatko Jurić informirao je gradonačelnicu o tijeku radova, koji se zasad odvijaju predviđenom dinamikom, što je potvrdio i Ante Perica direktor izvođača radova „Minigradnje“ d.o.o. Naime, prošle noći započeli su radovi na betoniranju školjke bazena, te su danas nastavljeni u poslijepodnevnim satima. Očekuje se da će ova faza betoniranja školjke i zidova bazena biti dovršena do kraja mjeseca travnja. Time će i završiti građevinski dio radova na bazenu, te će se otpočeti s obrtničkim radovima na izolaciji i postavljanju keramike na dno bazena. Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo činjenicom da radovi prate ugovorenu dinamiku i da će bazen biti pripreman za prihvat sudionika Svjetskog juniorskog prvenstva u vaterpolu krajem kolovoza ove godine.

  15.04.2009. 21:00h


Poglavarstvo održalo 119. sjednicu

Danas je u Uredu gradonačelnice održana 119. sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj je pod 1. točkom donesen Zaključak o subvencioniranju kamata na realizirane kredite iz područja poljoprivrede, marikulture i agroturizma. Naime, temeljem Ugovora o poslovnoj suradnji između Šibensko-kninske županije i Jadranske banke d.d. Šibenik na realizaciji Projekata poljoprivrede, agroturizma i zelenog poduzetništva Grad Šibenik će subvencionirati kamatu po odobrenim i realiziranim kreditima u iznosu od 2%. Subvencija će se vršiti na način da će Grad Šibenik potpisati Ugovor s Jadranskom bankom d.d., Šibenik o

  15.04.2009. 12:09h


Gradonačelnica pozdravila sudionike II državnog stručnog skupa o Domovinskom ratu

Jutros je u Solarisu otvoren II. državni stručni skup o Domovinskom ratu na temu „Rujanski rat u Šibeniku i vojno- redarstvena operacija Oluja“. Sudionike seminara: znanstvenike, zapovjednike područja-generale, učitelje i nastavnike pozdravila je gradonačelnica Neda Klarić. U svom govoru gradonačelnica je naglasila kako ima simbolike u tome što je upravo Solaris domaćin ovom skupu; „Ovdje je živio jedan mali grad punih 7 godina. I u njemu se događalo sve ono što se u svakom gradu događa, u smislu rađanja, odrastanja i umiranja . Ali u ovom gradu rađala se nova sloboda, prkos i neizreciva ljubav prema Domovini.

  15.04.2009. 11:34h