Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Dogradonačelnik Ninić na proslavi 25. obljetnice DVD Zlarin

Danas je na Zlarinu, uoči 4. svibnja sv. Florijana-zaštitnika vatrogasaca- obilježena 25. obljetnica dobrovljnog vatrogastva na otoku Zlarinu, a ujedno je obilježen i županijski Mjesec zaštite od požara. Program, kojem je nazočio zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, započeo je postrojavanjem vatrogasnih postrojbi na zlarinskoj Novoj rivi, te je nastavljen mimohodom kroz mjesto i postrojavanjem na igralištu u parku Fingac. Održana je i pokazna vježba na mjesnoj školi, a na svečanoj Skupštini u zlarinskoj kino-Sali, nazočnima se obratio i dogradonačelnik Ninić. Čestitajući članovima DVD-a 25. obljetnicu osnutka izrazio je i ponos što je na Zlarinu, otoku u sastavu Grada Šibenika, već odavno postojala visoka razina svijesti i dobre organiziranosti mještana u ovako važnom segmentu kao što je vatrogastvo.

  03.05.2008. 20:52h


Prvosvibanjska proslava i na Jadriji

U organizaciji Gradske četvrti Jadrija i Sportskog društva Jadrija, jučer je na Jadriji, prigodnim programom, obilježen 1.svibnja-Međunarodni praznik rada i blagdan sv. Josipa radnika. Iako je velik broj građana već tradicionalno proslavio 1. svibnja u Nacionalnom parku Krka, na Jadriji se okupilo mnoštvo, posebice mlađe populacije. Za posjetitelje je bio organiziran besplatan autobusni prijevoz, te je program započeo turnirom u balotama. U 13,30 na simboličan način – prekrivanjem posljednjeg kvadrata manganske površine-zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomsilav Ninić i predsjednik Gradske četvrti Jadrija Emil Guberina, te predsjednik Sportskog društva Jadrija Zlatko Štrbinić predali su građanima na korištenje novouređeni prostor na Jadriji

  02.05.2008. 11:26h


Tradicionalna proslava 1. svibnja u NP Krka

U organizaciji Šibensko-kninske županije i ove godine je tradicionalno proslavljen 1.svibnja-Međunarodni praznik rada u Nacionalnom parku Krka. Procjenjuje se tako da je jučer u NP Krka boravilo preko 10 000 ljudi, uglavnom stanovnika naše županije, ali i zapažen broj turista. Okupljanje na velikoj fešti omogućila je Uprava Nacionalnog parka Krka, koja taj dan nije naplaćivala ulaznice žiteljima Šibensko-kninske županije, a prijevoz brodovima i autobusima bio je također besplatan. Tijekom fešte, podijeljeno je više od 2000 besplatnih porcija graha s kobasicama, koje su posjetiteljima zajednički podijelili župan Goran Pauk, dožupani Ante Tanfara i Željko Šimunac, a pridružio im se dogradonačelnik Tomislav Jukić.

  02.05.2008. 09:18h


4. svibnja EU bus u Šibeniku

U organizaciji Delegacije Europske Komisije u Republici Hrvatskoj autobus označen simbolima Europske unije (EU bus) putovat će 2.-10. svibnja 2008. kroz devet hrvatskih gradova gdje će raznim događanjnima na središnjim gradskim lokacijama biti obilježen Dan Europe 9. svibnja, odnosno Europski tjedan. Grad Šibenik i Šibensko-knnska županija ugostit će EU bus u nedjelju 4. svibnja 2008. na šibenskoj Poljani, u vremenu od 10-13h. EU Bus program prati i niz promotivno-edukativnih događanja u vidu:
-EU info štandova Delegacije Europske komisije i Ministarstva vanjskih poslova i europskih
integracija (distribucija informativnih i promotivnih materijala o Europskoj uniji, te pitanja
i odgovori o EU temama, uključujući i mogućnost postavljanja pismenih upita)
-predavanja u EU busu uz prikazivanje kratkog filma “Hrvatska i EU” – grupno i individualno
-nagradnog kviza na temu Europske unije i izvlačenje dnevne nagrade
-kreativnog kutka (crteži na temu ""Ja Europljanin"" i slagalice za djecu)
-lokalnih štandova s domaćim proizvodima.

