Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Dogradonačelnik Ninić pozdravio 16. zajedničku humanitarnu akciju MUP-a i Zaklade Ana Rukavina

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Zaklade Ana Rukavina i Udruge medicinskih sestara anestezije, intenzivne skrbi, transfuzije i reanimacije, u šibenskom hotelskom naselju Solaris održava se danas 16. Zajednička humanitarna akcija dobrovoljnog darivanja uzoraka krvi s ciljem proširenja hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži. U okviru akcije u održana je i konferencija za novinare kojoj su nazočili: zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, savjetnik ministra unutarnjih poslova Tomislav Buterin, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina Marija Rukavina, načelnik PU šibensko-kninske Branko Peran i predsjednik Hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije Adriano Friganović.

  22.04.2008. 12:45h


Veleposlanik Sjedinjenih Amerićkih Dražava Robert Bradtke u Šibeniku

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država, nj.e. Robert A. Bradtke, zajedno sa suprugom gđom Marshom Barnes, i drugom tajnicom veleposlanstva Sarom Litke, boravio je danas u jednodnevnom posjetu Gradu Šibeniku. Program boravka započeo je sastankom veleposlanika i predstavnika Grada Šibenika i Županije u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice , gdje su veleposlaniku prezentirani neki od aktualnih projekata Grada Šibenika.Tako je direktor poduzeća Podi-Šibenik Jakov Terzanović prezentirao projekt Gospodarske zone Podi, direktor Gradske čistoće Neven Rak je upoznao veleposlanika s projektom izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Bikarac, direktor TEF-a d.d. u razgradnji Veselko Gulin s projektom sanacije TEF-a, dok je dogradonačelnik Jukić prezentirao Projekt Šibenik.

  18.04.2008. 12:00h


Dogradonačelnik Ninić pozdravio sudionike 11. Međunaordnog sastanka direktora nacionalnih centara za razminiranje

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić pozdravio je sinoć sudionike 11. Međunarodnog sastanka direktora nacionalnih centara za razminiranje, koji se održava u hotelskom nasleju Solaris. G. Ninić je, pozdravljajući nazočne, naglasio kako su Šibenik i Solaris često domaćini stručnih skupova različite tematike i područja djelovanja, no ovaj skup u kategoriji je onih koji zavrjeđuju da ih se posebno pozdravi i zahvali na svemu što ljudi zaposleni u području razminiranja čine za pojedinca ali i društvo u cjelini. „Posao razminiranja koji je prožet humanošću i hrabrošću zauzima visoko mjesto na listi najtežih i najodgovornijih zadaća u zaštiti pojedinca ali i čitave društvene zajednice. Mi Šibenčani posebno cijenimo vaš rad i po život opasne okolnosti u kojima radite, jer mi smo živjeli u teškim okolnostima u vrijeme Domovinskog rata“, naglasio je g. Ninić. Također je zahvalio u ime svih građana Grada Šibenika na složenom poslu koji je odrađen na području grada Šibenika:

  16.04.2008. 09:05h


Radnice Revije kod gradonačelnice

Gradonačelnica Klarić je, zajedno sa saborskim zastupnikom Borisom Kunstom, primila radnice Revije d.d. u stečaju, koje su nenajavljeno došle u zgradu Gradskog poglavarstva protestirajući zbog stečaja koji se vodi već devetu godinu i koji im nije donio nikakvo rješenje njihova statusa. Gradonačelnica je naglasila kako ne bježi od odgovornosti i kao gradonačelnica i kao saborska zastupnica, iako se problem stečaja Revije ne rješava u Gradskom poglavarstvu, već pred zakonom određenim institucijama. Ponovila je kako je uvijek činila i čini sve da radnice Revije, njih 328, ostvare svoja prava, no ono što u cijelom postupku nedostaje jest rješenje o popisu nekretnina, koje dosad nisu dali na uvid niti stečajni upravitelj, niti Fond za privatizaciju.

