Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Modna revija hrvatskih poduzetnika

U sklopu XII. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, a u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, sinoć je u prostoru Wellness centra Solaris održana modna revija hrvatskih poduzetnika. Reviju, koja je realizirana uz pomoć Udruženja obrtnika Šibenik i u koreografiji Ljiljane Stamenković, nosili su manekeni Modne agencije LEONA Šibenik. Na reviji su prezentirane kreacije Modne kuće ZELINKA d.d. iz Sv. Ivan Zeline, konfekcije Krapina KOTKA d.d., Riječke industrije odjeće RIO d.o.o. Rijeka, SLOGE IMK d.d. Požega, ETNO BUTIKA MARA, Zagreb, vlasnica Vesna Milković, Krojačkog obrta KOCKICA, Koprivnica, vl. Smiljana Blažek, Modni-krojačkog salona ĐINA, , Šibenik, vl. Anita Ručević, Modnog salona RANKA, Šibenik, vl. Ranka Balek, DENI DESIGNA, Šibenik, vl. Danijel Hrg, Borovo kožne obuće d.o.o. Vukovar, Tvornice obuće Ivančica d.d. Ivanec, te GALKO d.o.o. Mali Bukovec.

  01.06.2008. 12:00h


Dogradonačelnik Jukić pozdravio sudionike XII. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu

Jutros je u Šibeniku, pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, otvoreno XII. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, što se u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva tradicionalno održava u hotelskom naselju Solaris. Riječ je o najvećem hrvatskom okupljanju gospodarstvenika i poduzetnika s ciljem njihova upoznavanja s najnovijim poticajnim i razvojnim mjerama, koje Vlada Republike Hrvatske kreira upravo za njih. Pored toga, ovo trodnevno savjetovanje je i prilika da poduzetnici izravno upoznaju predstavnike državnih i strukovnih institucija sa svojim potrebama i problemima. Slogan ovogodišnjeg Savjetovanja je „ Razvoj ljudskih potencijala – ključ uspjeha“, te će tako i veći dio tema na radionicama biti o razvoju ljudskih potencijala

  30.05.2008. 13:59h


VII. Olimpijada dječjih vrtića Grada Šibenika

Jučer je u športskom centru Ljubica u Crnici održan VII. Olimpijski festival dječjih vrtića , u kojem su sudjelovali svi šibenski vrtići, kako ustanova Gradski vrtići tako i tzv. privatni vrtići. U natjecanju, koje je trajalo do večernjih sati, sudjelovalo je 360 malih olimpijaca, 9 ekipa, koji su bili u pratnji svojih teta-njih 45. Procjenjuje se da je na tribinama stadiona Ljubica natjecanje pratilo preko 1000 ljudi- uglavnom roditelja, baka, djedova. Program je započeo već u 16h svečanim defileom na atletskoj stazi, uz šibenske mažoretkinje i djecu koja su nosila olimpijsku zastavu

  30.05.2008. 09:44h


Dogradonačelnik Ninić čestitao mladim košarkašima KK Osvit na zapaženim rezultatima

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić primio je danas mlade košarkaše iz KK „Osvit“ (godište 94/95 i 96/97), koji su na natjecanju u ALPE-ADRIA LIGI postigli zapažene rezultate osvojivši 3. mjesto na završnim turnirima Final-four u obje kategorije. Riječ je o ligi, odnosno natjecanju, u kojem sudjeluje 28 momčadi iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije, a završni turniri odigrani su u Ljubljani i Rijeci. Pored pehara za osvojena dva treća mjesta, pehar je dobio i Zvonimir Grubišić kao najbolji strijelac lige u mlađoj kategoriji i Josip Baljkas koji je proglašen najboljim „tricašem“ u ligi.

  29.05.2008. 12:58h


Požar kod Jadrtovca

Jako jugo koje puše na šibenskom području otežava gašenje požara kod Jadrtovca koji je izbio jutros oko 10,30 sati, izvijestilo je Vatrogasno operativno dežurstvo. Vatra je zahvatila borovu šumu, no za sada se ne zna o kolikoj je površini riječ. U gašenju požara kod Jadrtovca vatrogascima pomažu i dva kanadera. Požar je jutros izbio i na području između Zatona i Rasline. U gašenju obaju požara sudjeluje ukupno šezdesetak vatrogasaca iz JVP Šibenik te DVD-i s područja Županije, kao i dvadesetak vatrogasnih vozila.

