Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Ministarstvo turizma ugovorom podržalo projekt 1. Međunarodnog nautičkog sajma Adriatic Boat Show

Ministarstvo turizma potpisalo je Ugovor o pokroviteljstvu 1. Međunarodnog nautičkog sajma ""Adriatic Boat Show” – Šibenik koji organizira Nautički Centar Prgin, a koji će se održati od 15. – 19. listopada 2008. god. u Šibeniku. Ovim ugovorom Ministarstvo će podržati projekt 1. Šibenskog međunarodnog nautičkog sajma prvenstveno kroz promotivne aktivnosti.

  19.08.2008. 09:30h


Započeo pokus mjuzikla ""Fantazija"" u Šibenskom kazalištu

„Fantazija (iz Sitnog Polja)“ dramaturginje Marijane Nola, naziv je mjuzikla kojim se na hrvatsku kazališnu scenu vratio profesionalni ansambl Šibenskog kazališta.
Prvi čitalački pokusi počeli  su danas okupljanjem  cijelog ansambla u foajeu Šibenskog kazališta.
U mjuziklu koji je nastao adaptacijom „Pigmaliona“ Bernarda Shawa glume: Vedran Mlikota, Frane Perišin, Nera Stipčevič, Franka Klarić, Branimir Bubica, Sanja Toth, Mate Gulin, Jasminka Antić i Jere Svračak.

  07.08.2008. 15:47h


I. Smotra bodulskom folklora, pisme i poezije

U organizaciji Udruge Bodulska pripetavanja MO Prvić Luka održat će se
I. SMOTRA BODULSKOG FOLKLORA, PISME I POEZIJE
 u petak 8. kolovoza 2008. god. u 21,00 sat u Prvić Luci.

  07.08.2008. 15:46h


Gradonačelnica položila vijence

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić i zamjenici Tomislav Ninić i Tomislav Jukić položili su  vijence i zapalili svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Vijence su položili kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.

  04.08.2008. 13:08h


Na sceni ponovo profesonalni ansambl Šibenskog kazališta

„Fantazija (iz Sitnog Polja)“ dramaturginje Marijane Nola, naziv je mjuzikla kojim se na hrvatsku kazališnu scenu vraća profesionalni ansambl Šibenskog kazališta. Prvi čitalački pokusi počinju u četvrtak,7.kolovoza kada će se na okupu prvi puta naći cijeli ansambl s glumačkim pojačanjima iz Zagreba,Splita,Dubrovnika i Osijeka. U mjuziklu koji je nastao adaptacijom „Pigmaliona“ Bernarda Shawa glume Vedran Mlikota, Frane Perišin, Nera Stipčevič, Franka Klarić, Braninir Bubica, Sanja Toth, Mate Gulin, Jasminka Antić i Jere Svračak. Autor glazbe je Saša Miočić koju će uživo izvoditi band „Orange“, scenograf je Vedran Ivanković, kostimograf Sara Lovrić.

  01.08.2008. 08:07h


Gradsko vijeće održalo 21. sjednicu

Gradsko vijeće održalo je jutros 21. sjednicu, na kojoj su pod 1.točkom usvojene V Izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana Grada Šibenika, o kojima je bilo riječi u više navrata. Kako je pojasnila predstavnica izrađivača plana URBING i Zagreba Liljana Doležal, riječ je o izmjenama i dopunama koje se odnose na smještaj obrazovnih ustanova (Katolička osnovna škola), županijske bolnice i vatrogasnog centra unutar planiranog sportsko-rekreacijskog kompleksa na području ex vojarne Bribirskih knezova. Pored toga, na području ex vojarne Kosa, gdje je danas smješten Poduzetnički inkubator, predviđa se smještaj inovacijskog centra.

  31.07.2008. 14:33h


Plesna radionica Dance wicked ušla u drugi tjedan rada

U organizaciji Scenske udruge Leona Šibenik i Pancake recordings iz Londona, u Šibeniku je i ove godine organizirana plesna radionica Dance wicked, koja je ušla i u svoj drugi tjedan rada. Radionici se u ovom drugom tjednu priključila i poznata engleska koreografkinje Katie P., B-girl,koja je surađivala i plesala u najpoznatijim modernim kazališnim hip-hop i urbanim kućama. Polaznici su podijeljeni po dobnim skupinama: I grupa: 9,00 – 10,00 (I. – III. razreda OŠ), II grupa: 10,15 – 11,15 (IV.,V i VI. razred OŠ) te III grupa: 11,30 – 12,30 (VII.,VIII. r., srednjoškolci i stariji) Radionica traje do petka, 1.kolovoza 2008. kada će polaznici pripremiti showcase na trgu ispred Krešimirovog doma s početkom u 19,30 sati.

  31.07.2008. 14:20h


28 novih ponuda za kupnju zemljišta na Gospodarskoj zoni Podi

Na natječaj za prodaju građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone «Podi», u okviru dijela prve prostorne cjeline određene Urbanističkim planom uređenja, a radi izgradnje gospodarsko – poslovnih i gospodarsko – proizvodnih sadržaja, pristiglo je ukupno 28 ponuda. Kako je natječaj raspisan za 33 parcele, još ih je 7 ostalo „slobodnih“, što je konstatiralo Povjerenstvo koje je jučer otvorilo ponude. Natječaj je bio raspisan 20. svibnja 2008. i bio otvoren do 25. srpnja 2008. (60 dana) Povjerenstvo će pregledati sve pristigle ponude i uputiti prijedlog za prodaju zemljišta Gradskom poglavarstvu.

  31.07.2008. 08:13h


Gradonačelnica primila izrađivače šibenske kape

U povodu uvrštenja šibenske kape u Registar zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, što je i pretpostavka za daljnje aktivnosti na dobivanju UNESCO-ove zaštite, gradonačelnica Neda Klarić i zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić primili su danas izrađivače šibenske kape, kao i udruge i obrte koji se bave izradom nošnji šibenskog i drniškog kraja; atelier VENEL, obrt „Lipa“, Udruga „Žena“ iz Drniša, sestra Fortunata iz reda Benediktinki te obitelj Stoić s Gorice. Gradonačelnica je zahvalila svima što su svojim radom, voljom i ljubavlju prema šibenskoj tradiciji omogućili da i taj dio vrijedne i bogate šibenske povijesti ostane zapisan, Muzeju grada Šibenika, a posebice ravnatelju g. Gojku Lambaši i mr. Jadranu Kali što su svojim znanjem i radom dali potporu projektu koji je ujedinio sve poklonike Šibenika i šibenske kape

  30.07.2008. 14:39h


Svečano otvoren preuređeni lokalitet 4 bunara

U povodu završetka radova na rekonstrukciji „4 bunara“, sinoć je na tom povijesnom lokalitetu, u nazočnosti brojnih posjetitelja, održana prigodna svečanost. Uz zvuke Šibenske narodne glazbe na plato 4 bunara ušla je Šibenska gradska straža u pratnji Udruge Sokolari, koji su bili obučeni u srednjevjekovne odore. Zapovjednik Gradske straže Joško Babačić pozvao je šibensku gradonačelnicu da se obrati prigodnim slovom. Gradonačelnica Klarić pozdravila je nazočne na platou 4 bunara koji je nekada predstavljao glavni vodoopskrbni sustav grada Šibenika, a danas predstavlja još jednu kulturno-povijesnu atrakciju starog grada.

  29.07.2008. 09:22h