Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Australska veleposlanica Tracy Reid u Šibeniku

Veleposlanica Australije Tracy Reid, koja danas boravi u jednodnevnom posjetu Šibeniku, sastala se sa županom Šibensko-knnske županije Goranom Paukom, zamjenikom župana Željkom Šimuncem, zamjenikom gradonačelnice Grada Šibenika Tomislavom Ninićem, predsjednikom Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Šibenik Petrom Škenderom i direktorom Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Goranom Bulatom. Nakon uvodnih riječi dobrodošlice, župan je kratko upoznao veleposlanicu s aktualnim gosodarstvenim prilikama u Šibensko-kninskoj županiji, osvrnuvši se na najvažnije projekte.

  08.05.2008. 13:55h


U Gradskoj vijećnici obilježen 8. svibnja-Međunarodni dan Crvenog križa i 130. obljetnica Hrvatskog Crvenog križa

Danas je u Gradskoj vijećnici, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, obilježen 8. svibnja-Međunarodni dan Crvenog križa i 130. obljetnica djelovanja Hrvatskog Crvenog križa. Skup je pozdravio predsjednik Gradskog društva g. Zdenko Zjačić, te iznio kratku kronologiju osnivanja Međunarodnog Crvenog križa, kao i Hrvatskog crvenog križa. Posebno pozdravljajući nazočnost Oca biskupa msr. Ante Ivasa, župana šibensko-kninskog Gorana Pauka i zamjenika gradonačelnice Tomislava Ninića, ali i mnogobrojnih članova društva, g. Zjačić je naglasio kako svaka lokalna zajednica, pa tako i ova naša šibenska,

  08.05.2008. 11:51h


Grad Šibenik izdvojit će 20.000,00 kuna za prometne jedinice mladeži

Danas je u Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj održan sastanak voditelja Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj Edija Pervana s gradonačelnicima gradova i načelnicim općina s područja Šibensko-kninske županije, a u svezi s ustrojavanjem, financiranjem i osposobljavanjem pripadnika prometnih jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica. Kako je pojasnio g. Pervan ove godine će samo na području Grada Šibenika djelovati 30 pripadnika jedinica mladeži, dok će na razini čitave županije brojiti ukupno 53 pripadnika, što je rekordan broj otkada je projekt pokrenut.

  07.05.2008. 13:03h


Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture financirat će izgradnju trajektnog pristana u uvali Boci na Zlarinu

Dobra pomorska prometna povezanost otoka s kopnom i otoka međusobno najvažniji je segment života i ostanka na otocima, u čemu je u posljednjih nekoliko godina napravljen veliki iskorak, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta na jučerašnjem potpisivanju ugovora o financiranju luka od županijskog značaja za koje će Ministarstvo u 2008. godini izdvojiti 82 milijuna kuna. Među 21 ugovorom, potpisan je i ugovor o financiranju projekta Izgradnje trajektnog pristana u uvali Boci na otoku Zlarinu i to na iznos od 3.000.000,00 kuna. Ukupna vrijednost projekta je cca 8.000.000,00 kuna, a financirat će ga Lučka uprava šibensko-kninske županije i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Ugovor je pot

  07.05.2008. 10:53h


Najavljena druga svjetska utrka run4unity

U Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića održana je konferencija za novinare kojom je najavljena druga svjetska utrka run4unity, koja će se održati u subotu 10. svibnja od 16,00 do 17,00 sati u svim vremenskim zonama i povezati 340 gradova iz 70 različitih država, među kojima je i Hrvatska. Inicijativu su prije nekoliko godina zamislila a potom i ostvarila sama djeca okupljena na jednom međunarodnom skupu u Rimu. Djeca s otoka Fidži u Pacifičkom oceanu započet će utrku u 16,00 sati po lokalnom vremenu. U 17,00 će na virtualni način, internetom, predati štafetnu palicu sljedećoj vremenskoj zoni.

  07.05.2008. 10:35h


Dogradonačelnik Ninić na proslavi Dana Grada Splita

Na poziv gradonačelnika Grada Splita Ivana Kureta zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić sudjeluje u proslavi 7. svibnja, Dana svetog Dujma-zaštitnika Grada Splita, Splitsko-makarske nadbiskupije i Dana Grada Splita. Prema predviđenom programu, dogradonačelnik Ninić će sudjelovati u procesiji kroz povijesnu jezgru preko obnovljene Rive, te na svetoj misi.

  07.05.2008. 10:02h


U Solarsiu u 11. redovita i izborna sjednica Sabora Hrvatske zajednice Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata

Danas je u hotelu „Jure“ u Solarisu održana 11. Redovita i izborna sjednica Sabora Hrvatske zajednice Udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata, kojoj je, na poziv predsjednice Zajednice Lucije Kober, pored gradonačelnice Klarić i njenih zamjenika Ninića i Jukića, nazočila i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Sjednici se odazvao velik broj članova; iz ukupno 48 udruga koliko ih djeluje na području Republike Hrvatske, njih čak 130 s pravom glasovanja.

  06.05.2008. 14:05h


17. obljetnica podizanja hrvatske zastave u tadašnjem MTRZ Velimir Škorpik

Na poziv predsjednika Uprave NCP-Remontnog brodogradilišta Šibenik Gorana Prgina, zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić sudjelovao je u svečanosti obiježavanja Dana brodogradilišta i 17. obljetnice podizanja hrvatske zastave u tadašnjem MTRZ „Velimir Škorpik“. Na današnji dan, prije 17 godina radnici „Remonta“ su prvi put podigli hrvatsku zastavu u okruženju neprijateljske JNA, izrazivši time otpor prema velikosrpskoj politici, koju je provodila JNA. Svečanost je započela polaganjem vijenaca poginulim braniteljima na Gradskom groblju Kvanj, nakon čega je u NCP-Remontnom brodogradlištu simbolično podignuta zastava u sjećanje na taj dan.

  05.05.2008. 13:34h


EU bus u Šibeniku-obilježen Europski tjedan i 9. svibnja-Dan Europe

U organizaciji Delegacije Europske Komisije u Republici Hrvatskoj autobus označen simbolima Europske unije (EU bus) boravio je jučer u Šibeniku, na šibenskoj Poljani. EU Bus program pratilo je i niz promotivno-edukativnih događanja: EU info štandovi Delegacije Europske komisije i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (distribucija informativnih i promotivnih materijala o Europskoj uniji, te pitanja i odgovori o EU temama, uključujući i mogućnost postavljanja pismenih upita), predavanja u EU busu uz prikazivanje kratkog filma “Hrvatska i EU”, grupno i individualno -nagradnog kviza na temu Europske unije i izvlačenje dnevne nagrade, kreativni kutak (crteži na temu ""Ja Europljanin"" i slagalice za djecu)ali i lokalni štandovi s domaćim proizvodima („Skradinske delicije“ i „Drniški pršut“).

  05.05.2008. 11:16h


U mislima na kornatske heroje obilježen sv. Florijan-zaštitnik vatrogasaca

U organizaciji Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije obilježen je 4. svibnja-sv. Florijan zaštitnik vatrogasaca. Svečanost je započela sastankom Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije u Vatrogasnom domu u Šibeniku i polaganjem vijenaca ispred kipa sv. Florijana. Gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić, zajedno s predstavnicima Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika, položila je vijenac na Središnji križ na gradskom groblju Kvanj, te obišla grobove tragično stradalih vatrogasaca u kornatskoj tragediji 30. kolovoza.

  04.05.2008. 12:00h