Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Dogradonačelnik Ninić najavio Dane Fausta Vrančića i 4. Sajam u srednjevjekovnom Šibeniku

Zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić održao je danas u foajeu Šibenskog kazališta konferenciju za novinare na temu: „Rujan-mjesec šibenske povijesti“, kojom je najavio Dane Fausta Vrančića i Sajam u srednjevjekovnom Šibeniku. Dani Fausta Vrančića započinju 2.rujna u 19h otvorenjem koje će započeti skokovima padobranskog RED BULL tima na šibenskoj Poljani. Uz otvorenje izložbi inovacija i likovnih i literarnih radova, te predavanja, u petak 5.rujna bit će položen kamen-temeljac za gradnju parka koji će nositi ime Fausta Vrančića. Dogradonačelnik Ninić najavio je i ovogodišnje izdanje 4. Sajma u srednjevjekovnom Šibeniku koji će kao trodnevna manifestacija trajati 19.-21. rujna 2008.

  01.09.2008. 13:32h


U Šibeniku počela s radom Katolička osnovna škola u sklopu Katoličkog centra sv. Mihovil

Jutros je Šibeniku, u krugu nekadašnje vojarne Bribirskih knezova, pod motom „Neka danas bude radost“, započela s radom Katolička osnovna škola u sklopu Katoličkog centra sv. Mihovil. U nazočnosti učenika (dva prva i jedan drugi razred) i njihovih roditelja, zatim nastavnika na čelu s ravnateljicom, sestrom Mandicom Starčević, gradonačelnice Grada Šibenika Nede Klarić, župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka, pripadnika HV-a, te brojnih svećenika, msr Ante Ivas, biskup šibenski, prigodnim obraćanjem, te blagoslovom, otvorio školu. Otac biskup zahvalio je svima koji su mu pomogli u realizaciji ovog iznimnog projekta, čime je Šibenik posato prvi grad u Hrvatskoj s katoličkom školom.

  01.09.2008. 12:45h


U šibenskim osnovnim školama 411 prvašića

Danas je u osam šibenskih matičnih osnovnih škola i četrnaest područnih započela nastava u školskoj godini 2008/2009. Svoj prvi školski dan pohodit će i 411 prvoškolaca, kojima je gradonačelnica Klarić, putem medija, odaslala čestitku te im poželjela uspjeha na pragu novog životnog razdoblja. Također je i apelirala na vozače i sudionike u prometu da ovih dana posebnu pozornost usmjere na đake, a među njima posebice na one najmanje. Grad Šibenik je i uoči ove školske godine obnovio prometnu signalizaciju (horizontalnu i vertikalnu) na nerazvrstanim cestama, a posebno uz osnovne škole kako bi preventivno utjecao i povećao sigurnost pješaka u prometu s ciljem zaštite najmlađih sudionika.

  01.09.2008. 10:20h


Gradonačelnica i zamjenici položili vijence na mjestu stradavanja vatrogasaca na otoku Kornat

U povodu prve godišnjice stradavanja vatrogasaca na otoku Kornat , gradonačelnica Neda Klarić i zamjenici gradonačelnice Ninić i Jukić, sudjelovali su na svetoj misi u crkvi Gospe od Tarca na otoku Kornat, nakon koje su, zajedno s obiteljima poginulih vatrogasaca, položili vijence na mejstu stradavanja. Vijence su položila i izaslanstva Hrvatskog sabora, Ureda Predsjednika Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske, te Vatrogasne zajednice Republike Hrvatske, kao i vatrogasnih postrojbi diljem Hrvatske.

  30.08.2008. 09:14h


Gradonačelnica otkrila spomen-ploču u sjećanje na stradale šibenske vatrogasce

U nazočnosti obitelji poginulih vatrogasaca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika- Ivice Crvelina, Dina Klarića, Marinka Kneževića i Ivana Marinovića, te brojnih pripadnika vatrogasnih postrojbi diljem Hrvatske na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Jurinom, gradonačelnica Neda Klarić otkrila je spomen-ploču u sjećanje na stradale šibenske vatrogasce. Spomen-ploča postavljena je ispred zgrade Vatrogasnog doma, uz lik sv. Florijana-zaštitnika vatrogasaca, a imena četvorice vatrogasaca uklesana su na ploči koja je položena na kamen donesen s mjesta stradavanja s otoka Kornat.

