Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Održana 1.sjednica Koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine prjatelji djece

Danas je u Šibenskom kazalištu održana prva sjednica Koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine prijatelji djece, a kojom je predsjedala Živana Podrug, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika. Koordinacijski odbor, čiji članovi dolaze iz svih područja rada i skrbi za djecu; škola, vrtića, knjižnice, Međunarodnog dječjeg festivala, Centra za socijalnu skrb, policije, Obiteljskog centra, Zajednica sportskih udruga...., imenovalo je Gradsko poglavarstvo Grada Šibenika na svojoj sjednici od 5. ožujka 2009

  07.04.2009. 15:21h


Sitno Donje dobiva vrtić

Grad Šibenik i šibenska tvrtka „Dva Marka“ d.o.o. potpisali su ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji zgrade stare škole u Sitnom Donjem, a za potrebe smještaja dječjeg vrtića. Namjera Grada Šibenika je, sukladno mreži vrtića, u svakom šibenskom naselju –kako gradskom tako i prigradskom- otvoriti dječji vrtić, čime bi se roditeljima osigurali kvalitetniji uvjeti života u mjestu stanovanja. Prema podacima koje je prikupio Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Šibenika, na području Sitnog Donjeg postoji potreba za smještajem 45-oro djece u vrtić, te će se s radovima započeti već idući tjedan.

  07.04.2009. 13:18h


Herfordski tenisači tradicionalno u Šibeniku

Zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić primio je jutros u Gradskoj vijećnici mlade članove Tenis kluba Herford iz Okruga Herford koji su u posjetu našem gradu i županiji. Izrazivši dobrodošlicu mladim tenisačima i njihovim trenerima koji već šestu godinu za redom održavaju svoje sportske pripreme u našoj županiji, dogradonačelnik Ninić zaželio im je puno sportskih uspjeha na njihovim natjecanjima, te naglasio važnost nastavljanja dobrih prijateljskih odnosa koji između Okruga Herford i grada Šibenika traju već četredeset godina.

  07.04.2009. 11:48h


Nagrade Hrvatske glazbene unije Bubici, Šprljanu i Šarcu

Sinoć je u zagrebačkom klubu Boogaloo održana dodjela priznanja""Status 2009."" Hrvatske glazbene unije. Svake se godine u sklopu nagrade Status za doprinos hrvatskoj glazbi dodjeljuju i posebna priznanja istaknutim glazbenim umjetnicima, osobama iz kulture i medija te ustanovama. Među dobitnicima posebne Plakete Status 2009. su i šibenski glazbenici BRANKO BUBICA, koji je Plaketu dobio u povodu 40 godina javnoga umjetničkog djelovanja i za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, zatim NIKOLA ŠPRLJAN, u povodu 45 godina umjetničkoga djelovanja i DUŠAN ŠARAC, u povodu 40 godina umjetničkoga djelovanja.

  07.04.2009. 11:25h


Završen međunarodni natječaj za uređenje prostora Drage

Ugledni španjolski arhitekt Joseph Luis Mateo pobijedio je na međunarodnom natječaju za idejno rješenje šibenske Drage, gdje Zagrebmontaža u suradnji s Gradom Šibenikom, po modelu javno-privatnog partnerstva, planira graditi nekoliko stotina milijuna eura vrijedan poslovno-trgovačko-administartivni kompleks. Prema mišljenju stručnog ocjenjivačkog suda, španjolski arhitekt ponudio je rješenje koje se najbolje uklopilo u okolinu. Osmislio je veoma atraktivne otvorene trgove i ulice, odustao od gradnje klasičnog poslovnog tornja, za koji se često mislilo da će dominirati Dragom, jer prema njegovoj zamisli, najviša građevina u Dragi imat će samo deset katova.

