Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnica i zamjenici sudjelovali u programu obilježavanja Dana Šibensko-kninske županije

Gradonačelnica Neda Klarić i njeni zamjenici Tomislav Ninić i Tomislav Jukić sudjelovali su u programu obilježavanja 17. svibnja- Dana Šibensko-kninske županije. Program je započeo polaganjem vijenaca na Središnjem križu Gradskog groblja Kvanj u čast poginulim hravtskim braniteljima, te polaganjem zajedničkog vijenca i paljenjem svijeća na spomeniku braniteljima Domovinskog rata na Trgu Andrije Hebranga. Tom prigodom položene su ruže kod ploča s imenima hrvatskih vitezova. U 10h u Šibenkom kazalištu održana je Svečana sjednica Skupštine Šibensko-kninske županije kojoj su nazočili i gradonačelnici gradova i načelnici općina s područja naše županije.

  17.05.2008. 12:00h


Na izložbi o najmanjem pjenušcu na svijetu gradonačelnica predstavila najmanji hrvatski otok Krapanj

U Parku skulptura Gliptoteke HAZU 13. svibnja je održana ekskluzivna izložba i promocija specijalne limitirane edicije mokro konzumne instalacije ""PRIZEMLJENO SUNCE"" NAJMANJI PJENUŠAC NA SVIJETU 0,125l pod nazivom ""GUTLJAJ UMJETNOSTI"" na kojoj su Ivan Kožarić i Mirjana Zelenika predstavili javnosti najmanji mokro-konzumni suvenir vrhunske kvalitete, a riječ je o najmanjem pjenušcu na svijetu 'Prizemljeno sunce'. Izložbi je kao posebna gošća, ali i kao gradonačelnica najmanjeg i najnižeg naseljenog otoka u Jadranu, nazočila i šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić.

  16.05.2008. 22:09h


Dogradonačelnik Ninić i predsjednik Gradskog vijeća Poljičak na otvaranju Frischeisovog centra u zoni Podi

Vodeći europski dobavljač drva i drvene građe, austrijska tvrtka J.u.A. Frischeis GmbH, otvorila je novi centar u gospodarskoj zoni Podi. Centar, ukupne površine 3 tisuće četvornih metara s velikim izložbenim prostorom trenutačno zapošljava 15 radnika, a do kraja godine zaposlit će ih još toliko. Otvorenju su, pored članova Uprave te internacionalne tvrtke i brojnih poslovnih partnera, nazočili i zamjenik gradonačelnice Tgomislav Ninić, predsjednik Gradskog vijeća i predsjednik Skupštine Podi-Šibenik Ivica Poljičak, te direktor zone Podi Jakov Terzanović.

  16.05.2008. 18:37h


Položeni vijenci u čast poginulim i umrlim domobranima

Na poziv predsjednika Društva ratnih veterana Hrvatski domobran-Ogranak Šibenik Vladimira Juričeva Police, zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić i pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug, položili su vijence i zapalili svijeće na Središnjem križu Gradskog groblja Kvanj u čast poginulim i umrlim domobranima. Vijence su položili i zamjenici župana Šibensko-kninske županije Ante Tanfara i Željko Šimunac.

  15.05.2008. 11:47h


Poglavarstvo održalo 95. sjednicu

Na današnjoj 95.sjednici Gradskog poglavarstva, kojom je predsijedao zamjenik gradonačelnice Tomislav Jukić, raspravljeno je o izradi V. Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Šibenika, o čemu konačnu Odluku donosi Gradsko vijeće. Kako je pojasnio pročelnik za prostorno planiranje Gustav Červar, ciljevi koje je potrebno ostvariti izradom ovog Plana su slijedeći: promjena dijela namjene unutar sportsko rekreacijskog kompleksa u površine javne i društvene namjene (školska, zdravstvena i upravna namjena), promjena namjene «ostale neizgrađene površine» u gospodarsku namjenu, korekcije u odredbama za provođenje postojećeg Plana obzirom na uočene nedostatke, utvrđivanje obuhvata planova užih područja sukladno obvezama Zakona o prostornom uređenju i gradnji (UPU, DPU), usklađivanje Plana i utvrđivanje zahvata u prostoru u svezi sa zahtjevima nadležnih institucija po pojedinim temama.

