Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Otvorena nova škola na Tromilji

Danas je na šibenskoj Tromilji, u nazočnosti gradonačelnice Nede Klarć, župana šibensko-kninskog Gorana Pauka i državne tajnice za osnovno školstvo Dijane Vican, svečano otvorena nova osnovna škola, kao područna škola OŠ Jurja Dalmatinca. Školu su, nakon blagoslova mjesnog župnika, presijecanjem vrpce otvorili učenici Iva i Jakov. U prigodnom programu sudjelovali su učenici matične škole-OŠ Jurja Dalmatinca, nakon čega su uzvanici, roditelji i učenici obišli školu. Gradonačelnica Klarić je izrazila zadovoljstvo što novu školu na Tromilji otvaramo u dječjem tjednu, koji se kao takav obilježava već 55.godinu diljem svijeta, pa tako i u našoj zemlji.

  09.10.2008. 13:31h


Susretom gradonačelnice i šibenskih osnovaca obilježen Dječji tjedan

U organizaciji Društva naša djeca Šibenik, a u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Savezom društava naša djeca Hrvatske i ove godine obilježen je Dječji tjedan. Djeca iz šibenskih osnovnih škola s područja Grada Šibenika, zajedno s predsjednicom Društva prof. Mirom Jušić, posjetila su jutros gradonačelnicu Nedjeljku Klarić, kako bi s njom porazgovarati o „dječjim temama“ i prenijeli joj dječje želje.Djeca su čitala svoje želje „Da sam ja gradonačelnik“ i, među ostalim, zatražila od gradonačelnice biciklističke staze, više prostora za igru, više cvijeća i zelenila u gradu, prostor za rolanje, skate-park.

  09.10.2008. 10:46h


Položeni vijenci u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske

U povodu obilježavanja 8.listopada-Dana neovisnosti Republike Hrvatske zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Jukić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika Ivica Poljičak položili su vijence i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata kod središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Pored izaslanstva Grada Šibenika vijence su položili i predstavnici Šibensko-kninske županije, Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije, vojske Hrvatske ratne mornarice i predstavnici političkih stranaka.

  07.10.2008. 11:45h


Dan ružičaste vrpce obilježen i u Šibeniku

Jutros su, na Trgu Republike Hrvatske, članice Lige za borbu protiv raka Šibensko-kninske županije obilježile Dan ružičaste vrpce. U akciji su ime se pridružili i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić ujedno i predsjednica Udruge, zatim saborski zastupnik Ante Kulušić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk i župnik katedrale sv. Jakova don Krešimir Mateša. Cilj akcije je edukativnim materijalima o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke pomoći svima nama. Već devetu godinu Europa Donna Hrvatska i Hrvatsko senološko društvo organiziraju akciju „Dan ružičaste vrpce“ trudeći se animirati i mnogobrojne sponzore.

  04.10.2008. 13:15h


Jutros u Bassanu otvoreni susreti gradova prijatelja

Nakon desetosatnog putovanja izaslanstvo Grada Šibenika doputovalo je sinoć u Bassano del Grappa, te su šibenski gimnazijalci, koji će sudjelovati na susretima gradova prijatelja, smješteni su u hostel. Program susreta započeo je jutros činom potvđivanja prijateljstva gradova Bassana, Mühlackera i Voirona, kojem su nazočil i predstavnici Herforda i Šibenika. Prigodnim govorom obratio se i dogradonačelnik Ninić te naglasio kako središte ovih susreta moraju biti mladi ljudi; njihova spremnost da prihvaćaju „novo i razlličito“, kao i njihova otvorenost prema drugim europskim kulturama.

  04.10.2008. 13:00h


Obilježen Svjetski dan učitelja

U povodu 5. listopada-Svjetskog dana učitelja danas je u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika održano primanje za ravnatelje škola i nastavnike s područja Šibensko-kninske županije. Nazočne je u ime predstavnika učitelja Šibensko-kninske županije pozdravio ravnatelj Osnovne škole Fausta Vrančića Tomislav Crnogaća, dok su čestitke u ime Grada i Županije uputili dogradonačelnik Tomislav Jukić i dožupan Ante Tanfara. Naglašeno je kako današnje društvo mora težiti ka kvalitetnom obrazovanju učitelja, s mogućnošću njihovog profesionalnog usavršavanja, jer društvo znanja i informacijske tehnologije od njih zahtijevaju da te nove tehnologije usvoje i primjene u svom radu.

