Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Sinoć izvedena prva ovosezonska premijera u produkciji Šibenskog kazališta

Mjuzikl Fantazija, prva ovosezonska premijera u produkciji Šibenskog kazališta, izvedena je sinoć u šibenskom teatru. Autorica predstave je Marijana Nola, redateljica Nina Kleflin, dok su autori glazbe Nera Stipičević i Saša Miočić.Marijana Nola transponirala je Shawova ‘Pigmaliona’ u domaći mjuzikl o stranputicama slave, koje autorica glazbe i glavna glumica dobro poznaje iz prve ruke. Motive drame Pigmalion Georgea Bernarda Shawa, Marijana Nola 2004. odlučila je lokalizirati i pretočiti u libreto za mjuzikl Fantazija.

  11.09.2008. 11:35h


Najavljena 17.obljetnica spomendana rujanskog rata

Na danas održanoj konferenciji za novinare u prigodi 17. Obljetnice spomendana rujanskog rata, kojoj su nazočili gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, te pedstavnici udruga proizašlih iz domovinskog rata s područja naše županije, predstavljen je program obilježavanja koji počinje već 14. rujna košarkaškim turnirom u Vodicama „Srcem kontra čelika“. Župan Pauk je naglasio kako će ovogodišnji Dani ponosa i slave biti obilježeni dostojanstveno, te kako je dogovoreno da se veće i opsežnije proslave organiziraju za tzv. „okrugle obljetnice“ (20., 25. i dr.).

  10.09.2008. 14:30h


U povodu praizvedbe mjuzikla Fantazija ministar Biškupić uputio čestitku gradonačelnici

U povodu praizvedbe mjuzikla „Fantazija“ u izvedbi ansambla Šibenskog kazališta ministar kulture Božo Biškupić uputio je čestitku gradonačelnici Nedjeljki Klarić. Tekst čestitke objavljujemo u cijelosti:

Poštovana gradonačelnice, povodom praizvedbe mjuzikla „Fantazija“ nagrađivane autorice Marijane Nole u režiji Nine Kleflin, a u izvedbi ansambla Šibenskoga kazališta, primite moje iskrene čestitke.

  10.09.2008. 09:18h


Jadranska banka generalni pokrovitelj Adriatic Boat Showa

Jadranska Banka d.d. i “Adriatic Boat Show” s potpisali su sporazum o generalnom pokroviteljstvu Jadranske Banke d.d. nad 1. međunarodnim šibenskim sajmom nautike “Adriatic Boat Show”. Od strane Jadranske Banke potpisivanju je bila prisutna Marija Trlaja, član Uprave a od strane “Adriatic Boat Show-a”, Goran Prgin, generalni direktor sajma, Ivana Prgin, direktorica sajma, Nikola Krasić, direktor marketinga, te Ivan Soža, kordinator projekta.Generalno pokroviteljstvo Jadranske Banke je bio logičan slijed događanja budući je i do sada Jadranska Banka pratila i podržavala sve projekte Nautičkog Centra Prgin.

  09.09.2008. 12:00h


Dogradonačelnik Ninić položio vijenac na grob Fausta Vrančića

Program obilježavanja Dana Fausta Vrančića nastavljen je danas u poslijepodnevnim satima posjetom ljetnikovcu i muzeju Fausta Vrančića u Prvić Luci. U crkvi u Prvić Luci, nakon prigodnih riječi Milivoja Zenića, ravnatelja Gradske knjižnice Jurja Šižgorića, pročitano je i pismo u kojem stoji kako je Faust Vrančić izrazio želju da bude pokopan upravo u Prvić Luci. Otac biskup msr. Ante Ivas govorio je o Faustu Vrančiću kao iznimnom humanistu, piscu, konstruktoru, ali i duhovnoj osobi, domljubu, koji zaslužuje biti slavljen ne samo u Šibeniku i Hrvatskoj, već i u europskim razmjerima. Zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić položio je vijenac na grob Fausta Vrančića na nedavno obnovljenoj nadgrobnoj ploči. Nakon blagoslova Oca biskupa, gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev položila je kamen temeljac na budući spomen-park Fausta Vrančića

