Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Otvorena novouređena zgrada Zavoda za javno zdravstvo

Danas je u krugu Opće bolnice Šibenik, na lokaciji nekadašnjeg Odjela za infektivne bolesti, otvorena novouređena zgrada Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije. Zgradu je, u nazočnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Željka Baklaića, šibenskog dogradonačelnika Tomislava Ninića, ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije Suzi Vatavuk, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo iz susjednih županija, zdravstvenih djelatnika, te brojnih gosta i uzvanika, otvorio šibensko-kninski župan Goran Pauk, uz blagoslov Oca biskupa msr Ante Ivasa.

  31.03.2009. 19:39h


200.000,00 kuna za tvrđavu sv. Mihovila

Ravnateljica uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture Blanda Matica izvijestila je gradonačelnicu Grada Šibenika kako je okončan postupak odabira programa prijavljenih na „Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2009. godinu“, a na koji se aplicirao i Grad Šibenik. Nakon razmatranja velikog broja pristiglih zahtjeva, izvršene procjene prioriteta i potreba, te u skladu s financijskim mogućnostima Ministarstva kulture, šibenska tvrđava sv. Mihovila našla je svoje mjesto u programu s iznosom od 200.000,00 kuna i to za građevinsku sanaciju.

  31.03.2009. 11:41h


Sastalo se Povjerenstvo za ocjenu Studije utjecaja na okoliš Sportska luka Jadrija

Savjetodavno stručno povjerenstvo za ocjenu utjecaja zahvata na okoliš: Sportska luka Jadrija, u sastavu: Anamarija Matak ispred Uprave za gospodarenje okolišem Ministarstva zaštite okoliša prostornog uređenja i graditeljstva kao predsjednica Povjerenstva, Snježana Đurišić ispred Uprave za prostorno uređenje istog Ministarstva kao zamjenica predsjednice Povjerenstva, te kao članovi prof.dr.sc. Mijo Vranješ s Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, dr.sc. Nenad Leder ispred Hrvatskog hidrografskog instituta, prof.dr. sc. Goran Kniiewald ispred Instituta Ruđer Bošković, mr.sc. Andreja Markovinović iz Uprave za zaštitu prirode Ministarstva kulture,

  30.03.2009. 14:15h


Poglavarstvo održalo 118. sjednicu

Na današnjoj sjednici Gradskog poglavarstva Grada Šibenika raspravljano je o potrebi dopune Statuta Grada Šibenika u dijelu koji se odnosi na pravo nacionalnih manjina na zastupljenost u predstavničkom tijelu Grada Šibenika, odnosno Gradskom vijeću. ""Utvrđuje se da srpska nacionalna manjina ima pravo na jednog vijećnika iz reda svojih pripadnika. Gradsko vijeće može imati i više od 25 vijećnika, ako je to potrebne, da bi se osigurala odgovarajuća zastupljenost nacionalnih manjina u Gradskom vijeću, u skladu sa zakonom.""

  30.03.2009. 10:21h


Otvoren Perivoj Ane Rukavine

U subotu, 28. ožujka, na rođendan Ane Rukavine Erceg (28. ožujka 1977 - 26. studenog 2006) u podnožju tvrđave Sv. Mihovila u Šibeniku otvoren je novouređeni perivoj koji nosi njezino ime. Majka Ane Rukavine Marija, svima je zahvalila na pomoći i potpori u radu Zaklade Ana Rukavina i uređenju perivoja u pottvrđavskom prostoru na sjevernoj strani utvrde sv. Mihovila. Marija Rukavina u Šibeniku je danas podsjetila kako je Anu boljela pomisao na činjenicu da Hrvatska ima vrlo malo potencijalnih donora koštane srži, a danas ih je 9000 upisanih u registar, dok je još 33.000 potencijalnih donatora.

