Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

U travnju teniski turnir Solaris Šibenik Open '08

Hotelska kuća Solaris, Hrvatski teniski savez, Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika najavili su na današnjoj konferenciji za novinare teniski turnir Solaris Šibenik Open '08. koji će se održati od 5. do 13. travnja. Ovo je prvi od tri u XIII. ciklusu teniskih turnira «Biseri Dalmacije» koji se, osim u Šibeniku održava na Bolu i Hvaru. Ovaj značajan sportski događaj organizira se pod visokim pokroviteljstvom Jadranke Kosor, potpredsjednice Vlade RH i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Prepoznajući potencijal i važnost ovoga turnira koji za mlade tenisačice predstavlja jednu od prvih stepenica za ulazak u profesionalni tenis, hotelska kuća Solaris ove je godine prvi puta preuzela ulogu suorganizatora turnira u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom, Gradom Šibenikom i Turističkom zajednicom grada Šibenika.

  04.04.2008. 12:17h


Otvoreno pismo gradonačelnice Klarić načelniku Petrini: bazen u Crnici ima građevinsku i uporabnu dozvolu

""Poštovani gospodine Petrina,

dopustite mi da Vam ovim putem skrenem pozornost na Vašu nedavno sazvanu konferenciju za novinare na kojoj ste, među ostalim, dali i izjavu u svezi s određenim projektima Grada Šibenika, o čijem tijeku i načinu na koji su izvedeni očito ne raspolažete točnim informacijama. Pitam se kako ste mogli komentirati gradnju bazena u Crnici i prozivati Grad Šibenik da je objekt izgrađen bez građevinske dozvole, kada to nije točno.

  03.04.2008. 09:42h


Vratiti rivu u prvobitno stanje

U povodu radova na šibenskoj rivi, kojih je naručitelj Županijska lučka uprava, gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić daje sljedeće priopćenje za javnost: „ Kao gradonačelnica Šibenika ne mogu a da ne upoznam građane-javnost sa svojim negodovanjem prema onome što se događa na šibenskoj rivi. Iako službeno Grad Šibenik ne gospodari tim dijelom obale, moja odgovornost, ali i odgovornost svakoga Šibenčanina time nije umanjena; naprotiv, ovim priopćenjem želim skrenuti pozornost na činjenicu da je šibenska riva dio kulturno-povijesnog naslijeđa ovoga grada, te da u ovom slučaju komercijalni učinak njena korištenja ne može i ne smije biti isključivi prioritet.

  02.04.2008. 14:28h


Otvoren Sajam poslova 2008.

Danas je u hotelu Krka, u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područne službe Šibenik, otvoren prvi šibenski Sajam poslova. Sajam su pozdravnim riječima otvorili Luka Petrina pročelnik HZZ PS Šibenik, gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk i rukovoditelj Odjela informatičke i mrežno-komunikacijske podrške Središnjeg ureda Ivić. Obraćajući se nazočnima, gradonačelnica je izrazila svoje zadovoljstvo što se jedna manifestacija ovakvog tipa događa u našem gradu. „Sajam poslova idealna je prigoda da se prezentiraju programi koje provodi naša područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Šibeniku, čime će poslodavci dobiti prigodu da se prezentiraju, a nezaposleni će dobiti mogućnost naučiti odabrati zanimanja kao i način na koji se nametnuti poslodavcu.“, naglasila je gradonačelnica. „Danas, kada smo svjedoci krize u sferi zapošljavanja i u razvijenim zemljama Europe i svijeta, ovakvi programi su za pozdraviti i za podržati od strane svih relevantnih institucija, što mislim da mi danas ovdje želimo i potvrditi.“, nastavila je gradonačelnica. “Grad Šibenik, točnije njegova tijela, nisu ti koji su zaduženi za otvaranje novih radnih mjesta, ali odgovornost je na Gradskoj upravi da stvara podlogu da se realiziraju zacrtani projekti kroz koje će se stvoriti pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta.