  05.09.2008. 20:13h


Predstavljanje slikovnice Faust-leteći čovjek

U sklopu Dana Fausta Vrančića jutros je u Ulici sv. Nikole u rodnoj kući Fausta Vrančića predstavljena slikovnica „Faust-leteći čovjek“, u izdanju Gradske knjižnice Jurja Šižgorića. Knjigu je uvodno predstavio ravnatelj knjžnice Milivoj Zenić, a zatim je Pavle Roca, ravnatelj Galerije sv. Krševana, govorio o dosad iznimno bogatom radu Zdenke Bilušić, voditeljice Centra za vizualnu kulturu Gradske knjižnice Jurja Šižgorića. Prof. Bilušić se zahvalila svima koji su podržali ovaj projekt, a posebice djeci koja su sudjelovala u stvaranju slikovnice

  05.09.2008. 10:52h


Srebrni olimpijac Filip Ude u Solarisu

Nositelj srebrnog olimpijskog odličja gimnastičar Filip Ude dugogodišnji je gost hotelskog naselja Solaris u kojem i ovih dana provodi svoj odmor. Danas se s njim susrela gradonačelnica Neda Klarić te mu u ime građana Grada Šibenika čestitala na velikom sportskom i životnom uspjehu. Direktor hotelskog naselja „Solaris“ Goran Zrilić izrazio je zadovoljstvo što je Filip nakon osvajanja olimpijskog odličja odlučio svoj odmor provesti u Solarisu, te mu poželio ugodan boravak. Gradonačelnica je Filipu uručila i prigodni dar: šibensku kapu i kameni odljev šibenske katedrale. Filip je zahvalio gradonačelnici i g. Zriliću na čestitkama, te vrlo skromno pričao o svom putu do srebrnog olimpijskog odličja.

  03.09.2008. 14:39h


Vlada odobrila Gradu Šibeniku sredstva za isplatu naknade štete obiteljima stradalih vatrogasaca

Vlada Republike Hrvatske je na svojoj sjednici od 28. kolovoza 2008. donijela Rješenje o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2008. godinu, kojim se gradovima Šibeniku i Vodicama, te Općini Tisno odobrava iznos od 8.121.798,61 kuna za financijsku pomoć radi isplate naknade štete obiteljima stradalih vatrogasaca na oto Kornat i to: Gradu Šibeniku i Javnoj vatrogasnoj postrojbi 3.00.202,61 kuna, Gradu Vodice i DVD Vodice 2.971.216,50 kuna i Općini Tisno i DVD Tisno 2.149.397,50 kuna.

  03.09.2008. 12:04h


Potpisan zapisnik o primopredaji otoka Obonjana

Danas je u Uredu gradonačelnice potpisan Zapisnik o primopredaji otoka Obonjana, odnosno nekretnina i pokretnina na otoku, a kojeg su, u nazočnosti v.d. direktorice Otoka mladosti Ksenije Slavice, potpisali ovlašteni predstavnik Grada Šibenika Tihomir Paškov i ovlašteni predstavnik društva Obonjan Rivijera d.d. Milan Arnautović. Gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić i Dragan Lazukić, regionalni direktor Orco Grupe za JI Europu, potpisali su 20. ožujka 2008. Ugovor o realizaciji projekta „Obonjan Rivijera“, jednog od najvažnijih projekata u turizmu na šibenskom području kojim će otok Obonjan postati novo poželjno odredište na turističkoj karti Hrvatske.

  02.09.2008. 15:17h


Gradonačelnica primila ansambl mjuzikla Fantazija

Gradonačelnica Neda Klarić sa suradnicima primila je danas u Gradskoj vijećnici glumački ansambl, autorsko-režijsku i tehničku ekipu, kao i sve ostale sudionike koji su angažirani na mjuziklu «Fantazija» redateljice Nine Kleflin. Nakon uvodnih riječi ravnatelja Šibenskog kazališta Dragana Zlatovića, koji je predstavio sve nazočne članove ansambla, gradonačelnica Klarić izrazila je zadovoljstvo što se ovim projektom na hrvatsku kazališnu scenu vraća profesionalni ansambl Šibenskog kazališta, a premijerna izvedba bit će 10. rujna 2008. god. u Šibenskom kazalištu.

  02.09.2008. 14:46h