Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

ZDRAVI GRAD: ŠKOLA ZA RODITELJE ''Ljubav i postavljanje granica''

Danas, 18. ožujka 2008. godine u 19 sati u Gradskoj knjižnici ˝Juraj Šižgorić˝, Gradski tim za Zdravi grad Šibenik organizira jednodnevnu školu za roditelje o temi ˝Ljubav i postavljanje granica˝.

  18.03.2008. 13:49h


Zdravi grad Šibenik: ukupni pobjednik jučerašnjeg crossa OŠ Jurja Dalmatinca

Jučer je u poslijepodnevnim satima održan cross gradskih osnovnih škola: „Slušajte svoje srce-učinite ga zdravim, otvorenim i sretnim“ u organizaciji Gradskog tima za Zdravi grad Šibenik i Društva Naša djeca Šibenik. Crossu se odazvalo 200 učenika, te su najbolji nagrađeni medaljama dok je u ukupnom poretku Osnovna škola Jurja Dalmatinca zauzela 1. mjesto s 23 boda, Osnovna škola Fausta Vrančića 2. mjesto s 22 boda, a Osnovna škola Brodarica 3. mjesto s ukupno osvojenih 9 bodova.

  17.03.2008. 12:59h


Zdravi grad Šibenik: cross Slušajte svoje srce-učinite ga zdravim, otvorenim i sretnim

Gradski tim za Zdravi grad Šibenik i Društvo Naša djeca Šibenik u suradnji s gradskim osnovnim školama organiziraju cross ˝Slušajte svoje srce – učinite ga zdravim, otvorenim i sretnim ˝ koji će biti održan u nedjelju 16. ožujka 2008. u 15 sati na Obali dr. Franje Tuđmana, Šibenik. U cross-u će sudjelovati učenici gradskih osnovnih škola, a školama- pobjednicima pehare i medalje će uručiti prvotimci NK Šibenik. Cross se organizira u sklopu nacionalne medijske kampanje ˝POVEZANI ZDRAVLJEM˝, kojom obilježavamo 20 godina djelovanja Hrvatske mreže Zdravih gradova.

  14.03.2008. 13:10h


Natjecanje mladih glazbenika puhača Hrvatske u Šibenskom kazalištu

U organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga i Glazbene škole Ivana Lukačića, jutros je u Šibenskom kazalištu počelo natjecanje mladih glazbenika-puhača Hrvatske. Natjecanje će trajati tri dana, završno do nedjelje, a večeras će prošlogodišnji pobjednici državnog natjecanja, Puhački orkestar Vatroslava Lisinskog Zagreb, održati koncert u Šibenskom kazalištu, s početkom u 20h.

  14.03.2008. 09:55h


Zdravi grad Šibenik: predavanje ""Pretilost u dječjoj dobi""

Gradski tim za Zdravi grad Šibenik u suradnji s Gradskim vrtićima Šibenik organizira predavanje o temi ˝PRETILOST U DJEČJOJ DOBI ˝ koje će biti održano u petak 14. ožujka 2008. godine u 17.30 sati u prostorijama Gradskog vrtića Građa, Kralja Zvonimira 54, Šibenik. Predavanje se održava u sklopu nacionalne medijske kampanje ˝POVEZANI ZDRAVLJEM˝, kojom obilježavamo 20 godina djelovanja Hrvatske mreže Zdravih gradova. Od studenog 2006 godine član Mreže je i grad Šibenik, koji je ujedno i nositelj kampanje za ožujak o temi ˝Zdravlje djece i mladih˝. Kampanja obuhvaća niz aktivnosti i događanja vezanih uz promicanje zdravlja u 35 Zdravih gradova i županija, koliko ih je do sada uključeno u Mrežu. Predavač je dr. Jasminka Jakšić - Obratov.

