Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Raspisan natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Drage

Danas su Gradsko poglavarstvo Grada Šibenika i tvrka Zagrebmontaža d.d. raspisali javni, međunarodni, otvoreni i pozivni, kombinirano projektni i anketni, u jednom stupnju, anonimni Natječaj za izradu idejnog urbanističko - arhitektonskog rješenja stambenih, poslovnih i ostalih javnih sadržaja na lokaciji Draga u Šibeniku. Natječaj organizia i provodi Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA). Pravo sudjelovanja u svojstvu autora imaju fizičke i pravne osobe, a koje ispunjavaju stručne uvjete objavljene u raspisu natječaja.

  15.12.2008. 11:12h


Kombinirano vatrogasno vozilo za JVP Grada Šibenika

Zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika Volimir Milošević i predsjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Željko Čoga, preuzeli su danas u Učilištu vatrogastva, zaštite i spašavanja vatrogasno vozilo iz „Programa nabave 210 vatrogasnih vozila u razdoblju 2003. – 2009“ Vlade Republike Hrvatske. Riječ je o kombiniranom vatrogasnom vozilu (voda-pjena-prah-CO2), čija je nabavna vrijednost 3.240.000,00 kuna, od kojeg iznosa Grad Šibenik u Proračunu osigurava 45%., dok se preostali dio financira iz Državnog proračuna.

  09.12.2008. 11:44h


Održana 112.sjednica Gradskog poglavarstva

Danas je održana 112. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Šibenika na kojoj je pod 1.točkom Dnevnog reda pročelnik za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Gustav Červar prezentirao Nacrt odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja stambene zone Mažurice – Šibenik. Granica obuhvata Plana utvrđena je Generalnim urbanističkim planom grada Šibenika i iznosi oko 0,6 ha. Kako je pojasnio pročelnik Červar, prostor stambenog dijela MAŽURICE gotovo je u cjelini izgrađen. Gradnja se ravnala Provedbenim urbanističkim planom stambenog naselja MAŽURICE.

  08.12.2008. 10:24h


Gradonačelnica u posjetu Dječjem odjelu, dogradonačelnici odali počast preminulim hrvatskim pomorcima

U povodu blagdana sv. Nikole, danas su gradonačelnica Neda Klarić i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, obišli Dječji odjel šibenske Opće bolnice, te darivali djecu koja su na liječenju. Gradonačelnicu i župana dočekali su na Odjelu za plućne bolesti, na kojem je privremeno smješten Dječji odjel, šef Odjela dr. Eugenio Stoini i zamjenik ravantelja bolnice dr. Joško Žaja. Gradonačelnica i župan su zaželjeli djeci što brži oporavak i povratak u svoje domove, te im uručili prigodne darove. Na poziv Sindikata pomoraca Hrvatske, Ispostave Šibenik, a u prigodi blagdana sv.

  06.12.2008. 13:45h


Društvo naša djeca u humanitarnoj akciji

U organizaciji Društva naša djeca Šibenik, učenici šestih i sedmih razreda Osnovne škole Jurja Dalmatinca danas su tradicionalno, u prigodi blgdana sv. Nikole, prodavali šibe. U sklopu akcije,obišli su i župana šibensko-kninskog Gorana Pauka te zamjenika gradonačelnice Tomislava Ninića. Riječ je o humanitarnoj akciji, od koje će prihod od prodaje šiba biti namijenjen kupnji darova za djecu koja se nalaze na liječenju u šibenskoj Općoj bolnici, a koje će članovi Društva naša djeca Šibenik obići u prigodi blagdana sv. Luce- 13. prosinca.

  05.12.2008. 09:24h


Litvanski kulturni ataše u Šibeniku

Posredstvom predsjednice Društva hrvatsko-austrijskog prijateljstva Renate Zorić, danas je u službenom posjetu Gradu Šibeniku boravila Rita Valiukonyte, kulturni ataše Veleposlanstva Republike Litve u Austriji. Gđu Valiukonyte, čija misija je, pored razvijanja suradnje litvanske i austrijske kulture, raditi na uspostavi veza hrvatskog i litvanskog kulturnog života, primili su, zajedno s predstavnicima ustanova u kulturi Grada Šibenika, zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić i pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug.

  03.12.2008. 14:17h


Poglavarstvo raspravljalo o Izmjenama i dopunama Proračuna za 2008 i o Proračunu za 2009.

Poglavarstvo je danas raspravljalo o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Šibenika za 2008. godinu i izmjenama Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2008. godini, zatim izmjenama programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2008. Godini, te o izmjenama Programa pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za 2008. Godinu, izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u sportu za 2008. Godinu i izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u kulturi Grada Šibenika za 2008. Godinu.

  02.12.2008. 13:08h


Na 110. sjednici Poglavarstvo prihvatilo Program za natječaj za izradu idejno-urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja Drage

Gradsko poglavarstvo je jutros održalo svoju 110. sjednicu na kojoj je prihvaćen Program za natječaj za izradu idejnog urbanističko arhitektonskog rješenja uređenja Drage u Šibeniku. Kako je pojasnila Ingrid Gojević, dipl.ing.arh. i savjetnica Uprave Zagreb-montaže d.o.o., Program za provedbu javnog anketnog urbanističko - arhitektonskog natječaja za područje Draga, izrađuje se temeljem obveza iz Generalnog urbanističkog plan grada Šibenika . Gradsko poglavarstvo Grada Šibenika, zajedno sa Zagreb-montažom kao budućim investitorom, pokrenulo je proceduru pripreme podloga i raspisivanja javnog natječaja za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje uređenja područja Draga u središnjem dijelu grada Šibenika.

  01.12.2008. 12:57h


U povodu 35.obljetnice djelovanja Muškog pjevačkog zbora Sv. Mihovil uručene zahvalnice i plakete

U povodu 35. obljetnice djelovanja Muškog pjevačkog zbora „Sv. Mihovil“ Šibenik, 1973.-2008. godine danas su u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika zaslužnim pojedincima, ustanovama i sponzorima uručene zahvalnice i plakete za potporu i pomoć u radu zbora. Među dobitnicima plakete su i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić, kojoj je dodijeljena srebrna plaketa, dok je brončana plaketa dodijeljena Živani Podrug pročelnici za društvene djelatnosti Grada Šibenika. Srebrnu plaketu dobio je i Grad Šibenik, a iz ruku predsjednika zbora Duška Vuletića zahvalu i plaketu je primio zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić.

  28.11.2008. 12:31h


Održana 109. sjednica Gradskog poglavarstva

Na današnjoj 109. Sjednici Gradskog poglavarstva pod 1.točkom Dnevnog reda pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug upoznala je članove Poglavarstva s obvezom davanja prethodne suglasnosti na statute osnovnih škola (Jurja Šižgorića, Tina Ujevića, Jurja Dalmatinca, Vrpolje, Brodarica, Petra Krešimira IV, Vidici i Fausta Vrančića). Naime, sukladno novodonesenom Zakonu o odgoju i obrazovanju, potrebno je uskladiti statute škola s njegovima odredbama, od kojih je pročelnica Podrug spomenula one koje se tiču izbora i imenovanja, odnosno razrješenja članova školskih odbora.

  27.11.2008. 10:20h