  14.05.2008. 12:42h


Dogradonačelnik Jukić na konferenciji Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Hrvatskoj

Pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike u hotelu LE MERIDIEN LAV u Splitu od 12. do 14. svibnja 2008.održava se prva radnja konferencija na temu: Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Hrvatskoj. Organizatori skupa su Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ministarstvo financija, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split, Zajednica županija RH, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i HEP-ESCO d.o.o. Svrha konferencije je poticanje gospodarenja energijom u gradovima i županijama, pokretanje aktivnosti za poboljšanje energetske efikasnosti u zgradama lokalne samouprave, razmjena znanja,

  13.05.2008. 15:49h


Humanitanim koncertom ""Glazba kao lijek"" prikupljeno 166.500,00 kuna za šibensku bolnicu

U Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića održana je konferencija za novinare na kojoj su organizatori humnitarnog koncerta „Glazba kao lijek“ ravnatelju Opće bolnice Šibenik dr. Željku Buriću predali ček na iznos 166.500,00 kuna za popravak krova i preuređenje Odjela kirurgije. Navedeni iznos prikupljen je prodajom ulaznica za koncert, što je 30. travnja održan u Šibeniku, ali i uz pomoć brojnih sponzora. Ravnatelj Burić se zahvalio organizatorima, mladim Šibenčanima Šimi Čvrljku, Mirabel Štefanac i Krešimiru Banovcu kao i izvođačima (Hladno pivo, TBF, Atomsko sklonište, 022 cresendo i dumar) na realizaciji ove plemenite akcije, tim više što je inicijativa potekla od mladih ljudi, koji su sami uočili problem i uspješno pomogli njgovom rješavanju.

  13.05.2008. 13:24h


Gradonačelnica uputila čestitke ŽKK JOLLY na osvajanju državnog prvenstva i agenciji ŠIBENIK KONCERT na osvojenom Porinu

U prigodi osvajanja 1.mjesta na prvenstvu Hrvatske, a nakon mnogobrojnih drugih sportskih uspjeha u 2008. godini, gradonačelnica Klarić je uputila čestitke igračicama, stručnom vodstvu i Upravi Ženskog košarkaškog kluba JOLLY na ovogodišnjoj zlatnoj sezoni. Čestitku je gradonačelnica uputila i Branku Viljcu i Dušanu Šarcu iz agencije „Šibenik koncert“ na ponovo osvojenoj najvećoj hrvatskoj diskografskoj nagradi PORIN za Festival dalmatinske šansone. „Četvrto priznanje za najbolji hrvatski festival dokaz je kvalitete projekta s kojim se, zahvaljujući vašem entuzijazmu, Šibenik s pravom ponosi.“, naglasila je gradonačelnica u čestitki.

  13.05.2008. 10:37h


Dogradonačelnik Ninić otputovao u Veszprem

Na poziv gradonačelnika Grada Veszprema Janoša Debrecenjija izaslanstvo Grada Šibenika, predvođeno zamjenikom gradonačelnice Tomislavom Ninićem, otputovalo je u dvodnevni posjet tom mađarskom gradu kako bi pratili program kulturnog festivala „Dani kraljice Gizele“, što se održava od 9.-11. svibnja. Riječ je o tradicionalnom festivalu kojim se Veszprem prisjeća Gizelle-bavarske princeze-koja je udajom za prvog mađarskog kralja Stjepana postala mađarska kraljica. Prema predviđenom programu festival uključuje izložbu povijesnih kostima i odora iz srednjeg vijeka i renesanse, narodne plesove, predstave lutkarskog teatra, „open-air“ koncerte, ulične umjetnike, renesansne plesove, kulturne programe veszpremskog kraja, ali i njemačke, armenske, poljske i romske manjine u Mađarskoj, a središnje događanje je procesija kroz stari dio grada, kao i dodjela godišnje „Gizela nagrade“ za kulturu i znanost.

  09.05.2008. 12:43h


Šibenski štand na Sajmu turizma CroTour

Sinoć je u hotelu Westin u Zagrebu svečano otvoren Međunarodni sajam turizma CroTour, kojom prigodom je ministar turizma Damir Bajs naglasio kako ovogodišnji prvi turistički rezultati u Hrvatskoj daju pravo na optmizam. Ministar je na svečanosti otvorenja bio ujedno i izaslanik Predsjednika države, pokrovitelja Sajma koji se prvi po novoj koncepciji održava od 7. do 11. svibnja na Zagrebačkom velesajmu. Na sajmu se predstavlja 161 izlagač iz 20 zemalja, a među njima je 36 inozemnih touroperatora. Među izlagačima ove godine se prezentira i grad Šibenik i to na štandu od 16m2 kojeg su, na poziv organizatora, postavili Turistička zajednica Grada Šibenika i Udruženje obrtnika Grada Šibenika.

  08.05.2008. 15:07h