Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnica odgovara na izjavu dr. Mihelčića u današnjem izdanju Večernjeg lista

U današnjem izdanju Večernjeg lista, od 15. srpnja 2008., u regionalnim novinama za područje Dalmacije, na stranici 5. u članku „Uzrok smrada u Šibeniku i okolici i dalje je nepoznat“, a kojeg potpisuje Antonija Mrša, u dijelu teksta u kojem se citiraju riječi dr. Gorana Mihelčića „...neki ljudi u gradskoj upravi prosuli su toliko laži i nebuloza posljednjih dana....Samo izmišljaju i prebacuju krivnju.“ naprosto nisu točne, čak neočekivane od čovjeka koji se, kao veliki stručnjak u području ekologije, trebao i sam uključiti u rješavanje problema Morinja, a ne samo nekonstruktivno napadati, te je gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić zatražila od urednika g. Ozrena Maršića objavljivanje ispravka kako slijedi:

  15.07.2008. 12:51h


Otvoren Zavičajni suvenirski kutak

Sinoć je, na inicijativu Udruženja obrtnika Šibenik, na šibenskoj rivi u blizini katedrale sv. Jakova, između skala katedrale i peškarije, otvoren Zavičajni suvenirski kutak. Brojne građane, kao i obrtnike-izlagače, pozdravio je zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, te tom prigodom zahvalio Udruženju obrtnika Šibenik na organizaciji ovog hvalevrijednog projekta, kojim se Šibenik dodatno promovira u turističkom smislu. Grad Šibenik odobrio je korištenje gradske površine za postavljanje ""Zavičajnog suvenirskog kutka"", a kutak se sastoji od pet jednoobraznih obrtničkih štandova čiji su vlasnici proizvođači izvornih suvenira.

  15.07.2008. 10:13h


U povodu Dana Veleučilišta u Šibeniku gradonačelnici Klarić i Gradu Šibeniku uručena priznanja

Na danas održanoj svečanosti obilježavanja Dana Veleučilišta u Šibeniku, uz brojne studente, nazočili su i zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, biskup šibenski msr Ante Ivas, dekan Veleučilišta u Šibeniku prof.dr. Marko Radačić, te brojni gosti: prorektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Bolanča, rektor Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc. Ante Uglešić, glasnogovornik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Božo Pavičin, dekan Veleučilišta u Kninu prof.dr.sc. Marko Jelić. Odlukom Vlade Republike Hrvatske, prije točno dvije godine, ustrojeno je šibensko veleučilište kojim činom su stvoreni uvjeti za za brži i kvalitetniji razvoj visokog školstva na području Grada Šibenika i cijele Šibensko-kninske županije.

  14.07.2008. 14:56h


Večeras otvaranje 15. Orguljaške ljetne škole

Pod pokroviteljstvom Biskupije šibenske večeras će u crkvi Sv. Križa u Docu biti svečano otvorena 15. Orguljaška ljetna škola. Nakon pozdravnih riječi predstavnika Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije i Biskupije šibenske, bit će održan prigodni koncert barokne glazbe, u izvedbi Dječjeg pjevačkog kvinteta „Horvat“ iz Svetog Jurja na Bregu (Jelena i Filip soprani, Marija i Monika alti, Benjamin kontaalt), Ivane Barišić na flauti, mezzosopranistice Nere Gojanović i Pavla Mašića na orguljama.

  14.07.2008. 10:33h


Otvoren Prvi festival klasične glazbe MUSICA APPASSIONATA i otkrivena bista Nevena Belamarića uz promociju njegovog CD-a

U subotu je u Šibenskom kazalištu, koncertom mezzosopranistice Dubravke Šeparović-Mušović, sopranistice Adele Golac-Rilović i pijanistice Lane Bradić, svečano otvoren prvi Festival klasične glazbe „Musica appassionata“. Ovaj izniman kulturni događaj , svojim su dolaskom uveličali predstavnici Grada i Županije , te osobe iz javnog života grada, kao i mnogobrojna publika. Organizator Festivala je Šibensko kazalište, a pokrovitelji su Grad Šibenik, Županija Šibensko-kninska, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Šibenska biskupija. Jučer je u Šibenskom kazalištu gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić otkrila bistu opernog pjevača, našeg sugrađanina, prerano preminulog, Nevena Belamarića.

