Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Rušenjem skakaonice počela rekonstrukcija otvorenog bazena u Crnici

Nakon punh 45 godina danas je, rušenjem skakaonice, počela rekonstrukcija otvorenog bazena u Crnici. U nazočnosti sportskih djelatnika, predstavnika klubova, sportaša, kao i predstavnika medija, gradonačelnica Klarić je istakla važnost i značaj ovog projekta za grad Šibenik, i to zbog činjenice što će dovršetkom radova i puštanjem u pogon rekonstruiranog bazena biti zadovoljene potrebe svih klubova vodenih sportova u Šibeniku, ali i građanstva. Vrijednost radova koji će se izvesti je 5.828.795,94 kuna+PDV, odnosno ukupno 7.111.131,05 kuna, a koje u jednakim dijelovima sufinanciraju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Grad Šibenik.

  27.01.2009. 10:16h


Šibenskoj bolnici doniran ultrazvučni aparat za rano otkrivanje raka dojke

Predstavnici tvrtki Samsung Electronics i Vipnet donirali su ultrazvučni aparat Accuvix V10 za rano otkrivanje raka dojke kupljen sredstvima prikupljenim u humanitarnoj akciji „Više od riječi“ Šibenčankama i stanovnicama Šibensko-kninske županije omogućeno kvalitetno i pravovremeno otkrivanje raka dojke Šibenik, 27. siječnja 2009. godine – Na današnjoj ceremoniji primopredaje donacije, predstavnici tvrtki Samsung Electronics i Vipnet predali su ravnatelju Opće bolnice Šibenik ultrazvučni aparat za rano otkrivanje raka dojke kupljen sredstvima prikupljenim u humanitarnoj akciji „Više od riječi“.

  27.01.2009. 09:58h


Istraga će utvrditi uzrok nesreće u Docu

U svezi s tragičnim stradavanjem šibenskog ugostitelja Zdravka Nuhića, vlasnika kafća „Leut“ u šibenskom Docu, gradonačelnica Neda Klarić izrazila je svoje duboko žaljenje te obitelji preminulog upućuje izraze duboke sućuti. Kako je u nekim dnevnim tiskovinama kao krivac za ovaj tragični slučaj prozvana gradska vlast poradi činjenice, kako se navodi, što spomenuti ugostiteljski objekt nije spojen na gradski kolektor, gradonačelnica je, informirana od stručnih ljudi iz Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik, demantirala taj navod. Naime, u izvješću Vodovoda i odvodnje stoji kako je kafić „Leut“ spojen na kanalizacijski sustav i odvodnja sanitarnih voda u tom objektu funkcionira bez ikakvih problema.

  26.01.2009. 12:25h


Troska u TEF-u bezopasna za ljudsko zdravlje

Gradonačelnica Neda Klarić danas je oštro demantirala sve navode o opasnosti troske sa TEF-ovog zemljišta koje je u postupku sanacije, a koji su se pojavili u nekim dnevnim i tjednim tiskovinama. Gradonačelnica je naglasila kako je riječ o netočnim informacijama koje služe isključivo u svrhu obmanjivanja šibenske javnosti, a također i manipulaciji iz osobnih razloga autora tih navoda. Naime, dokazi s kojima raspolaže Grad Šibenik kažu da je troska s TEF-a, kao i troska koja se prerađuje u TEF-u mehaničkim a ne kemijskim putem, potpuno bezopasna za ljudsko zdravlje. I troska i prerađena troska, bez obzira na tvrdnje navodnih stručnjaka koje su se pojavile u nekim medijima, zadovoljavaju uvjete za odlagalište prve i druge kategorije.

  23.01.2009. 10:36h


Grad Šibenik i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost očistit će zatonski porat

Temeljem zahtjeva Grada Šibenika, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donio je Odluku o neposrednom sudjelovanju Fonda u sufinanciranju projekta „Čišćenje otpada u priobalnom dijelu Zatona“. Odlukom je Gradu odobreno 230.000,00 kuna za pokriće troškova projekta, a što je 40% ukupnog iznosa, odnosno procijenjene vrijednosti radova od 582.989,20 kuna., dok će preostali dio iznosa od 60% osigurati Grad Šibenik u svom Proračunu. Projektom će se očistiti velika količina otpada zatrpana u mulju zatonskog zaljeva, a što će imati pozitvan utjecaj na očuvanje biološke i krajobrazne raznolikosti područja koje je narušavalo takvo stanje morskog okoliša.

