Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Obilježen 25.listopada-Dan darivatelja krvi

U povodu 25. listopada-Dana darivatelja krvi, a u organizaciji Društva Crvenog križa Šibensko-kninske županije održana je prigodna svečanost u šibenskoj Gradskoj vijećnici. Nakon intonacije hrvatske himne i uvodnih riječi predsjednika Društva dr. Marijana Periše, nazočnima se obratio dogradonačelnik Ninić prvenstveno naglašavajući humanost dobrovoljnih darivatelja ali i značaj i važnost darivanja krvi. „Danas vam želimo poručiti da smo ponosni na vaš osobni doprinos podizanju razine svijesti svakog čovjeka u vašoj blizini, kao i okruženja u kojem živite o solidarnosti i pomoći čovjeku u nevolji.

  24.10.2008. 12:06h


U sklopu akcije Turistički cvijet Šibeniku 3. mjesto

Sinoć je u Opatiji, u sklopu Dana hrvatskog turzima, direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Goran Bulat primio nagradu - 3. mjesto Šibeniku u kategoriji turističkih mjesta 5000-10000 ležajeva. Dane, koji se održavaju do 24. listopada, suorganizirali su Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radiotelevizija, čime su zapravo prvi put nakon više godina spojene dvije zasebne godišnje turističke priredbe (HTZ-ova i HGK/HRT-ova). Ministar turizma Bajs nazočio je svečanosti , te otvarajući Dane hrvatskog turizma naglasio kako u svim dijelovima hrvatskog turizma postoji svijest o mogućem lošem utjecaju svjetske gospodarske krize,

  24.10.2008. 09:03h


Studiju pomorstva ponuđen bivši prostor knjižnice

Jutros je u Uredu gradonačelnice održan sastanak zamjenika gradonačelnice Tomislava Ninića i šibensko-kninskog župana Gorana Pauka s dekanom Pomorskog fakulteta u Splitu prof.dr.sc. Radovanom Antonićem, a u svezi s aktualnim pitanjem smještaja, a time i opstanka Studija pomorstva u Šibeniku. Otvarajući sastanak, kojem su nazočile gradska i županijska pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug i Diana Ercegović, kao i voditelj šibenskog studija prof.dr.sc. Marko Tomašević, dogradonačelnik Ninić je iznio stav Gradskog poglavarstva Grada Šibenika prema kojem postoji volja da se ovaj problem riješi na zadovoljstvo svih, a posebice studenata.

  22.10.2008. 09:34h


Dogradonačelnik Jukić na Info danu za lokalnu samoupravu i partnere

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Jukić sudjeluje danas na INFO DANU ZA LOKALNU SAMOUPRAVU I PARTNERE, što se u organizaciji Udruge Gradova RH i pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske održava u hotelu Westin. Teme ovogodišnjeg Info-dana su javna nabava i sprječavanje korupcije. Nakon uvodnih riječi prof.dr.sc. Siniše Tatalovića, savjetnika predsjednika Republike Hrvatske za pitanja političkog sustava i Damira Polančeca, potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra gospodarstva, rada i poduzetništva, uslijedila su izlaganja Paola Berizzija, savjetnika i šefa Odjela za provedbu projekata 2 - Jačanje institucija, financije, pravosuđe, sloboda, sigurnost i koordinacija Twinning projekata

  22.10.2008. 08:58h


Priopćenje MZOPU u svezi neugodnih mirisa iz kolektora

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i Grad Šibenik zajedničkim aktivnostima rade na otklanjanju uzroka neugodnog mirisa iz uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Šibeniku. Inspekcija zaštite okoliša Ministarstva kontinuirano provodi inspekcijski nadzor na lokaciji uređaja. Rezultatima mjerenjima utvrđeno je da srednje vrijednosti koncentracije sumporovodika ne prekoračuju vrijednosti propisane Uredbom o graničnim vrijednostima onečišćujućih tvari u zraku (NN, br 133/05), ali su satne vrijednosti u tri navrata bile iznad propisanih graničnih vrijednosti od 7 µg/m3, pri čemu je najveća izmjerena vrijednost iznosila 14,6 µg/m3.

