Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Na 652. sajmu sv. Martina u Voironu predstavljen i šibenski kraj

Gradonačelnica Neda Klarić vratila se iz prijateljskog grada Voirona u Francuskoj koji je proslavljao Dan grada, blagdan sv. Martina, a s kojim će Šibenik 2010. god. obilježiti 40.godišnjicu prijateljstva.U povodu Dana grada grada svečano je otvoren 652. Sajam sv. Martina gdje se ove godine prezentirao šibenski kraj, koji je predstavljao obrt Skradinske delicije. Svojom ponudom tradicionalnih prženih bajama i ostalih delicija koje su pripremali na bogatom hrvatskom štandu, privukli su su mnogobrojne građane Voirona koji su se interesirali i za šibensku turističku ponudu. .

  12.11.2008. 11:05h


Dogradonačelnik Ninić na prezentaciji Strategije energetskog razvitka Hrvatske

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić nazočit će danas prezentaciji Strategije energetskog razvitka Republike Hrvatske, koju će u predstaviti potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec. Time će i formalno započeti javna rasprava o ovom važnom dokumentu, kojim se energetska budućnost Hrvatske bazira na sljedećim postavkama:

povećanju energetske efikasnosti u svim segmentima energetskog sustava (proizvodnja, transformacija, prijenos i transport, distribucija i potrošnja energije);

  10.11.2008. 09:04h


Gradonačelnica na proslavi Dana grada Voirona

Gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić otputovala je jutros u prijateljski grad Voiron u Francuskoj, gdje će boraviti 10. i 11. 11. 2008. god. na proslavi sv. Martina zaštitnika grada Voirona te ujedno Dana grada s kojim Šibenik održava 40-godišnju prijateljsku suradnju. Na poziv gradonačelnika Voirona gosp. Rolanda Revila gradonačelnica će, osim u proslavi Dana grada, sudjelovati i na sastanaku gradova prijatelja (Voirona, Herforda, Bassana i Šibenika) o aktivnostima gradova prijatelja u sljedećoj godini. Uz delegaciju grada, Voiron će posjetiti i članovi Udruženja obrtnika Šibensko-kninske županije, a na Sajmu sv. Marina svojim proizvodima predstavit će se Skradinske delicije koji će nuditi i tradicionalne pržene bajame.

  09.11.2008. 08:36h


Počinju radovi na izgradnji kolektora socijalno-gimnazija

Gradonačelnica Neda Klarić i direktor Vodovoda i odvodnje Miho Mioč održali su jutros konferenciju za novinare u svezi s početkom radova na izgradnji kanalizacijskog kolektora od zgrade „socijalnog“ do gimnazije, te regulacijom prometa u vrijeme izvođenja radova. Svrha pressice je, među ostalim, bila i pozvati građane- stanare i vlasnike poslovnih prostora na navedenoj lokaciji- za razumijevanje, jer će nova prometna rješenja otežavati redovnu svakodnevnu komunikaciju. Gradonačelnica je pozvala građane koji žive i posluju na trasi socijalno-gimnazija u sljedećih tjedan dana obave određene poslove koji će im za vrijeme trajanja radova biti onemogućeni (dostava drva za ogrijev, nafte i sl.).

  06.11.2008. 12:34h


Gradonačelnica i župan prigodno pozdravili članove Hrvatske biskupske konferencije

Trideset i sedmo plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije, pod predsjedanjem predsjednika HBK đakovačko-osječkog nadbiskupa Marina Srakića, započelo je u srijedu 5. Studenog u Šibeniku. Na otvaranju zasjedanja, nadbiskup Srakić najavio je kako će sljedeća tri dana u Šibeniku biskupi govoriti o aktualnim crkvenim i društvenim pitanjima u Hrvatskoj. U Gradskoj vijećnici, za članove Hrvatske biskupske konferencije, gradonačelnica Klarić i župan Pauk upriličili su prijem, te im se prigodno obratili.

