Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Korejski veleposlanik u Šibeniku

Veleposlanik Republike Koreje nj.e. Dae-Ho BYUN i direktor Korea Trade Centra g. Bong-Ki JEONG sa suradnicima posjetili su danas pogon šibenske tvrtke SIBNAVAL d.o.o. i Poglavarstvo Grada Šibenika i Šibensko-kninske Županije. Time su dali potporu planovima vezanim za buduće zajedničko ulaganje tvrtke SIBNAVAL d.o.o. s korejskim partnerom, tvrtkom WARTSILA Accommodation systems CO,.LTD Korea, u zajedničku tvrtku za izradu i opremanje brodskih interijera. Tvrtka SIBNAVAL d.o.o. u buduću zajedničku tvrtku će uložiti novoizgrađenu halu površine 2000 m2 u kojoj će zaposliti novih 20-tak proizvodnih radnika.

  26.11.2008. 14:21h


Povjerenstvo za prigodno uređenje grada i organizaciju dočeka Nove godine utvrdilo program događanja

Povjerenstvo za prigodno uređenje Grada i organizaciju dočeka Nove godine sastalo se jutros radi utvrđenja konačnog prijedloga svih događanja u prigodi nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana. Svečanosti počnju već 15. prosinca tradicionalnim Božićnim čarolijama na Meduliću, čiji program je namijenjen najmlađem uzrastu, te će ove godine biti postavljen i šator , kako bi djeca u grijanom prostoru mogla što duže sudjelovati u programu. U jutarnjim satima na Meduliću će obrtnici izrađivati prigodne Božićne darove i prodavati ih. Kako je najavio predsjednik Povjerenstva Tomislav Ninić, Božićne čarolije otvorit će koncertom Jacques Houdek.

  25.11.2008. 11:01h


Ispitivanje sustava za uzbunjivanje

Ispitivanje ispravnosti sustava za uzbunjivanje na području Šibensko-kninske županije Na području Šibensko–kninske županije završeni su radovi na rekonstrukciji sustava za uzbunjivanje. Sukladno Pravilniku o postupku uzbunjivanja stanovništva Županijski centar 112 Šibenik će u srijedu, 19.11. 2008. godine od 12:00 do 15:00 sati funkcionalno ispitivati pojedine elemente sustava kao i cijeli sustav za uzbunjivanje znakom za uzbunjivanje ""prestanak opasnosti"". Županijski centar 112 Šibenik će sukladno navedenom Pravilniku svake prve nedjelje u mjesecu, u 12:00 sati, ispitivati ispravnost sustava za uzbunjivanje korištenjem znaka za uzbunjivanje-""prestanak opasnosti"".

  18.11.2008. 12:05h


Do kraja tjedna Poljana parkiralište

Radi ukidanja velikog broja parkirališnih mjesta u Gradu Šibeniku usljed građevinskih radova na izgradnji kanalizacijskog cjevovoda socijalno-gimnazija, kao i usljed početka radova na dogradnji i rekonstrukciji Tehničke i industrijsko-obrtničke škole, Grad Šibenik će do kraja ovog tjedna otvoriti Poljanu kao privremeni parkirališni prostor. Poljana će tako postati prva (1.) parkirališna zona, na kojoj će sat parkiranja biti naplaćivan po cijeni od 5 kuna i to u vremenu od 7h-21h. Tvrtka Gradski parking, koja će upravljati prostorom, izvršit će pripremne radove u vidu horizontalne i vertikalne signalizacije. U svrhu naplate bit će postavljen parkirni automat, a iznos će se moći platiti i putem SMS-a. Poljana će biti u režimu parkirališnog prostora do završetka radova u središtu grada.

  17.11.2008. 10:34h


ECOSYS će skrbiti o šibenskim fontanama

Grad Šibenik i splitska tvrtka „Ecosys“ d.o.o. potpisali su ugovor o tekućem održavanju javnih fontana na području Grada Šibenika. Ugovorm su obuhvaćene fontane: u Perivoju Roberta Visianija (na srednjoj i gornjoj plohi), u Perivoju Luje Maruna, na Starom pazaru, ex Poliplast i na Trgu pučkih kapetana. Javne fontane u Žaboriću, Grebaštici i na javnoj površini pored crkve na Šubićevcu bit će uključene u tekuće održavanje na temelju posebnog pisanog zahtjeva Grada Šibenika. Tekuće održavanje, koje će se održavati jednom mjesečno, obuhvaća pregled rada strojarnice, kontrolu i kemisjki tretman vode. Ugovor je sklopljen na godinu dana, cijena tekućeg održavanja je 707,60 kuna/sat, te 120,00 kuna za svaki dodatni sat, uz posebno obračunavanje potrošenih kemikalija.

