Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Sutra potpisivanje peticije u organizaciji Udruge stradalih u prometu Dalmacije

Udruga stradalih u prometu Dalmacije će dana 08.03.2008 od 9 do 16 h u Šibeniku, na Poljani- Trgu Kralja Držislava, skupljati potpise građana na PETICIJU kojom se traži od Vlade, Sabora i sudske vlasti da pooštre sankcije za prekršitelje u prometu, veće zatvorske kazne za one koji skrive smrt na cesti, tj. teški invaliditet nedužih ljudi, za pravična obeštećenja oštećenika, učinkovitu pravdu i pijetet prema žrtvi, poboljšanje prometne kulture, te prevenciju kroz edukaciju školske djece i mladih - a pod nazivom: da se sutra i vama ne dogodi. Peticiju je proteklih mjeseci potpisalo preko 12.000 građana.

  07.03.2008. 13:41h


Zdravi grad Šibenik: predstavljanje likovnih radova

Gradski tim za Zdravi grad Šibenik, u suradnji s Centrom za vizualnu kulturu djece i mladih Knjižnice organizirali su likovnu radionicu za djecu i mlade o temi ˝HOMMAGE FAUSTU VRANČIĆU – Strojevi za održavanje zdravog okoliša˝. Radionica se održavala od ponedjeljka 3. ožujka do petka 7. ožujka 2008. godine, u prostorijama Gradske knjižnice ˝Juraj Šižgorić˝. Predstavljanje likovnih radova radionice će se održati u ponedjeljak 10. ožujka 2008. godine u 12 sati u Gradskoj knjižnici ˝Juraj Šižgorić˝. Likovna radionica za djecu i mlade se održavala u sklopu nacionalne medijske kampanje ˝POVEZANI ZDRAVLJEM˝, kojom obilježavamo 20 godina djelovanja Hrvatske mreže Zdravih gradova. Član Mreže je od studenog 2006 godine i grad Šibenik, koji je ujedno nositelj kampanje za ožujak o temi ˝Zdravlje djece i mladih˝. Kampanja obuhvaća niz aktivnosti i događanja vezanih uz promicanje zdravlja u 35 Zdravih gradova i županija, koliko ih je do sada uključeno u Mrežu.

  07.03.2008. 13:02h


Zdravi grad Šibenik: predavanje o temi ""Zdravlje obitelji""

Gradski tim za Zdravi grad Šibenik u suradnji s Gradskim vrtićima Šibenik organizira predavanje o temi ˝ZDRAVLJE OBITELJI ˝ koje će se održati u četvrtak 6. ožujka 2008. godine u 17.30 sati u prostorijama Gradskog vrtića Kućica, Stjepana Radića 54, Šibenik. Predavanje se održava u sklopu nacionalne medijske kampanje ˝POVEZANI ZDRAVLJEM˝, kojom obilježavamo 20 godina djelovanja Hrvatske mreže Zdravih gradova, čiji je član od studenog 2006 godine i grad Šibenik koji je ujedno i nositelj kampanje za mjesec ožujak i to o temi ˝Zdravlje djece i mladih˝.

  05.03.2008. 12:18h


Sutra u Šibeniku predstavljanje Udruge obitelji stradalih u prometu

U organizaciji CERD-a, te zajedno s Udrugom obitelji stradalih u prometu iz Splita, sutra će u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića s početkom u 11,30h biti održana konferencija za novinare na kojoj će biti riječi o: - Predstavljanju Udruge obitelji stradalih u prometu - Najavi poptisivanja peticije u Šibeniku za strože sankcioniranje počinitelja teških kaznenih djela u prometu - Primjerima iz prakse neučinkovitog pravosuđa i spore pravde za žrtve i oštećene - Amnestiranja počinitelja koji imaju diplomatski imunitet mirovnih i vojnih misija u RH Projekt će biti predstavljen od mr. sc. Semine Lončar iz CERD-a, Mirka Ercega, dopredsjednika Udruge obitelji stradalih u prometu iz Makarske, te jednog roditelja čije je dijete smrtno stradalo u Šibenku 2007. u prometu

  04.03.2008. 15:12h


Zdravi grad Šibenik: likovna radionica ""Hommage Faustu Vrančiću""

Gradski tim za Zdravi grad Šibenik, u suradnji s Centrom za vizualnu kulturu djece i mladih Knjižnice, organizira likovnu radionicu za djecu i mlade o temi ˝HOMMAGE FAUSTU VRANČIĆU – Strojevi za održavanje zdravog okoliša˝ koja će biti održana od ponedjeljka 3. ožujka do petka 7. ožujka 2008. u Gradskoj knjižnici ˝Juraj Šižgorić˝. Likovna radionica za djecu i mlade održava se u sklopu nacionalne medijske kampanje ˝POVEZANI ZDRAVLJEM˝, kojom obilježavamo 20 godina djelovanja Hrvatske mreže Zdravih gradova. Član Mreže je od studenog 2006 godine i grad Šibenik, koji je ujedno nositelj kampanje za ožujak o temi ˝Zdravlje djece i mladih˝. Kampanja obuhvaća niz aktivnosti i događanja vezanih uz promicanje zdravlja u 35 Zdravih gradova i županija, koliko ih je do sada uključeno u Mrežu.