  03.10.2008. 13:05h


Šibensko izaslanstvo otputovalo na trojne susrete u Bassano del Grappa

Izaslanstvo Grada Šibenika, predvođeno zamjenikom gradonačelnice Tomislavom Ninićem, otputovalo je danas u talijanski grad Bassano del Grappa kako bi sudjelovalo na Trojnim susretima gradova prijatelja. Pored službenog izaslanstva na susret gradova prijatelja otišla je i grupa od 30 učenika Gimnazije Antuna Vrančića. koji će sudjelovati na sportskim i drugim aktivnostima zajedno s mladima iz ostalih prijateljskih gradova: Voirona (Francuska), Herforda (Njemačka), Muhlachera (Njemačka), te domaćina Bassana del Grappa (Italija). U glazbenom dijelu predviđenog trodnevnog programa izmjenjivat će se glazbene grupe, a grad Šibenik predstavljat će grupa 6SixPack Production. Programom se predviđa i sudjelovanje na okruglim stolovima i raspravama o temama:

  03.10.2008. 09:27h


Primanje za članove Scwimmcluba Herford

Zamjenik gradonačelnice Šibenika Tomislav Ninić primio je danas u Gradskoj vijećnici članove i trenere Plivačkog kluba Herford iz prijateljskog okruga Herford, koji su u posjetu našem gradu i županiji, te predstavnike plivačkih klubova «Šibenik» i «More» iz Šibenika kao njihove domaćine. Predstavnik Schwimmcluba Herford zahvalio je predsjednicima šibenskih plivačkih klubova PK More Rikardu Marenziju i PK Šibenik Ivanu Milinu na ustupljenim „prugama“ za treniranje za njihove plivače. Također su izrazili zadovoljstvo uvjetima koje šibenski bazen pruža sportašima, posebice plivačima, te pozvali oba šibenska plivačka kluba na međunarodno plivačko natjecanje što će se u svibnju 2009. održati u Herfordu.

  02.10.2008. 12:10h


U Solarisu seminar i sastanak NATO Odbora za civilnu zaštitu

Danas se u hotelskom naselju „Solaris“, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske, održava seminar i plenarni sastanak NATO Odbora za civilnu zaštitu. U radu sudjeluje 130 predstavnika 35 država članica NATO-a i Partnerstva za mir, te Ujedinjenih Arapskih Emirata i Afganistana. Skup su pozdravili i zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić i zamjenik župana Ante Tanfara. Dogradonačelnik Ninić je sudionicima sastanka zaželio dobrodošlicu u Šibenik, te naglasio kako je civilna komponenta NATO-vog djelovanja upravo važna za lokalnu zajednicu jer se bavi pitanjem zaštite civilnog sektora ne samo u slučaju ratnih djelovanja već i za katastrofa, kao što su poplave, požari i dr.

  01.10.2008. 10:42h


Procesjia i misa u slavu šibenskog zaštitnika sv. Mihovila

U povodu Dana Grada Šibenika, a u spomen na hrvatske branitelje, jutros su izaslanstva Grada, Županije, Policijske uprave Šibensko-kninske, Hrvatske vojske, Udruge roditelja i Udruge udovica poginulih branitelja iz Domovinskog rata, HVIDRE, te političkih stranaka, položila vijence i zapalila svijeće na središnjem križu na gradskom groblju Kvanj, te na Spomeniku braniteljima iz Domovinskog rata na Bladekinu. Gradonačelnica Klarić i zamjenici Jukić i Ninić sudjelovali su i u procesiji ulicama grada, te na svečanom misnom slavlju na trgu ispred katedrale. Misno slavlje, u koncelebraciji s ocem Biskupom Antom Ivasom i ostalim (nad)biskupima Splitsko – makarske metropolije, predvodio je nadbiskup zadarski mons. Ivan Prenđa.

  29.09.2008. 18:49h