Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnica uručila medalje najboljim mladim nogometašima

Gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić uručila je pehare i medalje sudionicima završnog nogometnog turnira što se u sklopu sportskih igara mladih održavo na igralištu na Meterizama. Obraćajući se nazočnima, gradonačelnica je pozvala mlade da se bave sportom, koji donosi zdravo odrastanje i zdravi duh u zdravome tijelu. „Šibenik je uvijek bio rasadnik sportaša i vjerujem da i među vama ima neki novi Dražen ili Perica. Drago mi je da se ova nogometna završnica održava na Meterizama, najmlađem šibenskom naselju u kojem ima mnogo djece.“, naglasila je gradonačelnica.

  05.07.2008. 11:52h


Dogradonačelnik Ninić čestitao Nives Radić na tituli balkanske prvakinje

Zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić sa suradnicima, primio je Nives Radić članicu športskog društva borilačkih vještina „Dalmatino“, te joj čestitao na nedavno osvojenoj tituli prvakinje Balkana, te joj zahvalio što svojim sportskim uspjesima promiče ime Grada Šibenika. Nives je došla u pratnji svog trenera Damira Lambaše koji je zahvalio Gradu Šibeniku na financijskoj potpori klubu Dalmatino, kao i naporima da termini u dvorani Ljubica u Crnici budu dostatni za porebe borilačkih sportova. Također je napomenuo kako je Nives, sukladno kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora, ove godine stekla status sportaša I kategorije.

  03.07.2008. 12:09h


Potpisan sponzorski ugovor Grada Šibenika i ZABA-e

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika svečano potpisan ugovor o sponzorstvu između Zagrebačke banke i Grada Šibenika. Ugovor, kojim je ZABA financijski pomogla održavanje kulturnih manifestacija u gradu Šibeniku, potpisali su Nedjeljka Klarić, gradonačelnica Grada Šibenika i Franjo Luković, predsjednik Uprave Zagrebačke banke. Sponzorstva, u iznosu od 420 tisuća kuna, namijenjena su realizaciji najznačajnijih kulturnih manifestacija i događanja u Gradu Šibeniku u ovoj godini: Svibanjskim glazbenim večerima, Šibenskom kulturnom ljetu, 48. Međunarodnom dječjem festivalu Šibenik te Srednjevjekovnom sajmu u Šibeniku koji se organizira krajem rujna.

  01.07.2008. 13:04h


Gradski parking - nositelj certifikata poslodavac partner

Danas je u Gradskoj knjižnici održana prezentacija projekta Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje se za izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima, a kojeg dodjeljuje tvrtka SELECTIO iz Zagreba pod pokroviteljstvom portala MojPosao. U okviru prezentacije, dodijeljen je certifikat izvrsnosti u upravljanju ljudskim potencijalima poduzeću Gradski parking d.o.o. Stjecanjem prava na certifikat, Gradski parking ne samo da je postao prvo poduzeće u vlasništvu lokalne samouprave među nositeljima certifikata u Republici Hrvatskoj, već se našao u društvu dvadesetak najboljih tvrtki u području upravljanja ljudskim potencijalima među kojima su Atlantic Grupa, Coca-Cola Beverages Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Jamnica, Zagrebačka banka i drugi.

  30.06.2008. 12:37h


Gradonačelnica primila 25-godišnjeg Mira Čačića

Gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić primila je 25-godišnjeg Mira Čačića diplomiranog ekonomista informatičkog menadžmenta koji je nedavno svoj diplomski rad obranio ocjenom izvrstan. Miro Čačić boluje od teške distrofije mišića i teško govori, zbog uznapredovale bolesti u prethodne dvije godine kad mu se stanje pogoršalo. No unatoč bolesti svojom upornošću i marljivim radom, uz nesebičnu pomoć svoje bake Marije Lauri, uspješno je završio svoj studij na Veleučilištu u Šibeniku.