  30.04.2008. 10:47h


Poglavarstvo održalo 94.sjednicu

Današnju 94. sjednicu Gradskog poglavarstva, u izočnosti gradonačelnice Klarić, vodio je zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić. Pod 1. točkom Dnevnog reda donesen je Zaključak o podmirenju dugovanja trgovačkog društva Otok mladosti d.o.o. iz Proračuna Grada Šibenika za 2008.godinu. Kako je pojasnila pročelnica Slavica na dan 31.03.2008.godine ukupna dugovanja trgovačkog društva Otok mladosti d.o.o. iznose kako slijedi: 5.019.718,00 kn-kratkoročne obveze prema raznim dobavljačima, 863.876,00 kn-obveze prema OTP banci-kredit i 2.694.093,00 kn-obveze prema Gradu Šibeniku

  29.04.2008. 09:33h


Otkrivanje interpretacijske table sv. Mihovil

U organizaciji Turističke zajednice Grada Šibenika i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije danas je svečano otkrivena interpretacijska tabla na ulazu u tvđavu sv. Mihovila. Kao što su naglasili direktori ureda TZ Grada i Županije, Goran Bulat i Šime Vlašić, tabla će imati edukacijski odnosno informativni karakter, čime ujedno želimo pokazati i skrb o našoj kulturno-povijesnoj baštini. O samoj tvrđavi i njenoj ulozi u šibenskoj povijesti govorio je Josip Ćuzela iz Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Šibeniku, koji je ujedno i autor teksta na tabli, dok je njegov kolega Ivo Šprljan autor grafičkog dijela na tabli.

  28.04.2008. 11:52h


Zaključci sa sjednice Vladinog Povjerenstva za praćenje cijena

Na jučerašnjoj sjednici Vladinog Povjerenstva za praćenje cijena, njihov utjecaj na standard građana i predlaganje odgovarajućih mjera raspravljano je o smjernicama za konkurentno i ekonomično poslovanje komunalnih društava. Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva gđa. Marina Matulović Dropulić i potpredsjednica Udruge gradova gđa. Nedjeljka Klarić predstavile su zajedničku analizu učinaka Zakona o komunalnom gospodarstvu i prijedlog smjernica za izmjene Zakona koje bi trebale polučiti dugoročno povoljan utjecaj na cijene komunalnih usluga i poslovanje komunalnih društava.

  25.04.2008. 08:51h


Gradonačelnica na sastanku predsjednika Vlade s predstavnicima socijalnih partnera, županijskih i lokalnih čelnika

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader održat će danas u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva radni sastanak s predstavnicima socijalnih partnera, te županijskih i lokalnih čelnika. Uz predsjednika Vlade dr. Ivu Sanadera radnom sastanku nazočit će potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec, potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić, ministar financija Ivan Šuker, ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić, ministar regionalnog razvitka, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković,

  24.04.2008. 09:02h


Na mjesnom groblju u Zlarinu otkrivena spomen-ploča i križ poginulim zlarinskim braniteljima

U organizaciji Mjesnog odbora Zlarin danas je na mjesnom groblju na otoku Zlarinu otkrivena spomen-ploča i križ poginulim hrvatskim braniteljima: SREĆKU ŠOKOTI (1991), pripadniku 113. brigade HV i ANDRIJI LUČEVU (1992), pripadniku 2. gardijske brigade HV. Sveta misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske branitelje služena je u crkvi Marijina Uznesenja, nakon čega je, u nazočnosti obitelji poginulih Srećka Šokote i Andrije Lučeva,otkrivena spomen-ploča i križ. Vijence su na spomen-obilježje položili zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, zamjenik župana Šibensko-kninske županije Ante Tanfara i izaslanik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Miroslav Cukrov.

  23.04.2008. 20:42h


Gradonačelnica obišla šibenski izlagački prostor na 50. Međunarodnom sajmu obrtništva

Gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić posjetila je izlagački prostor šibenskih obrtnika, koji u sklopu 50. Međunarodnog sajma obrtništva, što se od 22.-26.04.2008. održava na Zagrebačkom velesajmu, izlažu na štandu br. 15 paviljona br.5. Sajam obrtništva najznačajniji je gospodarski događaj obrtnika, malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj. Gradonačelnica se nakon obilaska štanda zadržala u razgovoru s predsjednikom Udruženja obrtnika Šibenik Mariom Praženom i tajnicom Udruženja Vlastom Mesić, te tajnikom Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Slavenom Jakelićem.

  22.04.2008. 15:00h