  17.11.2008. 09:22h


Nova privremena regulacija prometa u gradu Šibeniku

Radi građevinskih radova na dijelu Ulice biskupa Jerolima Milete, u sklopu projekta izgradnje kanalizacijskog cjevovoda socijalno-gimnazija, prometni pravci se preusmjeravaju na način:

Promet iz Ulice kralja Zvonimira na raskrižju Poljana preusmjerava se na ulicu Vladimira Nazora;

Prometu iz Ulice Vladimira Nazora na raskrižju Poljana ukida se desno skretanje;

Prometu iz Ulice Stjepana Radića na križanju kod Županijskog suda ukida se lijevo skretanje – u Ulicu biskupa Jerolima Milete;

Ova privremena izmjena prometnih tokova vrijedi od 15. studenog do 30. studenog 2008.

  14.11.2008. 15:33h


Zoni Podi 1,4 milijuna kuna za infrastrukturu

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva donijelo je Odluku o dodjeli sredstava za izgradnju poduzetničkih zona u jedinicama lokalne i područne samouprave za 2008.god., kojom se Gradu Šibeniku za izgradnju infrastrukture u poduzetničkoj zoni Podi dodjeljuje 1.400.000,00 kuna. Sukladno toj odluci, gadonačelnica Neda Klarić i ministar Damir Polančec potpisali su ugovor, kojim je navedeni iznos dodijeljen u vidu poticajnih, namjenskih i bespovratnih sredstava. Ugovorom se obvezuje Grad Šibenik da ministarstvu dostavi sve ugovore s izvođačima radova, račune, privremene i okončane situacije, rekapitulacije sredstava uloženih u poduzetničku zonu, na ime doznačenog iznosa.

  14.11.2008. 09:20h


Rost Šport uputio pismo namjere za kupnju Revije

Tvrtka Rost Šport d.o.o. iz Zagreba izvijestila je gradonačelnicu Grada Šibenika i saborsku zastupnicu Nedjeljku Klarić o njihovoj poslovnoj namjeri u svezi s kupnjom Revije u stečaju. Naime, kako stoji u pismu, potpisanom od strane direktora Rost Športa Stipić Rosića, interes im je vezan uz dopunu asortimana cjelokupnog programa Rost Športa kako u prodaji, tako i u proizvodnji športske opreme, te kupnjom Revije vide mogućnost realizacije svog poslovnog plana. Kao svoje poslovne partnere, s kojima imaju dugogodišnju suradnju, navode Elan, Erimu, Adidas-RS line.

  13.11.2008. 13:20h


Održana 107. sjednica Gradskog poglavarstva

Gradsko poglavarstvo Grada Šibenika održalo je jutros svoju 107. sjednicu, na početku koje se gradonačelnica uvodno osvrnula na aktualnu situaciju u svezi sa Sunčanim Hvarom, odnosno novinskim napisima koji sugeriraju da je realizacija projekta Obonjan Rivijera pod upitnikom. Gradonačelnica je naglasila kako se aktivnosti od strane privatnog partnera u projektu odvijaju predviđenom dinamikom, te kako krajem studenog, odnosno nakasnije dokraja godine, očekujemo prezentaciju poslovnog plana od strane privatnog partnera. Pod 1. točkom Dnevnog reda direkotrica Gradskih vrtića Mladenka Jerkov podnijela je Godišnje Izvješće o radu Gradskih vrtića za pedagošku godinu 2007/08.

  13.11.2008. 12:13h


Fantaziji 4 nominacije za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta

Već u prvoj sezoni ponovnog uspostavljanja profesionalnog ansambla u Šibeniku, prva profesionalna produkcija Šibenskog kazališta – mjuzikl „Fantazija“ Marijane Nola, u režiji Nine Kleflin i u izvedbi ansambla Šibenskog kazališta, dobila je izuzetne ocjene žirija, te je ostvarila 4 nominacije za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta: Za najbolje redateljsko ostvarenje – OPERETA / MJUZIKL – Nina Kleflin za režiju mjuzikla ""Fantazija"" u izvedbi Šibenskog kazališta Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina – OPERETA / MJUZIKL - Ženska ili muška uloga – Nera Stipičević za ulogu Anke Prpalo i Branimir

  12.11.2008. 13:45h