  27.06.2008. 18:03h


Poglavarstvo održalo 99. sjednicu

Danas je Poglavarstvo održalo svoju 99.sjednicu na kojoj je utvrđen Konačni prijedlog Detaljnog plana uređenja luke Pekovac, kojeg je prezentirao član sturčnog tima u izradi Plana g. Zoran Popović. G. Popović je apostrofirao ciljeve izrade ovog Plana, a to je razvojni koncept čitavog područja, vodeći računa o njegovu smještaju u prostoru, prometnim i drugim infrastrukturnim ograničenjima i mogućnostima, očuvanju i zaštiti stare gradske jezgre. Plan omogućava gradnju luke posebne namjene-športske luke, luke otvorene za javni promet lokalnog značaja, komunalni i nautički dio luke, športske, turističko-ugostiteljske, stambeno-poslovne sadržaje, javnu garažu, uređene zelene površine.

  26.06.2008. 13:27h


Primanje za inozemne sudionike 48. MDF-a

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić primio jedanas u gradskoj vijećnici inozemne sudionike 48. Međunarodnog dječjeg festivala, i to predstavnike Bosne i Hercegovine, Bugarske, Italije, Poljske, Rusije i Velike Britanije, te im u ime Grada Šibenika i gradonačelnice Nede Klarić zaželio dobrodošlicu na 48. Međunarodnom dječjem festivalu. „Grad Šibenik živi za ovaj festival uz koji su generacije Šibenčana odrastale i koji ove godine slavi svoj jubilej-50 godina od prvog susreta Šibenika i dječjeg festivalskog stvaralaštva. To su i najljepši dani u godini koje ovaj grad živi, kada se ulice i trgovi grada ispune dječjom radošću, kada je sve podređeno djeci i za djecu.

  24.06.2008. 14:01h


U prigodi Dana državnosti izaslanstvo Grada Šibenika položilo vijence

U prigodi 25. lipnja-Dana državnosti, zamjenici gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić i Tomislav Jukić, zajedno s predstavnicima Šibensko-kninske županije, političkih stranaka, udruga, Hrvatske ratne mornarice i Policijske uprave Šibensko-kninske položili su vijence i zapalili svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i kod spomenika hrvatskim braniteljima na Baldekinu, a u spomen na one koji su položili živote za slobodnu Hrvatsku.

  24.06.2008. 11:18h


23. i 24. lipnja zamagljivanje protiv komaraca

Tvrtka AS-EKO iz Šibenika obavještava građane Grada Šibenika o zamagljivanju protiv komaraca koje će se provoditi u noćnim satima 23. i 24. Lipnja 2008., ukoliko dozvole vremenske prilike. U protivnom zamagljivanje će se izvršiti u sljedećem terminu s povoljnim vremenskim uvjetima. Noćno zaprašivanje dana 23. lipnja obavit će se na području naselja Šibenik, Jadrija, i Zaton, a dana 24. lipnja na području Mandaline, Ražina, Ražina Donjih, Zablaća, Brodarice i Žaborića. Pozivaju se građani da za vrijeme zamagljivanja prozore svojih kuća i stanova drže zatvorenim, a pčelari svoje pčele u zatvorenim košnicama.

  23.06.2008. 11:17h


Dogradonačelnik Ninić pozdravio međunarodni simpozij MATERIJALI I METALURGIJA

Na poziv predsjednika Hrvatskog metalurškog društva akademika prof.dr.sc. Ilije Mamuzića, zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić pozdravio je jutros sudionike međunarodnog simpozija MATERIJALI I METALURGIJA, što se od 23.-26. lipnja održava u Solarisu. Dogradonačelnik Ninić je, u ime Gradskog poglavarstva Grada Šibenika i u ime gradonačelnice Nedjeljke Klarić, sudionicima zaželio dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što se ovaj ugledni skup održava peti put u Šibeniku. „Dopustite mi da napomenem kako je Šibenik, pored toga što je turistički grad i grad iznimno bogate kulturno-povijesne baštine ali i „grad metala“.

  23.06.2008. 10:24h