  14.07.2008. 07:52h


Perica Bukić u Kući slavnih

Proslavljeni hrvatski vaterpolist Perica Bukić sinoćje u Malagi i službeno postao član Kuće slavnih u vodenim sportovima, što je počast koju su dosad od Hrvata primili samo Đurđica Bjedov, Zoran Janković, Zdravko Ćiro Kovačić i Ratko Rudić. Na za javnost zatvorenoj ceremoniji Europskog saveza vodenih sportova Perica Bukić je primio priznanje koje je jednoglasno podržalo svih 185 članova Odbora za imenovanje Kuće slavnih. Uz Bukića, u Kuću slavnih su primljeni i australska vaterpolistica Debbie Gibson, kao i talijanski filmski redatelj i pobjednik canneskog festivala Nanni Morretti, koji se u mladosti aktivno bavio vaterpolom, pa je dobio posebno priznanje koje je Kuća slavnih ranije uručivala i bivšem američkom predsjedniku Ronaldu Reaganu i glumici Esther Williams.

  13.07.2008. 12:00h


Biciklistićki maraton ŽIVOT JE LIJEP u Šibeniku

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić i direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Goran Bulat, dočekali su danas na šibenskoj Poljani biciklističkog maratonca Ratka Gvozdenovića, koji će u organizaciji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, a pod pokroviteljstvom Hrvatske radiotelevizije, u 29 dana obići čitavu Hrvatsku i dio Slovenije, kako bi skrenuo pozornost na teške socijalne probleme na koje nailaze roditelji oboljele djece. Riječ je o obiteljima koje tijekom liječenja svoje djece od teških malignih bolesti u Zagrebu nisu u mogućnosti stambeno se zbrinuti.

  12.07.2008. 12:51h


Jubilarna 100. sjednica Gradskog Poglavarstva

Danas je Poglavarstvo održalo 100.sjednicu na kojoj je gradonačelnica uvodno kratko rezimirala dosada učinjeno od strane aktualnog saziva od 1.-100.sjednice, ali se osvrnula i na jučerašnju konferenciju za novinare Gradskog odbora SDP-a kada je prozvana aktualna gradska vlast. Sjednici je nazočio i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, koji je tom prigodom čestitao Poglavarstvu na dosadašnjem radu i ažurnosti o kojoj govore i brojke. Gradonačelnicin govor prenosimo u cijelosti:

  10.07.2008. 12:57h


U gradskoj vijećnici svečano uručene majstorske dilpome

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić nazočio je danas svečanoj dodjeli majstorskih diploma u organizaciji HOK-Obrtničke komore Šibensko-kninske županije. Nakon pozdravnih riječi Ante Mihića, predsjednika šibensko-kninske obrtničke komore, nazočnima se prigodnim slovom obratio Goran Pauk župan Šibensko-kninske županije. Potom je uslijedila svečana dodjela diploma za majstorska zvanja zidar, frizer, kuhar, elektroinstalater, brodski mehaničar, graditelj brodova, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatiacije. Majstorska zvanja su vrlo cijenjena u Hrvatskoj i u Europi, a stječu se polaganjem majstorskog ispita.

  09.07.2008. 12:05h


Na Poljani prezentiran turistički autobus City-tour

Gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić nazočila je danas prezentaciji projekta „City-tour“, kojeg su zajednički promovirali turistička agencija Slaptours i Turistička zajednica Grada Šibenika. City Tour je novost u turističkoj ponudi kako Slaptoursa tako i Grada Šibenika i Šibensko - kninske županije. Riječ je o autobusu na kat koji je obojen u boju šibenske kape-narančastu boju. Autobusom će gosti moći panoramski razgledati Šibenik, Vodice, Brodaricu i Primošten, a treba napomenuti kako će putnici pomoću audio uređaja na svakom sjedalu imati mogućnost izbora na kojem će jeziku slušati panoramsko vođenje.

  07.07.2008. 12:01h