  30.08.2008. 08:54h


Godina dana od kornatske tragedije

U akciji gašenja požara na otoku Kornat prije godinu dana,točnije 30. kolovoza, dogodila se najveća tragedija u hrvatskom vatrogastvu, ali i najveća tragedija u Hrvatskoj u mirnodopsko vrijeme. Toga kobnog dana u poslijepodnevnim satima život su izgubili Ivica i njegov sin Ante Crvelin, Hrvoje Strikoman, Gabrijel Skočić, Dino Klarić i Marko Stančić. Nekoliko dana kasnije, od posljedica zadobivenih opeklinama, u bolnicama u Zagrebu i Splitu preminuli su Tomislav Crvelin, Marinko Knežević, Ivan Marinović, Josip Lučić i Karlo Ševerdija, a 16. rujna, kao dvanaesta žrtva kornatske tragedije, ozljedama je podlegao Ante Juričev-Mikulin.

  29.08.2008. 11:57h


Dogradonačelnici Ninić i Jukić čestitali zlatnim šibenskim kadetima

Zamjenici gradonačelnice Tomislav Ninić i Tomislav Jukić primili su danas sudionike Svjetskog prvenstva u vaterpolu za kadete (igrači rođeni 1993. i 1994. godine), što se održalo u Obrenovcu, Srbija. Hrvatska kadetska reprezentacija, pod vodstvom trenera Šibenik-NCP-a Denisa Šupe i uz sudjelovanje šibenskih vaterpolista Domagoja i Jakova Belamarića, te Denija Šarića, osvojila je zlatnu medalju pobjedivši u finalu mađarsku reprezentaciju s čak 10 golova razlike. G. Ninić je čestitao šibenskim reprezentativcima i treneru na ovom iznimnom uspjehu, te izrazio nadu da će možda već idućeg ljeta njih trojica braniti boje Hrvatske i na Svjetskom juniorskom prvenstvu što će se održati u Šibeniku i Splitu.

  28.08.2008. 11:57h


Herfordska udruga Walking und Freizeitsport u Šibeniku

Zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić sa suradnicima primio je danas u Gradskoj vijećnici 30 članova udruge «Walking und Freizeitsport» iz prijateljskog okruga Herford. Herfordskoj udruzi domaćin je Hrvatsko planinarsko društvo «Kamenar» iz Šibenika s kojima ih veže dugogodišnja suradnja. Dogradonačelnik Ninić im je zaželio dobrodošlicu u Šibenik, grad bogate kulturne i povijesne baštine, te ih pozvao da ga upravo pješačenjem dobro upoznaju, kao i njegovu prelijepu okolinu.

  27.08.2008. 12:53h


U Solarisu otvoreni Susreti djece hrvatskih branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor , kao pokroviteljica, otvorila je danas u šibenkom hotelskom naselju „Solaris“ «Susrete djece hrvatskih branitelja». Uz potpredsjednicu Kosor, susrete djece pozdravila je gradonačelnica Neda Klarić i zamjenik župana Ante Tanfara. Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo ali i ponos što grad Šibenik već tradicionalno ugošćuje djecu hrvatskih branitelja i time pokazuje vječnu zahvalnost Šibenika i Šibenčana svim hrvatskim braniteljima.

  26.08.2008. 12:39h


Obnova prometne signalizacije na području grada Šibenika uoči početka školske 2008./09. godine

Grad Šibenik je uoči početka nove školske 2008./09. god.započeo obnavljati prometnu signalizaciju (horizontalnu i vertikalnu) na nerazvrstanim cestama pod upravljanjem gradske uprave, a posebno uz osnovne škole kako bi preventivno utjecali i povećali sigurnost pješaka u prometu s ciljem zaštite najmlađih sudionika – učenika, koji ove školske godine kreću u prvi razred osnovne škole.

  22.08.2008. 15:21h