  13.03.2008. 13:08h


Održana 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Gradsko vijeće je danas jednoglasnom odlukom s Dnevnog reda „skinulo“ točku o izradi Urbanističkog plana uređenja Jadrija-zapad, kako je i bilo najavljeno nakon jučerašnjeg sastanka gradonačelnice Klarić s predstavnicima Gradske četvrti Jadrija i Športskog društva Jadrija. Pod 1. točkom donesena je Odluka o Izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Podi. Kako je pojasnio pročelnik Červar, još u rujnu 2004. godine donesen je Plan za područje zone, kojim je, među ostalim, rezerviran prostor od 1 milijun m2 za kaznionicu, tj. istražni centar.

  11.03.2008. 12:24h


Otvoreno malonogometno igralište na Biocima

Gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić i tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić svečano su otvorili malonogometno igralište u novouređenom parku na Biocima. Obraćajući se djeci i športskim djelatnicima, gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo što je danas građanima predala na uporabu još jedan sportski sadržaj u Šibeniku-gradu sporta i pozvala ih da zajedno koristeći ovo malonogometno igralište i skrbe o njemu. „Svjedoci smo česte devastacije javnih površina, ali vjerujem da će vam vaš sportski duh dati poticaja da čuvate ovaj prostor i da što više slobodnog vremena provodite upravo na ovom mjestu“, naglasila je gradonačelnica.

  10.03.2008. 18:13h


Zdravi grad Šibenik: dvodnevno predavanje za mlade bračne parove

Gradski tim za Zdravi grad Šibenik organizira dvodnevno predavanje za mlade bračne parove i one koji će to tek postati. Predavanje će biti održana u srijedu i četvrtak, 12. i 13. ožujka 2008. godine od 19 do 21 sati u Foajeu Šibenskog kazališta Predavanja će biti održana u sklopu nacionalne medijske kampanje ˝POVEZANI ZDRAVLJEM˝, kojom obilježavamo 20 godina djelovanja Hrvatske mreže Zdravih gradova.

  10.03.2008. 15:19h


Zdravi grad Šibenik: Pušenje na javnom mjestu-da ili ne

Gradski tim za Zdravi grad Šibenik i Društvo Naša djece Šibenik organiziraju parlaonicu o temi ˝ PUŠENJE NA JAVNOM MJESTU – DA ILI NE ˝ koja će biti održanau utorak 11. ožujka 2008. u 19 sati u Gradskoj knjižnici ˝Juraj Šižgorić˝. U parlaonici će sudjelovati učenici Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik kao negacijska i učenici Ekonomske škole Šibenik kao afirmacijska skupina. Gosti parlaonice su : dr. Suzi Vatavuk, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Ivan Tomeljak, košarkaš KK Šibenik, Katica Juričev, prof. Pero Mioč, prof. i režiser Parlaonica se organizira u sklopu nacionalne medijske kampanje ˝POVEZANI ZDRAVLJEM˝, kojom obilježavamo 20 godina djelovanja Hrvatske mreže Zdravih gradova. Član Mreže je od studenog 2006 godine i grad Šibenik, koji je ujedno nositelj kampanje za ožujak o temi ˝Zdravlje djece i mladih˝.

  10.03.2008. 13:12h


Predstavnici Gradske četrvti Jadrija kod gradonačelnice

Na zahtjev predsjednika Gradske četvrti Jadrija Emila Guberine i predsjednika Športskog društva Jadrija Zlatka Štrbinića, jutros je održan sastanak s gradonačelnicom Klarić u svezi sa zahtjevom „Jadrijaša“ o neizglasavanju odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Jadrije-zapad. Gospoda Guberina i Štrbinić izrazili su svoju zabrinutost zbog mogućnosti izgradnje kuća i stanova za povremeno stanovanje (tzv. apartmanizacije) što nikako nije u suglasju s osnovnom namjenom Jadrije, a to je gradsko kupalište. Također su napomenuli kako je prioritet razvoja Jadrije rješavanje naslijeđenih deficita, a oni se prvenstveno odnose na infrastrukturu.

  10.03.2008. 12:59h