Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Održana redovna i izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika održana redovna izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske, kojoj je nazočila i gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić. Nakon intoniranja hrvatske himne i himne vatrogasaca, minutom šutnje odana je počast žrtvama kornatske tragedije, ali i svim preminulim vatrogascima. Izvješće o radu VZ ŠKŽ za 2007.godinu podnio je predsjednik Željko Čoga, prvenstveno se osvrćući na stradavanje 12 vatrogasaca na otoku Kornat 30. kolovoza 2007. i sve posljedice koje je ta tragedija ostavila na pripadnike JVP-a i DVD-a s podučja naše županije.

  12.06.2008. 13:54h


Časnici Ratne škole Ban Josip Jelačić u posjetu župaiji i gradu

Polaznike Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ , koji svake godine u okviru studijskog putovanja posjete i Šibenik, primili su jutros zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić i zamjenik župana Ante Tanfara. Ratna škola Bana Josipa Jelačića najviša je škola u sustavu vojnog školovanja u Oružanim snagama Republike Hrvatske koju pohađaju časnici iz Oružanih snaga RH i inozemstva s ciljem osposobljavanja istih za obnašanje najviših vojnih dužnosti u sustavu Ministarstva obrane i Oružanih snaga. Ove godine, u X. Naraštaju polaznika uz 11 visokih časnika iz OS RH županiju i grad posjetila su i 3 visoka časnika iz inozemstva (Makedonije, Bisne i Hercegovine i Crne Gore), kao i njihovog zapovjednika dr.sc. Slavena Zdilara.

  12.06.2008. 10:59h


Gradonačelnica na sastanku Povjerenstva za praćenje rasta cijena, njihov utjecaj na standard građana i predlaganje odgovarajućih mjera

Gradonačelnica Grada Šibenika, kao potpredsjednica Udruge gradova u Republici Hrvatskoj sudjeluje danas na proširenom radnom sastanku Povjerenstva za praćenje cijena , njihov utjecaj na standard građana i predlaganje odgovarajućih mjera, u prostorijama Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Sastanak će, uvodnim izlaganjem na temu: Politika monetarne i makroekonomske stabilnosti, otvoriti dr-.sc. Željko Rohatinski guverner Hrvatske narodne banke. Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec upoznat će sudonike sastanka o radu Povjerenstva za energetiku i obnovljive izvore energije, a mr.sc. Božidar Pankretić, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja o radu Povjerenstva za poljoprivredno-prehrambenu politiku.

  10.06.2008. 10:36h


Na 48. MDF-u stotinjak programa za djecu i mlade

U povodu otvaranja 48. međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, na jučer održanoj konferenciji za novinare, u Novinarskom domu u Zagrebu, predstavljen je program ovogodišnje manifestacije koja se održava pod pokroviteljstvom KulTurista. U razdoblju od 21. lipnja do 5. srpnja Šibenik će ponovno postati svjetsko središte dječje kreativnosti koje će Šibenčanima i njihovim gostima ponuditi pregršt dramskih, plesnih i glazbenih izvedbi. Tijekom petnaest festivalskih dana u Šibeniku će se održati ukupno 119 programa koji obuhvaćaju dramske, lutkarske, glazbene, folklorne i plesne izvedbe te dostignuća iz literarne, likovne i vizualne kulture namijenjene djeci i mladeži.

  10.06.2008. 09:17h


Poglavarstvo održalo 98. sjednicu-objavljena Javna rasprava o Prijedlogu 5. Izmjena i dopuna GUP-a

Danas je održana 98. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Šibenika sa samo jednom točkom Dnevnog reda-o objavi Javne rasprave o Prijedlogu 5. Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Šibenika. Kako je pojasnio pročelnik za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Gustav Červar, ovim izmjenama i dopunama definirane su sadržajne izmjene za dvije zone; tzv. sportsko-rekreacijskog kompleksa na području nekadašnje vojarne Bribiskih knezova, koja sada predviđa gradnju Vatrogasnog doma i Katoličku školu, novu bolnicu te drugi na području ex vojarne Kosa, koja sada predviđa tzv. gospodarstvenu namjenu za potrebe širenja projekata Poduzetničkog inkubatora.

