Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Brod knjižara i Brod ljepote u Šibeniku

U zajedničkoj organizaciji Turističke zajednice grada Šibenika, Grada Šibenika i Udruženja obrtnika Šibenik, danas će Šibenik biti domaćin BRODU LJEPOTE i BRODU KNJIŽARI. BROD KNJIŽARA je uplovio u jutarnjima satima, te će svojim bogatim programom ponuditi Šibenčanima i njihovima gostima cjelodnevnu zabavu, a koji će večernjim programom u 22.00 sata završiti nastupom grupe BELFAST FOOD. U 20.00 sati svoj program će ponuditi i BROD LJEPOTE, koji ove godine slavi 15 godišnjicu obilaska Jadrana. Cjelokupni događaj će uveličati predstavnici iz Udruženja obrtnika Šibenik koji će svojim proizvodima predstaviti tradiciju Šibenika.

  28.07.2008. 15:11h


Gradonačelnica čestitala Streetball ekipi Klesari Kebo na dosadašnjim uspjesima

Jutros je gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić primila Streetball ekipu „Klesari Kebo”, koja je na državnoj razini 2003.,2005.,2007., osvojila 1.mjesto, te 2004.,2008. 2.mjesto. Ekipa je i na međunarodnom nivou postigla zapažene rezultate: 1996. Milano –juniorsko prvenstvo svijeta 6.mjesto 2003. Međunarodni turnir na Bolu –Neslužbeni prvaci Europe 2003. Caorle Italija – 3. mjesto na prvenstvu svijeta 2004. Isti turnir- 2. mjesto 2005. Caorle –Italije- 3. mjesto na prvenstvu svijeta Za „klesare“ su nastupali ili još nastupaju: Milivoj Berač, Branimir Blažević, Roland Labor, Stipe Pivac, Damir Grbić, Krešimir Baranović, Josaip Šarin,Antonio Šimac, Božo Petričević

  25.07.2008. 11:20h


Glavni vatrogasni zapovjednik Jurin s dožupanom Šimuncem i gradonačelnicom Klarić

U svezi provedbe Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku za 2008.godinu, glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko, županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika Volimi Milošević, tajnik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Jordan Žaja i pročelnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Milovan Kević, razgovarali su danas sa zamjenikom župana Šibensko-kninske županije Željkom Šimuncem i gradonačelnicom Grada Šibenika Nedjeljkom Klarić.

  24.07.2008. 14:47h


Održana 102. sjednica Gradskog poglavarstva

Izvješćem o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja i poslovanja Grada Šibenika za 2007. godinu, koje je prezentirala pročelnica za financije Ksenija Slavica, zaposčela je današnja 102.sjednica Gradskog poglavarstva. Naime, prema mišljenju Državnog ureda za reviziju nalaz je uredan, bez većih primjedbi osim nekih tehničkih pojedinosti. Proračun je donesen u skladu sa zakonskim propisima, te ono što je za istaći a to je da nema nenamjenskog trošenja sredstava kao niti kršenja zakona. Pod 2.točkom raspravljano je Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Šibenika za prvo polugodište 2008.

  24.07.2008. 11:08h


Šibenik čestitao Perici Bukiću na velikom priznanju

U povodu ulaska Perice Bukića u Kuću slavnih vodenih sportova sinoć je u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika, u nazočnosti predstavnika političkog života, brojnih sportaša prvenstveno vaterpolista, vaterpolo sudaca, trenera, kao i gospodarstvenika, održana prigodna svečanost. Nakon prikazivanja 4-minutnog filma o sporstkom putu Perice Bukića, koji je reproduciran na svečanosti u Malagi, gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić obratila se prigodnim riječima, te mu u ime Šibenčana čestitala na velikom priznanju u povodu ulaska u Kuću slavnih vodenih sportova, kojim je zajedno s biranim hrvatskim sportskim imenima postao dio ugledne vodeno-sportske obitelji.