  06.04.2009. 14:32h


Šibenčanima kristalna skulptura za najbolju prezentaciju na CroTouru ´09

Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Turistička zajednica grada Šibenika i Udruženje obrtnika Šibenika dobili su od Zagrebačkog velesajma najviše, odnosno posebno priznanje i kristalnu skulpturu za najvišu razinu ukupnog nastupa na Međunarodnom sajmu CroTour ´09. Time se šibensko područje najbolje predstavilo na ovom uglednom turističkom sajmu. Priznanje i kristalnu skulpturu za najvišu razinu oblikovanja i najbolje ideje u rješavanju prezentacije dobila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ). Priznanja za visoku razinu ukupnog nastupa pripala su adriatica.net Grupi, turističkim zajednicama Zagrebačke i Istarske županije te gradova Zagreba i Dubrovnika, zagrebačkom Kompasu, Grand hotelu Donat iz Rogaške Slatine, turskom Ministarstvu kulture i turizma, američkom Veleposlanstvu u Hrvatskoj te milanskom uredu Španjolskoj turističke zajednice.

  05.04.2009. 11:34h


Sutra počinje Solaris Šibenik Open 09

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, u funkciji predsjednika počasnog odbora turnira „Solaris Šibenik Open ´09“, sudjelovao je danas na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen XIV. ciklus teniskog turnira «Biseri Dalmacije». Solaris Šibenik Open '09. održat će se u Solarisu od 4. do 12. travnja 2009. Riječ je o ITF Challenger teniskom turniru za tenisačice, koji predstavlja jednu od prvih stepenica za ulazak u profesionalni tenis. Sunčani Hvar Open '09. biti će održan od 11. do 19. travnja, dok će Bluesun Bol Ladies Open '09. trajati od 18. do 26. travnja.

  03.04.2009. 12:57h


Gradsko vijeće održalo posljednju sjednicu u aktualnom sazivu pred lokalne izbore

Minutom šutnje za preminulog gradskog vijećanika Milana Bujasa, otpočela ja 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika, zadnju u aktualnom sazivu uoči raspuštanja pred predstojeće lokalne izbore. Pod 1. točkom Dnevnog reda usvojene su dopune Statuta Grada Šibenika u dijelu koji se odnosi na pravo nacionalnih manjina na zastupljenost u predstavničkom tijelu Grada Šibenika, odnosno Gradskom vijeću. ""Utvrđuje se da srpska nacionalna manjina ima pravo na jednog vijećnika iz reda svojih pripadnika. Gradsko vijeće može imati i više od 25 vijećnika, ako je to potrebne, da bi se osigurala odgovarajuća zastupljenost nacionalnih manjina u Gradskom vijeću, u skladu sa zakonom.""

  02.04.2009. 11:35h


Prezentacija Šibenika u sklopu Sajma turizma Cro Tour 2009

U sklopu Sajma turizma CroTour 2009, gradonačelnica Neda Klarić je obišla šibenski štand, na kojem se po prvi put zajedno predstavljaju Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Turistička zajednica Grada Šibenika i Udruženje obrtnika Grada Šibenika. Šibenski štand su posjetili i ministar turizma Damir Bajs i direktor Ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić. Sekcija ugostitelja Udruženja obrtnika Grada Šibenika se posebno prezentira u sklopu štanda, kao i šibenski zavičajni suvenirski kutak. Jučer je na glavnoj pozornici Sajma održana prezentacija Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku, uz prigodni program u kojem su sudjelovali: ansambl Bonaca, Šibenske šuštine,

  01.04.2009. 15:26h


Veliki interes za predstavu GOLA U KAVEZU

Sutra u Šibenskom kazalištu u 20,00 sati gostuje predstava „Gola u kavezu“ kazališta Moruzgva iz Zagreba. Kako smo izvješteni iz ravnateljstva Šibenskog kazališta, zbog rekordno brzo rasprodane prve predstave ""GOLA U KAVEZU"" osim 2.travnja igrat će u Šibenskom kazalištu i 16.travnja s početkom u 20 sati. Za napomenuti je kako je Šibenik prvi grad poslije Zagreba u kojem će predstava igrati. U predstavi glume: Ecija Ojdanić, Ana Begić i Barbara Nola. Redatelj je Ivan Leo Lemo, koreograf Larisa Lipovac, glazba Willy Miličević,majstor svjetla: Saša Mondekar, kostimograf Mirjana Zagorec, autor Olja Runjić.

  01.04.2009. 10:28h