  02.04.2008. 12:53h


Održana 92. sjednica Gradskog poglavarstva

Jutros je održana 92. sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj je utvrđen Konačan prijedlog odluke o Provedbenom urbanističkom planu stambenog naselja Meterize, III Izmjene i dopune. Izmjene i dopune odnose se prvenstveno na pozicioniranje osnovne škole, čiji početak gradnje se može očekivati uskoro, nakon pribavljanja lokacijske dozole. Tu je i niz izmjena iniciranih od građana (slijepi put u javni, parkirališnu markicu dijelom u građevinsku-dijelom parkirališnu, usklađivanje stvarnog stanja u prostoru s Planom, usklađivanje visina...) Konačni prijedlog odluke o Provedbenom urbanističkom planu stambenog naselja Meterize, III Izmjene i dopune uputit će se na usvajanje Gradskom vijeću, a nakon pribavljenih suglasnosti u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju.

  27.03.2008. 14:28h


Zdravi grad Šibenik: otvoreno prvenstvo u plivanju osnovnih škola grada Šibenika

Gradski tim za Zdravi grad Šibenik, Javna ustanova Sportski objekti i Savez Sportova grada Šibenika organiziraju ˝Otvoreno prvenstvo grada u plivanju˝ za djecu gradskih osnovnih škola koje će se održati u četvrtak, 27. ožujka 2008. godine od 15 – 18.30 sati na Zatvorenom plivalištu Crnica Prvenstvo se organizira u sklopu nacionalne medijske kampanje ˝POVEZANI ZDRAVLJEM˝, kojom obilježavamo 20 godina djelovanja Hrvatske mreže Zdravih gradova.

  27.03.2008. 12:30h


Zdravi grad Šibenik: okrugli stol u Kninu

Gradski tim za Zdravi grad Šibenik, Županijski tim za program Zdravih županija i Udruga sv. Bartolomej Knin organiziraju okrugli stol o temi ˝Obrazovanje djece sa smetnjama u redovnom obrazovnom sustavu˝ .

Okrugli stol će se održati u četvrtak 27. ožujka 2008. godine u 12 sati u OŠ ˝DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI˝ , Josipa Jovića 2, Knin

  27.03.2008. 12:10h


Svečana dodjela certifikata u sklopu projekta Razvijanje sustava potpore za tržište rada

U sklopu projekta „Razvijanje sustava potpora za tržište rada Šibensko-kninske županije“ koju provodi Obrtnička komora Šibensko-kninske županije u suradnji s partnerima: Hrvatskim zavodom za zapošljavanje-područnom službom Šibenik, Gradom Šibenikom i Pučkim otvorenim učilištima Šibenik, Libar i Knin, danas su u Gradskoj vijećnici uručeni certfikati polaznicima programa osposobljavanja za tzv. deficitarna zanimanja. Na početku svečanosti, projekt manager Ingrid Floigl pozdravila je nazočne, te kratko prezentirala projekt, kojim je za zanimanja skiper, pomoćni kuhar, pomoćni pekar, pomoćni konobar i pomoćni slastičar, osposobljeno 46 polaznika..

  26.03.2008. 12:45h


Zdravi grad Šibenik: predavanje SPORT U RANOM DJETINJSTVU

Gradski tim za Zdravi grad Šibenik u suradnji s Gradskim vrtićima Šibenik organizira predavanje o temi ˝SPORT U RANOM DJETINJSTVU˝ koje će biti održano danas, srijeda, 26. ožujka 2008. godine u 17.30 sati u prostorijama Dječjeg vrtića Vidici. Predavanje se održava u sklopu nacionalne medijske kampanje ˝POVEZANI ZDRAVLJEM˝, kojom obilježavamo 20 godina djelovanja Hrvatske mreže Zdravih gradova.

  26.03.2008. 09:39h


Zdravi grad Šibenik: okrugli stol STRADAVANJE MLADIH U PROMETU

Županijski tim za program Zdravih županija, Gradski tim za Zdravi grad i Grad Vodice organiziraju okrugli stol o temi ˝STRADAVANJE MLADIH U PROMETU˝ koji će se održati u srijedu 26. ožujka 2008. u 10 sati u Gradskoj upravi Grada Vodica. Na okruglom stolu će sudjelovati: Branka Juričev Martinčev , gradonačelnica Grada Vodica Nikola Mihaljević, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i soc. skrb Šibensko kninske županije Živana Podrug, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika Marina Gulin, psiholog,

  25.03.2008. 14:41h