  06.11.2008. 10:02h


Ministarstvo regionalnog razvoja podržalo komunalne projekte Grada Šibenika

Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva financijski je podržalo komunalne projekte Grada Šibenika u 2008. godini u ukupnom iznosu od 648.000,00 kuna, a koja se financiraju po modelu 50% Grad Šibenik-50% ministarstvo. Rješenjima, koje je donio ministar Petar Čobanković, iz Programa usmjeravanja i rasporeda sredstava za regionalne razvojne projekte, bit će sufinancirani sljedeći projekti: -uređenje nerazvrstanih cesta na Meterizama – 258.000,00 kuna -izgradnja ceste do škole na Tromilji – 75.000,00 kuna -izgradnja rasvjete na Konjevratima – 60.000,00 kuna -sanacija potpornog zida u naselju Krvavice – 157.000,00 kuna -izgradnja spoja Ulica Bribirskih knezova i Trtarske – 98.000,00 kuna. Radovi za navedene projekte su u tijeku, osim izgradnje rasvjete na Konjevratima, za koje će izvođač radova biti izabran ovaj tjedan.

  05.11.2008. 08:55h


Grad Šibenik će i dogodine podržati projekt THE ŠIBENIK TIMES

Po završetku 1. sezone projekta THE ŠIBENIK TIMES Šibenskog lista, direktor Srđan Bužančić organizirao je danas prigodno druženje predstavnika svih institucija koje su prepoznale značaj ovog projekta i podržale ga. Pozdravljajući nazočne i zahvaljujući im na potpori, g. Bužančić je naglasio kako je THE ŠIBENIK TIMES izvrsno prihvaćen „na terenu“, prvenstveno od strane turista, te je najavio određene novine koje bi dogodine trebale podići kvalitetu tiskovine na višu razinu. Dogradonačelnik Ninić još jednom je pozdravio projekt i naglasio njegovu korist koju donosi gradu, prvenstveno u turističkom pogledu , nudeći gostima na engleskom jeziku potrebne informacije o našoj ponudi u ljetnom razdoblju.

  04.11.2008. 14:41h


Počelo kićenje grada

Danas je počelo kićenje grada u prigodi nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana koje bi, ukoliko vremenske prilike dozvole, trebalo završiti 15. studenog. Iako se ove godine nije išlo s nabavom novih ukrasa, dio njih- onih na javnoj rasvjeti- bit će zamijenjen, a što je predviđeno ugovorom s dobavljačem „ST ARC“. Tvrtka „Pectus“ tako će postavljati ukrase u ulicama Kralja Zvonimira, Stjepana Radića, Vukovarskoj, Kalelargi, Zagrebačkoj ulici, na Obali dr. Franje Tuđmana i Palih omladinaca, Poljani, te zgradama Šibenskog kazališta i Gradskoj knjižnici, Krešimirovom domu, u perivojima Roberta Visianija i Luje Maruna, na Starom Pazaru, a božićno-novogodišnja jelka bit će postavljena, kao i prijašnjih godina, ispred Krešimirovog doma.

  04.11.2008. 13:29h


Raketni brodovi Helsinki u NCP-u

Nakon sedmanaestoodnevnog putovanja iz Finske, dva novonabavljena raketna broda klase „Helsinki“, bivši „Oulu“ i „Kotka“, dovezeni su u šibenski zaljev na palubi broda za prijevoz teških tereta „Grietje“. Tijekom današnjeg dana raketni brodovi će biti iskrcani i upućeni NCP-Remontno brodogradilište Šibenik, gdje se očekuju radovi na prilagodbi brodova za plovidbu pod hrvatskom zastavom u Jadranskom moru. Brod „Grietje“ je 152 metarski brod te je opremljen sa dvije 320 tonske dizalice i jednom manjom 200 tonskom krmenom dizalicom, s kojima su raketni brodovi podignuti na palubu. Za brod „Grietje“ prijevoz raketnih brodova Hrvatske ratne mornarice nije prva „vojna“ zadaća. Naime, Danska kraljevska mornarica također je koristila spomenuti brod tijekom 2003. pri prijevozu podmornice „HDMS Haelen“ na relaciji Perzijski zaljev - Kopenhagen.

  03.11.2008. 13:09h


40 godina Županijskog radio Šibenika

U povodu 40. rođendana Županijskog radio Šibenika, gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić uputila je čestitku djelatnicima radija:

„Poštovani djelatnici Županijskog radio Šibenika,

u proteklih 40 godina uvijek ste bili uz građane Grada Šibenika, pa i u najtežim ali i najponosnijim trenucima novije šibenske povijesti. Na tome vam velika HVALA. Vjerujem da ćete jednako nastaviti i u godinama koje slijede, te vam želim puno profesionalnog uspjeha i osobnog zadovoljstva na 88,6.“

GRADONAČELNICA

Neda Klarić

  03.11.2008. 10:01h