Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnica u Solarisu otvorila Državno prvenstvo za male jedriličare

Večeras je u hotelskom naselju Solaris, na terasi hotela Ivan, otvoreno Otvoreno državno prvenstvo za klasu Optimist u kojoj jedre djeca uzrasta od 7 do 15 godina. Šibenski Jedriličarski klub “Val“, uz pomoć sponzora Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika, organizator je i domaćin ovog iznimno posjećenog i atraktivnog natjecanja koje je okupilo preko 150 malih natjecatelja iz 33 kluba. Pored hrvatskih klubova, u Solarisu će se, u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji, natjecati i jedriličari iz Mađarske, Švedske i Slovenije. Djecu, njihove trenere i stručna vodstva pozdravili su večeras predsjednik Jedriličarskog kluba Val dr. Marin Paić, dožupan Ante Tanfara i gradonačelnica Neda Klarić. Gradonačelnica je, pozdravljajući male jedriličare, zahvalila klupskom timu našeg šibenskog „Vala“ na organizaciji ovog natjecanja upravo u Šibeniku te im zahvalila za kontinuirano promicanje ovog iznimno atraktivnog sporta, posebice među mladim ljudima

  14.04.2009. 20:49h


Uređenje javne površine u Šparadićima i plaže u Grebaštici

Grad Šibenik i poduzeće Stina Šibenik d.o.o. potpisali su ugovor o izvođenju radova na uređenju plaže i šetnice u Grebaštici i Šparadićima, za koje je Grad Šibenik osigurao proračunska sredstva s pozicije „uređenje plaža i obale“. Radove, čija vrijednost iznosi 87.743,62 kune, izvođač se obvezao izvesti u roku od 10 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao. Troškovnikom su predviđeni radovi na uređenju šljunčane plaže u središtu Grebaštice u dužini od 15 metara. Riječ je o obalnom prostoru koji do sada nije bio u funkciji plaže. U Šparadićima se pak uređuje javna površina koja će služiti za kulturno-društveno-sportska događanja. Radovi počinju idući tjedan.

  14.04.2009. 09:39h


Tradicionalni Uskršnji doručak u Šibeniku

U organizaciji Turističke zajednice Grada Šibenika, Grada Šibenika, Sekcije ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenik, danas je u Šibeniku ispred Krešimirovog doma na Trgu branitelja Domovinskog rata, održan tradicionalni Usrkršnji doručak. Iako kišno vrijeme nije bilo naklonjeno organizatorima, brojni građani i turisti kao i gosti našega grada, okupili su se ispred Krešimirova doma, te pratili bogat kulturno-umjetnički program i blagovali delicije šibenskih ugostitelja.

  13.04.2009. 11:39h


Gradonačelnica čestitala Uskrs štićenicima Cvjetnog doma

U prigodi blagdana Uskrsa, gradonačelnica Neda Klarić i zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić posjetili su štićenike Cvjetnog doma-Doma za straije i nemoćne, te ih darivali uskrsnim pogačama. Tradicionalno, velik broj štićenika se okupio u dvorani Doma kako bi pozdravio gradonačelnicu i njezine suradnike te zahvalio na posjetu i darovima. Gradonačelnica im je zaželjela obilje zdravlja, sreće te im čestitala nadolazeći blagdan Uskrsa. Tom prigodom, podijeljeno je 300 pogača.

  11.04.2009. 10:20h


Državno prvenstvo za klasu Optimist za djecu idući tjedan u Šibeniku

Jedriličarski klub “Val“ Šibenik je organizator i domaćin Otvorenog državnog prvenstva za klasu Optimist u kojoj jedre djeca uzrasta od 7 do 15 godina starosti, i koje će se održati u Šibeniku od 13. do 19. travnja. Na ovoj velikoj dječjoj sportskoj manifestaciji očekuje se sudjelovanje u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji više od 200 malih jedriličara iz Hrvatske i inozemstva (već imamo prijave iz Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske,Švedske ...), što s pratnjom, trenerima, sucima te članovima organizacije prvenstva čini više od 400 sudionika.

  10.04.2009. 12:37h


Sudionike humanitarne akcije Prijatelj-prijatelju primio Otac biskup

Sudionici humanitarne akcije „Prijatelj-prijatelju“, koja je jučer održana u organizaciji Društva naša djeca Šibenik, danas su posjetili biskupa šibenskog msr Antu Ivasa, te ga upoznali s ciljem navedene akcije u vidu pomoći Odjelu za dječje bolesti Opće bolnice Šibenik. Tom prigodom, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug, je kazala kako se dječji odjel šibenske bolnice od ove godine je uključio u akciju pod nazivom „Za osmijeh djeteta u bolnici“, koja se u Hrvatskoj provodi već desetu godinu.

  10.04.2009. 12:15h


Gradonačelnica čestitala Vesni Parun 87. rođendan

U povodu 87. rođendana Vesne Parun, gradonačelnica Grada Šibenika uputila joj je brzojav čestitke sljedećeg sadržaja:

„Poštovana gospođo Vesna, Vaš Zlarin i Šibenik ponose se Vašim bogatim umjetničkim djelom i Vašim pjesničkim doprinosom borbi za hrvatsku kulturu i identitet. U ime Gradskog poglavarstva Grada Šibenika i svoje osobno ime upućujem Vam, draga Vesna, najsrdačnije čestitke u povodu Vašeg rođendana..

Gradonačelnica

Nedjeljka Klarić

  10.04.2009. 09:48h


Grad Šibenik se uključio u akciju Prijatelj-prijatelju

U organizaciji Društva naša djeca Šibenik danas je ispred zgrade Šibenskog kazališta održana humanitarna akcija „Prijatelj-prijatelju“ kojoj su nazočili gradonačelnica Neda Klarić, zamjenici gradonačelnice Tomislav Jukić i Tomislav Ninić i pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug. Gradonačelnica sa suradnicima je zajedno s djecom iz DND-a kao i predsjednicom DND-a Mirom Jušić prodavala uskršnje pisanice i pogače, te će sredstva prikupljena prodajom biti namijenjena Odjelu za dječje bolesti Opće bolnice Šibenik.

  09.04.2009. 12:48h


Uređuje se cesta u naselju Jasenovo

Ugovorom o izvođenju radova što su ga potpisali Grad Šibenik i vodička tvrtka Filips d.o.o., krajem mjeseca travnja započet će se s radovima na uređenju javnih površina u uvali Jasenovo u Žaboriću. Vrijednost ugovorenih radova je 255.269,88 kuna, a rok za izvođenje je 30 radnih dana od dana uvođenja u posao. Riječ je o radovima na prilaznoj cesti stambenom naselju Jasenovo koji obuhvaćaju pripremne radove, zatim zemljane radove, izradu kolničke konstrukcije, izradu kanalice za odvodnju, te opremu i signalizaciju.

  09.04.2009. 10:05h


Uređenje javnih površina i plaža na Jadriji

Grad Šibenik i tvrtka Filips d.o.o. iz Vodica potpisali su ugovor o uređenju javnih površina i plaža na području Jadrije i to na iznos od 211.613,88 kuna. Radovi, čiji početak je predviđen idući tjedan, obuhvaćaju uređenje puta prema apartmanskom naselju (desno od parkirališta), kojim će taj put biti asfaltiran. Također će biti asfaltiran put kod dućana Batinica te put uz plažu. U Guštinoj vali će biti popravljen asfaltni sloj, a kamenim drobljencom će biti nasuta šljunčana plaža, a bit će postavljeno i 30 kamen-betonskih klupa uz šetnicu. Rok za izvođenje navedenih radova je 15 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

  09.04.2009. 09:02h