Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Predstavom Čokolada i spektakularnim vatrometom sinoć otvoren 48. Međunarodnim dječji festival

Predstavom „Čokolada“ i spektakularnim vatrometom sinoć je u u Šibeniku svečano otvoren 48. Međunarodni dječji festival.Predstavi Čokolada, u izvođenju Gradskog kazališta Trešnja iz Zagreba , koja je posebno bila prilagođena šibenskoj ljetnoj pozornici, nazočili su: predsjednik Republike Stjepan Mesić sa suradnicima, pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić.

Uoči samog čina otvorenja 48. MDF-a, gradonačelnica Neda Klarić  obratila se sjedećim riječima:

  22.06.2008. 08:45h


Gradonačelnica na svečanosti u povodu 16. obljetnice oslobođenja Miljevaca

U povodu 16. obljetnice oslobođenja Miljevaca u Domovinskom ratu, gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić nazočila je polaganju vijenaca kod spomen obilježja poginulim braniteljima na Drinovcima, te na misi zadušnici u crkvi Imena Isusova. Gradonačelnica je također nazočila svečanosti otkrivanja poprsja prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, rad kipara Kažimira Hraste.

  21.06.2008. 14:24h


22. lipnja- Dan antifašističke borbe

U povodu 22. lipnja-Dana antifašističke borbe, izaslanstva Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, Državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji i Saveza antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije položili su vijence i zapalili svijeće kod središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj i kod spomen-kosturnice. U spomen na žrtve fašističkog terora u ime Grada Šibenika vijence su položili gradonačelnica Nedjeljka Klarić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika mr.sc. Ivica Poljičak.

  21.06.2008. 13:57h


Radi otvorenja 48. MDF-a subotu 21. lipnja zabranjen promet obalom

U subotu 21. lipnja 2008. tijekom cijelog dana bit će zabranjen promet Obalom dr. Franje Tuđmana i Obalom palih omladinaca radi otvorenja 48. Međunarodnog dječjeg festivala. Također, od ranih jutanjih sati, „pauk služba“ će o trošku vlasnika uklanjati parkirane automobile od naplatne kućice na Obali do ugostiteljskog objekta „Domald“.

  20.06.2008. 20:30h


""Mare Croaticum"" u Šibeniku

U sklopu tradicionalnog projekta Bjelovarsko-bilogorske županije „Mare Croaticum“ u vidu povezivanja zelene i plave Hrvatske danas je u Uredu šibenske gradonačelnice održan sastanak na kojem su, kao domaćini, predstavnike Bjelovarsko –bilogorske županije pozdraviLi dogradonačelnici Tomislav Ninić i Tomislav Jukić, te zamjenik župana Željko Šimunac. U ime predstavnika Bjelovarsko-bilogorske županije sastanku su nazočili: zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Zvonimir Karakaš, predstojnik Ureda župana Dalibor Jurina, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, malo i srednje obrtništvo i poduzetništvo Milan Biljan, pročelnica upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo i lovstvo gđa. Dominka Pretula

  19.06.2008. 15:05h


Obilježena 17. obljetnica ustrojavanja 113. brigade ZNG-a

U organizaciji šibenskog ogranka HVIDRE, Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata i Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, jutros je, polaganjem vijenaca i služenjem mise zadušnice, obilježena 17. obljetnica ustrojavanja 113. brigade ZNG-a. Zamjenici gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić i Tomislav Jukić položili su vijence kod središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i kod spomen-obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u čast svima koji su dali živote za domovinu Hrvatsku.

  19.06.2008. 11:48h


Pismo skopskog gradonačelnika Trifuna Kostovskog gradonačelnici Nedi Klarić

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, ravnatelj Šibenskog kazališta i Međunarodnog dječjeg festivala Dragan Zlatović i pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug primili su danas u Uredu gradonačelnice novinarku makedonskog lista Večer gđu Milenu Georgijevsku, koja u sklopu Međunarodnog dječjeg festivala, kao dopisnik, boravi u Šibeniku. Gđa Georgijevska je, u svojstvu izaslanice gradonačelnika Grada Skopja Trifuna Kostovskog, g. Niniću uručila pismo g. Kostovskog gradonačelnici Nedi Klarić u kojem stoji:

  18.06.2008. 14:02h


Demantij na članak ""Krom razljutio Šibenčane""

U posljednjem broju Novog tjednika, od 13.lipnja 2008., na str. 14. i 15. u članku „Krom razljutio Šibenčane“ a kojeg potpisuje „jb“, u dijelu teksta kojim autor zaključuje članak, izneseni su podaci koji ne odgovaraju istini. Naime, autor članka sugerira kako dogradonačelnik Tomislav Ninić nije znao ili nije htio napomenuti činjenicu da Veslački klub Krka planira podići zid od 1m na prostoru pored VK Krka, uz novouređenu gradsku šetnicu. Upravo suprotno; dogradonačelnik Ninić je od samog početka upoznat sa zahtjevom VK Krka za podizanjem ogradnog zida, koji je u Pisarnici gradske uprave Grada Šibenika zaprimljen 30. srpnja 2007., Klasa: 944-01/07-01/26.

  16.06.2008. 14:16h


U Klovićevim dvorima izložba Otočka karta

Galerija Klovićevi dvori priređuje izložbu Otočka karta koja prezentira radove 14 suvremenih umjetnika mlađe i srednje generacije koji su nastali tijekom ljetnog i zimskog radnog boravka na otoku Zlarinu. Kustosica izložbe je Marina Viculin. Sudjeluju: Daniel Kovač, Igor Eškinja, Igor Kuduz, Ivana Jelavić, Lovro Artuković, Mejra Mujičić, Mirjana Vodopija, Nemanja Cvijanović, Nika Radić, Siniša Labrović, Toni Meštrović, Vedran Perkov, Vlado Martek, Vlasta Žanić Marina Viculin o Otočkoj karti Ova je izložba proizašla iz stvarne znatiželje i potrebe razmjene mišljenja s umjetnicima čije mi se razmišljanje čini blisko.

  13.06.2008. 14:44h


16. lipnja otvara se novi parkirališni prostor na području TEF-a

Direktor poduzeća Gradski parking d.o.o. Danijel Mileta prezentirao je danas predstavnicima medija projekt „ljetnog parkirališta“ u krugu TEF-a, te sve pripremne aktivnosti poduzeća za turističku sezonu 2008. G. Mileta je naglasio kako je misija Gradskog parkinga d.o.o. poboljšanje kvalitete života građana Šibenika što efikasnijim upravljanjem prometa u mirovanju, te se u realizaciji projekta ljetnog parkirališta pristupilo u cilju smanjenja broja vozila u gradskoj jezgri i središtu grada, čime će se znatno smanjiti prometni čepovi i gužve koji nastaju tijekom turističke sezone.

  12.06.2008. 14:57h