  24.07.2008. 08:43h


Šibenska kapa dobila status nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske

Ministar kulture Republike Hrvatske mr.sc. Božo Biškupić donio je Rješenje kojim umijeće izrade šibenske kape stječe status nematerijalnog kulturnog dobra, te je kao takvo upisano u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske-Listu zaštićenih kulturnih dobara. Kako stoji u obrazloženju Rješenja, umijeće izrade šibenske kape je tradicijski kulturno-antropološki fenomen duboko ukorijenjen u povijesni kulturni identitet jadransko-dinarskog kulturološkog okružja čiji korijeni sežu u prapovijesno doba, do ilirske/japodske kape koja se izrađuje, uz manje promjene, sve do danas.

  22.07.2008. 12:00h


Počela s radom Plesna radionica Dance wicked

Već drugu godinu za redom Scenska udruga Leona & Pancake recordings London provode projekt međunarodne plesne radionice ""Dance Wicked"",pod vodstvom koreografkinja iz Londona Vesne Grandeš i Katie P. Katie P. je engleska B-girl, koja je surađivala i plesala u najpoznatijim modernim kazališnim hip-hop i urbanim kućama. Radionica će trajati deset dana kao mix jazz i street stila,a Katie Pearson pokazat će osnove breakin and locking old skool stylea, poznatijeg kao break dance. Završnog dana, 1.kolovoza, na trgu ispred Krešimirovog doma održat će se predstava (showcase) s polaznicima.

  22.07.2008. 08:38h


Sutra na Krapnju počinju treća Bodulska pripetavanja

Sutra na Krapnju počinju treća Bodulska pripetavanja, čijem otvorenju će nazočiti zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić. Po prvi put će biti izvedena bodulska himna „More nas dili i spaja“ koju izvodi klapa Bonaca. Na pripetavanjima, koja će se osim na Krapnju održati i na Prviću, Zlarinu, Jadriji i zaključno 17. kolovoza na Kapriju, boduli će se nadmetati u balotama, kartama, potezanju konopa, malom nogometu, vaterpolu i plivanju. Na Zlarinu (25.srpnja) pripetavanja će biti popraćena festivalom Bodulske balade, a u Prvić Luci (8.kolovoza) održat će se Prva smotra bodulskog folklora.

  18.07.2008. 15:15h


Potpisan ugovor o sanaciji TEF-a vrijednosti 20 milijuna kuna

Danas su u Uredu gradonačelnice, u nazočnosti gradonačelnice Grada Šibenika Nedjeljke Klarić, te njenih zamjenika Tomislava Jukića i Tomislava Ninića, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo i direktor Tvornice elektroda i ferolegura Veselko Gulin potpisali Ugovor o zajmu za financiranje radova na sanaciji okoliša bivšeg TEF-a u Šibeniku. Sanacija će se izvesti temeljem Programa sanacije okoliša bivše Tvornice elektroda i ferolegura u Šibeniku, koji je izradila tvrtka APO d.o.o. iz Zagreba, a na koji je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva dalo suglasnost.

  17.07.2008. 13:23h


Održana 101.sjednica Gradskog poglavarstva-

Poglavarstvo je danas donijelo Zaključak o planskim smjernicama u postupku donošenja III. Izmjena i dopuna Prostornog plana Šibensko-kninske županije kako slijedi: U interesu povoljnog rješenja a ravnajući se, moguće, primjerom Rogoznice, preporuča se prioritetno obraditi turističku zona u dijelu otoka Žirja definirajući uvjete za ostanak do sada izgrađenih objekata. S obzirom na položaj gospodarske zone Lozovac (u neposrednom dodiru s prostorom Nacionalnog parka ""Krka"") i interes vlasnika da se zona prenamijeni u zonu turističko-ugostiteljske namjene potrebno je razmotriti tu mogućnost usprkos uvjetu iz Zakona da se nove zone mogu osnivati tek kada se ""potroše"" postojeće

  17.07.2008. 11:40h