  09.06.2008. 14:00h


Dr. Šušak plivao u spomen na Dražena

Pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, dr. Velimir Šušak, dugogodišnji plivački reprezentativac u daljinskom plivanju, otplivao je danas maraton u povodu 15. obljetnice smrti najveće hrvatske i europske košarkaške legende Dražena Petrovića. 27 kilometara dugu dionicu od Skradina do Šibenika, s kraćim zaustavljanjem u Bilicama rodnom mjestu Draženove majke Biserke, dr. Šušak je preplivao za točno predviđena 4 sata, iako su ga putem pratili neverini.

  07.06.2008. 19:09h


Život leti kapetanee

To što fali riči,
što nas manje ima,
šibenska će pisma,
vraćati te svima.

Sve je manje suza,
a ti se ne ljuti,
slomljena nam duša,
u prsima ćuti.

Život leti, kapetane,
mladost biži, a na srcu friži,
dok nas s našeg kampanela,
i sad bude od Boga batude.

Svoju si dobrotu ostavija svima,
nekoj novoj dici igru s Baldekina.

Kad nediljon klapa,
skupi se u kali,
svi se tebe situ,
kapetan im fali.

A dani se vrte,
ka basket, ka srića,
najlipšu si priču,
o mladosti priča.

Život leti, kapetane,
mladost biži, a na srcu friži,
dok nas s našeg kampanela,
i sad bude od Boga batude.

Svoju si dobrotu ostavija svima,
Šibeniku svome zlato s Baldekina.

  07.06.2008. 08:01h


U Degendorfu komemoracija i misa Draženu u spomen

Generalni konzul Republike Hrvatske u SR Njemačkoj sa sjedištem u bavarskom gradu Münchenu Vladimir Duvnjak izvijestio je gradonačelnicu Klarić kako će u povodu 15. godišnjice pogibije Dražena Petrovića biti održana komemoracija i sveta misa u gradiću Degendorfu. Naime, Dražen je stradao u prometnoj nesreći u blizini Degendorfa, točnije Ingolstadta, gdje je i postavljen križ (uz križ je i kamen s tvrđave sv. Mihovila). Komemoraciju je organizirao vlč. Niko Šošić iz katoličke misije iz Ingolstadta u dogovoru s Generalnim konzulatom iz Münchena. Komemoracija će se održati u subotu na samu godišnjicu dok će sveta misa biti služena u Degendorfu u tamošnjoj crkvi u 12.00 sati.

  06.06.2008. 09:58h


Poglavarstvo utvrdilo konačne prijedloge UPU-a Brodarice, Kaprija i Žirja

Poglavarstvo je utvrdilo Konačni prijedloga odluke o Urbanističkom planu uređenja Brodarice, te ga upućutilo na usvajanje Gradskom vijeću, a nakon pribavljenih suglasnosti u skladu s Zakonom o prostornom uređenju . Područje obuhvata Plana je cijelo naselje Brodarica, pripadajući akvatorij i područje bivšeg vojnog kompleksa ""Luša"" i kontaktno zaštitno zelenilo. Kako je pojasnio pročelnik Červar, Mjesni odbor je imao niz primjedbi na prethodnoj raspravi, te su one većinom uzete u obzir. No i na javnoj raspravi je bilo 100-tinjak primjedbi koje su također većinom usvojene.

  05.06.2008. 11:48h


U Solarisu otvoren skup Gospodarenje vodama na lokalnoj i regionalnoj razini

Danas je u Solarisu, u organizaciji Regionalnog centra za zaštitu okoliša za srednju i istočnu Europu-Ured u Hrvatskoj, otvoren skup Gospodarenje vodama na lokalnoj i regionalnoj razini- Usklađivanje sa zahtjevima Europske unije. Partneri u ovom projektu su Balkanska zaklada za održivi razvoj iz Makedonije, Regionalni centar za zaštitu okoliša za srednju i istočnu Europu-Ured u Makedoniji, te Baltički forum za okoliš Njemačke i Latvije. Sudionike skupa pozdravile su Irena Brnada, REC Hrvatska i gradonačelnica Grada Šibenka Neda Klarić.

  03.06.2008. 14:37h