  14.04.2008. 16:45h


Dogradonačelnik Ninić čestitao Filipu Reškovu-državnom prvaku u matematici

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić primio je danas Filipa Reškova, učenika 8. razreda OŠ Petra Krešimira IV, u povodu osvojenog 1.mjesta u državnom natjecanju iz matematike. Filip je došao u pratnji Darka Junakovića, ravnatelja OŠ Petra Krešimira IV i nastavnika iz matematike Nikole Livaje. Dogradonačelnik je čestitao Filipu na ovom, ali i svim prijašnjim „matematičkim uspjesima“, jer ovo je druga godina zaredom da je Filip dobio titulu najboljeg matematičara u državi. Također mu je čestitao i na svim sportskim uspjesima koje postiže u dresu veslačkog kluba „Krka“, te mu zahvalio što svojim radom i talentom pronosi ime svoga grada.

  14.04.2008. 13:08h


Prvi Službeni glasnik Grada Šibenika

Danas je na službenim stranicama Grada Šibenika www.sibenik.hr objavljen prvi Službeni glasnik Grada Šibenika, u kojem će se objavljivati opći i pojedinačni akti Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva. Do sada su „gradski akti“ objavljivani u zajedničkom županijskom glasniku-Službenom vjesniku Šibensko-kninske županije. Izdavač Službenog glasnika Grada Šibenika je Grad Šibenik, a urednica Glasnika je tajnica Grada Šibenika Diana Dulibić Vlahov. Glasnik se tiska u Tiskari Malenica u Šibeniku.

  09.04.2008. 13:53h


Najavljen projekt Mjesec šibenske povijesti

Danas je u foajeu kazališta održana Konferencija za novinare na kojoj je predstavljen zajednički projekt Grada Šibenika i Turističke zajednice pod nazivom ""Rujan- mjesec šibenske povijesti"". Projekt su predstavili Tomislav Ninić zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika, Živana Podrug pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika, Goran Bulat direktor Turističke zajednice Grada Šibenika, Zdenka Bilušić voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih, Tomislav Crnogaća ravnatelj Osnovne škole Fausta Vrančića, Vlasta Mesić tajnica Udruženja obrtnika Grada Šibenika.

  09.04.2008. 13:30h


Poglavarstvo u funkciji Skupštine imenovalo Nevena Raka v.d. direktora Gradske čistoće

Pod prvom točkom dnevnog reda današnje sjednice Poglavarstva raspravljalo se o Odluci o komunalnom redu koja se primjenjuje već pet godina, te predloženo donošenje nove Odluke, koju u konačnici usvaja Gradsko vijeće Grada Šibenika. U tijeku primjene postojeće Odluke bilo je nužno usklađivati njen tekst s nastalim promjenama u propisima koji su s njom u doticaju, a isto tako i radi promjena do kojih se došlo stečenim spoznajama u njenoj primjeni.Tako je usklađen tekst s promjenama u Zakonu o prekršajima i Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, te s potrebama života i rada građana i ostalih subjekata.

  08.04.2008. 11:25h


U svezi s radovima na šibenskoj rivi gradonačelnica održala sastanak s konzervatorima

U svezi izvedenih radova na šibenskoj rivi, kojih je investitor Županijska lučka uprava, te posebnih uvjeta konzervatora izdanih na zahtjev Županijske lučke uprave, gradonačelnica Neda Klarić je danas održala sastanak s pročelnikom Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Šibeniku Markom Menđušićem. Na sastanku je konstatirano kako Županijska lučka uprava nije postupila sukladno posebnim uvjetima konzervatora i to u dijelu koji se odnosi na stupiće, za koje su posebni uvjeti izdani samo za gat Krka i to radi sigurnosti putnika, a koji još k tome nisu postavljeni, dok će za postojeće bitve od inoxa, za koje nisu izdani posebni uvjeti,  konzervatori tražiti uklanjanje.

  07.04.2008. 12:06h


Gradonačelnica krsna kuma Ani Marić

U crkvi sv. Jeronima na Meterizama jučer je krštena osmomjesečna Ana Marić, kojoj je šibenska gradonačelnica Neda Klarić bila krsna kuma. Anu, inače sedmo dijete u obitelji Maje i Ivice Marića, krstio je biskup šibenski msr. Ante Ivas. Gradonačelnica je svoje kumče darivala novčanim iznosom od 3.000,00 kuna, te košarom punom darova za Anu i njenu braću i sestre.

  07.04.2008. 09:36h