  03.03.2008. 12:39h


Zdravi grad Šibenik: predavanje ""Dijete i baština""

Gradski tim za Zdravi grad Šibenik, u suradnji s Gradskim vrtićima Šibenik, organizira predavanje o temi ˝DIJETE I BAŠTINA ˝ koje će se održati danas u 18 sati u prostorijama Gradskog vrtića Varoš, Ulica majke Klare Žižić 10, Šibenik. Predavanje se održava u sklopu nacionalne medijske kampanje ˝POVEZANI ZDRAVLJEM˝, kojom obilježavamo 20 godina djelovanja Hrvatske mreže Zdravih gradova. Od studenog 2006 godine član Mreže je i grad Šibenik, koji je ujedno i nositelj kampanje za ožujak o temi ˝Zdravlje djece i mladih˝. Kampanja obuhvaća niz aktivnosti i događanja vezanih uz promicanje zdravlja u 35 Zdravih gradova i županija, koliko ih je do sada uključeno u Mrežu. Predavač je prof. Zdenka Bilušić.

  03.03.2008. 11:49h


Obilazak radova na razminiranju terena na Šubićevcu - Jamnjaku

Dogradonačelnici Grada Šibenika Tomislav Jukić i Tomislav Ninić primili su danas predstavnicu Veleposlanstva Njemačke gđicu. Geraldine Moosmann, gosp. Wolfganga Raschka, voditelja Ureda ASB-a u Republici Hrvatskoj, gosp. Miljenka Vahtarića, pomoćnika ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje i gosp. Mladena Crnkovića, predstojnika Ureda ravnatelja HCR-a. Svrha njihovog posjeta Šibeniku je obilazak radova na razminiranju područja na Šubićevcu – Jamnjaku, koji su započeli 21. ovog mjeseca, a nakon otkrivanja «zvončića» zaostalih iz 1993. god.

  28.02.2008. 23:11h


Održana konferencija za novinare - PROJEKT ZDRAVI GRAD

U Gradskoj upravi Grada Šibenika održana je konferencija za novinare u povodu obilježavanja i provođenja nacionalne medijske kampanje pod nazivom ˝POVEZANI ZDRAVLJEM».

Konferenciju su organizirali Gradski tim za Zdravi grad Šibenik i Županijski tim za program Zdravih županija. Cilj kampanje je obilježavanje dvadesete godišnjice djelovanja Hrvatske mreže zdravih gradova, koje je od studenog 2006. godine član i grad Šibenik, te je ujedno i nositelj medijske kampanje za ožujak kada je tema mjeseca: ˝Zdravlje djece i mladih˝.

  26.02.2008. 14:50h


Šibenska večer u hotelu Westin Zagreb

U subotu, 1. ožujka 2008. godine u 20 sati u hotelu „Westin“, Kršnjavoga 1, održat će se tradicionalna Šibenska večer u organizaciji Društva Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu.
Na večeri nastupaju: grupa Parking, Alen Slavica, Nenad Petković, Ivana Prgin uz klavirsku pratnju Tonćija Eterovića, klapa Kampanel. Posebni gosti su: grupa MI i Hari Rončević.

  26.02.2008. 11:14h


U listopadu NCP domaćin ADRIATIC BOAT SHOWA

Na Sajmu sporta i nautike, što se od 20.-24.veljače održava na Zagrebačkom velesajmu, Nautički Centar Prgin iz Šibenika prezentirao je danas projekt „Nautički sajam ADRIATIC BOAT SHOW“, koji će se održati u Šibeniku, u terminu od 15. do 19. listopada 2008. godine, u NCP-ovoj marini i brodogradilištu. Sajam će obuhvatiti 3000m2 natkrivenog izložbenog prostora, 1500 m2 otvorenog izložbenog prostora za plovila na kopnu, 1200 m2 izložbenog prostora u zatvorenim halama, kao i izložbeni prostor u moru (120 vezova).

  22.02.2008. 10:13h