  28.03.2009. 11:59h


Pismo zahvale Hrvatskoj matici iseljenika u Los Angelesu

Večeras se u kalifornijskom gradu San Pedro održava Šibenska noć na kojoj, kao gost večeri, sudjeluje i klapa Brodarica iz Šibenika. Tom prigodom, gradonačelnica Neda Klarić je uputila pismo zahvale Hrvatskoj matici iseljenika u Los Angelesu koja je ugostila klapu Brodarica, te im tako omogućila da se kao najmlađa hrvatska klapa prezentiraju našim iseljenicima. Gradonačelnica je u pismu zahvalila svima koji će sudjelovati u akciji pružanja pomoći Općoj bolnici Šibenik u vidu kupnje aparata za dijalizu.“ Opća bolnica je, zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske i resornom ministarstvu, ali i brojnim donacijama, većim dijelom obnovljena. U tijeku je obnova Odjela kirurgije i Odjela za uho, grlo i nos (ORL) te je vaša pomoć i više nego dobrodošla“, stoji u pismu gradonačelnice.

  27.03.2009. 12:21h


Održana komemoracija Milanu Bujasu

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika, u nazočnosti obitelji, brojnih prijatelja i stranačkih kolega, kao i vijećnika Gradskog vijeća, predstavnika gradske i županijske vlasti, predstavnika medija, održana komemoracija Milanu Bujasu. U ime Gradskog vijeća od Milana se oprostio zamjenik predsjednika i ujedno i najstariji vijećnik aktualnog saziva Gradskog vijeća Mirko Radak, kao i predsjednik Gradskog odbora SDP-a Franko Vidović. Nakon komemoracije otvorena je Knjiga žalosti, koja će u poslijepodnevnim satima biti otvorena u prostorijama Gradskog odbora SDP-a.

  26.03.2009. 13:20h


Odbor za prevenciju kriminaliteta raspravljao o nasilju među djecom i mladima

Danas je u Uredu gradonačelnice održana sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta kojoj je, u svojstvu predsjednice Odbora, predsjedala gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić. Sjednici su nazočili: Sandro Santini zamjenik načelnika Policijske uprave Šibensko-kninske, Gina Lugović ravnateljica Obiteljskog centra Šibensko-kninske županije, Stanka Krajina ravnateljica OŠ Jurja Dalmatinca , Darko Junaković ravnatelj OŠ Petra Krešimira IV, Tomislav Crnogaća ravnatelj OŠ Fausta Vrančića, Anela Čulav ravnateljica Centra za socijalnu skrb, Kristijan Aleksić zamjenik Općinskog državnog odvjetnika i Marko Borak sudac za mladež.

  26.03.2009. 12:47h


U četvrtak u 10,30h u Gradskoj vijećnici komemoracija IN MEMORIAM Milan Bujas

Jučer je u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica u 44. godini života umro Milan Bujas, SDP-ov vijećnik u aktualnom sazivu Gradskog vijeća Grada Šibenika. U četvrtak 26. ožujka u 10,30h, će u gradskoj vijećnici, u nazočnosti obitelji, brojnih prijatelja i kolega biti održana komemoracija Milanu Bujasu. Knjiga žalosti bit će otvorena u Gradskoj vijećenici od 10,30-12h, a zatim u prostorijama Gradskog odbora SDP-a.  Predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak i gradonačelnica Neda Klarić uputili su brzojave sućuti obitelji Milana Bujasa. Milan Bujas rođen je u Šibeniku 1965. godine, diplomirao je strojarstvo u Zagrebu i neko vrijeme radio u Poliplastu gdje je dočekao i stečaj tvrtke.

  25.03.2009. 15:30h


U kazalištu Šah mat i Gola u kavezu

U produkciji kazališne udruge Talija iz Šibenika 27. ožujka 2009. u 20h u Šibenskom kazalištu bit će održana premijera predstave „Šah mat“. Za prijevod, adaptaciju i režiju djela autora Vinka Moderndorfera zaslužan je Mate Gulin, dok je scenografski dio odradio Branko Lovrić Caparin, uz pomoć izrađivača scenografije Ante Petkovića. Za rasvjetu i ton zadužen je Joško Bakula, a u predstavi igraju: Mate Gulin, Anđelko Babačić, Jasminka Antić, Stipe Šego, Andrijana Roman, Sanja Jolić, Nera Lovro i Julia Martinović 2. travnja .2009. u 20,00 sati u kazalištu gostuje predstava „Gola u kavezu“ kazališta Moruzgva iz Zagreba.

  25.03.2009. 13:30h