  29.05.2008. 12:00h


U poslijepodnevnim satima ugašen požar

Požar koji je jučer izbio na području Jadrtovca kod Šibenika, popodne je oko 16 sati ugašen, jednako kao i požar koji je tijekom dana gorio na području između Zatona i Rasline. Na najvećem jučerašnjem požaru na Jadrtovcu izgorjelo je ukupno 32 hektara uglavnom borove šume, a u gašenju su uz jake snage profesionalne vatrogasne postrojbe iz Šibenika te većeg broja lokalnih dobrovoljnih društava po prvi put ove požarne sezone sudjelovala i dva kanadera kao i jedan helikopter. Širenju vatre na ruku je išao jaki vjetar koji je tijekom čitavog dana otežavao gašenje.

  29.05.2008. 12:00h


Održana 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Gradsko vijeće Grada Šibenika održalo je danas 20. sjednicu na kojoj je donesena Odluka o izradi V.Izmjena i dopuna Generalnosg urbanističkog plana Grada Šibenika. Kako je pojasnio pročelnik za prostorno planiranje Gustav Červar, ciljevi koje je potrebno ostvariti izradom ovog Plana su slijedeći: promjena dijela namjene unutar sportsko rekreacijskog kompleksa u površine javne i društvene namjene (školska, zdravstvena i upravna namjena), promjena namjene «ostale neizgrađene površine» u gospodarsku namjenu, korekcije u odredbama za provođenje postojećeg Plana obzirom na uočene nedostatke, utvrđivanje obuhvata planova užih područja sukladno obvezama Zakona o prostornom uređenju i gradnji (UPU, DPU), usklađivanje Plana i utvrđivanje zahvata u prostoru u svezi sa zahtjevima nadležnih institucija po pojedinim temama.

  27.05.2008. 15:03h


Sastanak s ministrom turizma Bajsom i suradnciima

Jutros je u Uredu župana održan sastanak s ministrom turizma Damirom Bajsom, državnim tajnikom Ivom Mujom, pomoćnkom ministra u Upravi za turističku politiku i tržište Želimirom Kramarićem kojem su, pored predstavnika medija, nazočili zamjenik župana Željko Šimunac kao domaćin, gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić, zamjenici gradonačelnice Tomislav Jukić i Tomislav Ninić, direktor Ureda TZ Šibensko-kninske županije Šime Vlašić, direktor Ureda TZ Grada Šibenika, Goran Bulat, predsjednik HOK-Županijske komore Šibenik Ante Mihić, predstavnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Barka Erak

  20.05.2008. 12:43h


Održana 96. sjednica Gradskog poglavarstva

Danas je Gradsko poglavastvo održalo svoju 96. sjednicu na kojoj je raspravljen tekst nove Odluke o komunalnom redu, koja je nakon 1. čitanja i objave na internetskim stranicama Grada Šibenika gdje su građani mogli dati svoje prijedloge, primjedbe i komentare, ponovo došla na Dnevni red Poglavarstva te je tekst proslijeđen Gradskom vijeću na usvajanje. Kako je pojasnio pročelnik Jurić od 1. čitanja na Poglavarstvu došlo je do manjih izmjena; Zavod za javno zdravstvo tražio je izmjenu da se brodice koje vlasnici iznesu na obalu mogu tako držati najdulje 30 dana. Naime, u slučaju dužeg perioda dolazi do opasnosti od zaraze.

  20.05.2008. 08:44h


U Solarisu I Savjetovanje hrvatskog ogranka Međunarodne elektrodistribucijske konferencije CIRED

U Solarisu se od 18.-21. svibnja 2008. održava I Savjetovanje hrvatskog ogranka Međunarodne elektrodistribucijske konferencije CIRED (akronim od Congrès International des Réseaux Electriques de Distribution; International Conference on Electricity Distribution), na kojoj su svoje sudjelovanje prijavile brojne ugledne tvrtke, među kojima i: HEP d.d., DALEKOVOD d.d., KONČAR ELEKTROINDUSTRIJA d.d., SIEMENS d.d., te brojni drugi. Sudionike je, kao gradonačelnica grada domaćina ali i kao članica Počasnog odbora Savjetovanja, pozdravila šibenska gradonačelnica Neda Klarić.

  18.05.2008. 20:04h