  20.01.2009. 15:25h


iNavis projekt traži dvoje zaposlenika

U sklopu projekta uspostave Pomorskog inovacijskog centra – iNavis u Šibeniku, norveški partneri traze dvoje zaposlenika za rad na projektu.Na stranici www.moj-posao.net mozete pronaci oglas s vise pojedinosti. Ukratko o projektu: Što je to projekt iNavis? iNavis je zajednički norveško – hrvatski projekt uspostave Pomorskog inovacijskog centra u Šibeniku. Cilj uspostave centra je okupljanje i povezivanje hrvatskih i norveških tvrtki i institucija iz pomorskog poslovnog sektora. Na jednom mjestu, bit će okupljene tvrtke s područja brodogradnje, transporta, energetike, pogonskih strojeva, ICT tehnologija u pomorstvu, inovacija, istraživanja mora i podmorja te drugih djelatnosti vezanih za more.

  16.01.2009. 13:40h


Ivica Poljičak novi predsjednik Skupštine Gradskog društva Crveni križ Šibenik

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika održana izborna, konstituirajuća sjednica Gradskog društva Crveni križ Šibenik, na kojoj je za predsjednika Skupštine Društva, u idućem četvorogodišnjem mandatu, izabran mr.sc. Ivica Poljičak. Za potpredsjednike Skupštine Društva izabrani su Jakov Terzanović i dr. Marijana Marić. U Skupštinu Crvenog križa Hrvatske, ispred Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, delegirani su predsjednik Skupštine Ivica Poljičak i ravnateljica Gradskog Društva Crvenog križa Tonka Mikulandra, koja je ujedno i prezentirala program rada Društva u sljedećoj godini.Skupštini su, kao pozvani gosti, nazočili i zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug.

  16.01.2009. 12:12h


ORCO Grupa predstavila koncept izgradnje turističkog naselja na Obonjanu

Danas je u uredu šibenske gradonačelnice održan sastanak direktora ORCO Grupe za srednju i jugoistočnu Europu Dragana Lazukića i gradonačelnice Grada Šibenika Nedjeljke Klarić su suradnicima, a u svezi s daljnjim aktivnostima na realizaciji projekta Obonjan Rivijera. Kako je gradonačelnica nedavno i najavila, privatni partner je danas prezentirao koncept izgradnje budućeg turističkog naselja, čime su aktivnosti na pripremnoj fazi projekta nastavljene predviđenim tijekom. Koncept Obonjana kao EKO-resorta osmislila je i izradila francuska arhitektonska kuća AW2 (Architecure Workshop 2), čime će Projekt Obonjan Rivijere postati među prvim ekološko-turističkim odredištima u Europi.

  14.01.2009. 15:18h


Prezentacija fima o 4. Sajmu u srednjovjekovnom Šibeniku

Danas je u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice održana prezentacija 25- minutnog filma o 4. Sajmu u srednjevjekovnom Šibeniku autora Željka Petreša. Kako je naglasio direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Goran Bulat, film je napravljen s prvenstvenom namjerom prezentacije Grada u turističkom smilsu, te će biti prikazivan i na predstojećim turističkim sajmovima. Nakon prezentacije, gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić uručila je zahvalnice sudionicima i sponzorima 4. Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku, kao i medijskim kućama koje su pratile projekt i promovirale ga.

  12.01.2009. 15:15h


Nova regulacija prometa u središtu grada

Zbog početka II faze radova na kanalizacijskom cjevovodu od Socijalnog do Gimnazije, od ponedjeljka 12. siječnja na snazi je nova regulacija prometa u samom središtu grada. Za promet će biti zatvorena Ulica biskupa Jerolima Milete od raskrižja s ulicama Ante Starčevića i Ante Šupuka do 1. policijske postaje, a promet će biti obustavljen u Ulici Stjepana Radića od Ulice Karla Vipauca kod bolnice do Ulice Ante Starčevića, odnosno do Vanjskog. Novom regulacijom, koja bi trebala bi vrijediti sve do 20. ožujka, predviđeno je da se promet odvija dvosmjerno u ulicama Ante Starčevića i Ante Šupuka, odnosno uz Novu tržnicu i trgovački centar City Life.

  11.01.2009. 18:01h