  20.10.2008. 13:00h


Izložba dječjih radova MDF-a u Čakovcu

Na 11. Susretu kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ i 2. EPIFEST-u, što se od 13.-19.listopada održava u Čakovcu, sudjeluje i Šibensko kazalište. Tako će večeras u prostoru čakovečkog Centra za kulturu biti izloženi dječji radovi s Međunarodnog dječjeg festivala. 11. po redu Konferencija o regionalnoj suradnji okupila je predstavnike kazališta iz zemalja srednje i jugoisto ne Europe uz želju da ovogodišnja konferencija završi potpisivanjem deklaracije o suradnji u regiji i osnutkom mreže kazališta srednje i jugoistočne Europe. Redateljski seminar pružit će mogu nost redateljima iz srednje i jugoisto ne Europe za upoznavanje i razmjenu iskustava te priliku da prošire svoje profesionalne horizonte.

  16.10.2008. 14:39h


Poglavarstvo održalo 106. sjednicu

Gradsko poglavarstvo Grada Šibenika održalo je jutros svoju 106. sjednicu kojom je predsjedao dogradonačelnik Jukić. Donesena je Odluka o posebnim mjerenjima kakvoće zraka i to radi osnovane sumnje da je došlo do onečišćenosti zraka čija je kakvoća takva da može narušiti zdravlje ljudi, kakvoću življenja i štetno utjecati na okoliš, kao i radi informiranja građana o trenutnim koncentracijama onečiščujućih tvari u zraku koje su indikatori onečišćenja zraka, te radi utvrđivanja koncepta trajnog monitoring sustava za praćenje utjecaja rada uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Grada Šibenika na kakvoću zraka u njihovoj okolici.

  16.10.2008. 11:44h


U marini NCP-a u Mandalini otvoren 1. Adriatic Boat Show

U marini NCP-a u Mandalini danas otvoren je 1. Adriatic Boat Show, čije sudionike je ispred Grada Šibenika pozdravio zamjenik gradonačelnice Tomislav Jukić. Dogradonačelnik je naglasio značaj ovog sajma ne samo za NCP, već i za grad i županiju, posebice imajući u vidu činjenicu da je prije nekoliko godina ovaj vrijedni prostor bio zatvoren za javnost i isključivo u funkciji vojske. G. Jukić je spomenuo i projekt javno-privatnog partnerstva na relaciji Grad-NCP, a koji će ovom prostoru tek donijeti nova ulaganja i nove kapacitete u turističkom segmentu. Sajam je otvorio ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, te je nakon otvorenja u kongresnom centru Sajma prezentirao Strategiju nautičkog turizma, koju bi Vlada RH trebala uskoro usvojiti. Strategijom je utvrđena granica nautičkih kapaciteta od 15 tisuća novih vezova u sljedećih deset godina, što će tražiti i usklađivenje planske dokumentacije gradova i općina, koji sada predviđaju preko 35 000 novih vezova.

  15.10.2008. 16:39h


Županijski Plavi cvijet Šibeniku za najuređeniji trg

U organizaciji Turističke zajednice Šibensko-kninske županije i ove godine je provedena akcija „Plavi cvijet“, te su, sukladno zaključku s 46. sjednice Skupštine županijske TZ dodijeljene nagrade za najuređeniji grad, općinu i mjesto, te u 11 pojedinačnih kategorija. Priznanja su dobitnicima uručili predsjednik TZ Šibensko-kninske županije, šibensko-kninski župan Goran Pauk i direktor Ureda TZ Šibensko-kninske županije Šime Vlašić. Tako su u kategoriji najuređeniji grad Vodice zauzele 1.mjesto, Šibenik 2. mjesto, dok je Skradin bio 3. Kao najuređenija općina 1.mjestom se okitila Općina Primošten koja je dobila isto priznanje i na državnoj razini.

  14.10.2008. 12:31h


U Solarisu otvoreno savjetovanje o Facility Managementu

Jutros je u Solarisu otvoreno 1. Savjetovanje za Facility Management, čije sudionike je pozdravila gradonačelnica Nedjeljka Klarić. Zaželjevši im dobrodošlicu u Šibeniku, gradonačelnica je pozdravila odluku Hrvatskog društva održavatelja o sazivanju prvog savjetovanja s obzirom na sve veće izazove koji se postavljaju u svezi ove discipline u Republici Hrvatskoj, kao i na činjenicu da se profesija Facility Managera vrlo dinamično razvija u svijetu. Razvoj tehnologije i vještina poslovnog upravljanja omogućile su jasno strukturiranje FM-a kao zasebne profesije s jasno definiranim kompetencijama.

  14.10.2008. 10:30h